3.7 C
Brussel
Tirsdag, november xnumx, xnumx
ØkonomiEn tre-etasjers tunnel under Bosporos vil forbinde Europa og Asia i...

En tre-etasjers tunnel under Bosporos vil forbinde Europa og Asia i 2028

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

En tredje tunnel som forbinder de europeiske og asiatiske delene av Istanbul, offisielt kalt "Den store Istanbul-tunnelen" av regjeringen, vil bli satt i drift i 2028, annonsert av transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoglu.

«Studier og design pågår for tiden. Dette blir den første tre-etasjes tunnelen i verden. To etasjer blir bilfelt, og den tredje blir en høyhastighetsbane. Vi regner med at tunnelen vil bli åpnet i 2028. Den vil ha kapasitet til å betjene 1.3 millioner passasjerer på daglig basis», bemerket ministeren og understreket at prosjektet vil være et av symbolene på «Tyrkias århundre»-visjonen som presenteres. av regjeringen i oktober i fjor.

Ministeren understreket viktigheten av prosjektet, og påpekte at etter byggingen av Marmaray Railway Tunnel og Eurasia Motorway, vil "Den store tunnelen i Istanbul" være den tredje passasjen under Bosporos, noe som vil lette trafikken i byen i stor grad. 16 millioner. Den vil bli integrert med de ledende vei-, metro- og jernbanearteriene i metropolen.

Minister Karaismailoglu sa at i henhold til Istanbuls grunnleggende transportplan overstiger antallet kryssinger mellom europeiske og asiatiske land for øyeblikket tallet på 2 millioner på daglig basis. I nær fremtid forventes dette tallet å øke til 3 millioner per dag.

"Vi utvikler nå planer for å forhindre fremtidige problemer som oppstår fra økt trafikk," understreket han.

Den nye tunnelen vil være en del av et høykapasitets jernbanesystem som vil forbinde de asiatiske og europeiske delene av Istanbul, sa ministeren. Han bemerker at ruten over Bosporos vil strekke seg fra Kadıköy-distriktet på asiatisk side til Bakırköy-distriktet i den europeiske delen av metropolen.

  «Great Istanbul Tunnel» vil ha en total lengde på 28 kilometer og vil bestå av 13 stasjoner. Dette ambisiøse infrastrukturprosjektet vil betjene totalt 1.3 millioner passasjerer per dag når det settes i drift i 2028, det vil ha kapasitet til å betjene 70,000 XNUMX passasjerer i timen i én retning,” forklarte Karaismailoglu.

Total reisetid på den nye ruten blir 42 minutter.

Tunnelen vil bli integrert med 11 andre jernbanelinjer og vil også la Metrobus-linjen, som regnes som ryggraden i Istanbuls transportsystem, operere med optimal kapasitet.

Foto: AA

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -