18.8 C
Brussel
Torsdag september 21, 2023
bøkerDen eldste hebraiske bibelen i verden ble solgt for rekordhøye 38.1...

Den eldste hebraiske bibelen i verden ble solgt for rekordhøye 38.1 millioner dollar

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

"Sassoon Codex" stammer fra slutten av 9- eller begynnelsen av 10-tallet

Prisen ble nådd på bare 4 minutter med omstridt bud mellom to kjøpere, ifølge auksjonshuset Sotheby's i New York.

Verdens eldste og mest komplette hebraiske bibel er solgt på auksjon for 38.1 millioner dollar. Prisen ble nådd på bare 4 minutter med omstridt bud mellom to kjøpere, ifølge auksjonshuset Sotheby's i New York.

Dermed ble Bibelen den mest verdifulle trykte teksten eller det historiske dokumentet som noen gang er solgt på auksjon. Den ble kjøpt av den tidligere israelsk-amerikanske diplomaten Alfred Moses fra Washington, DC, på vegne av en amerikansk ideell organisasjon som vil donere den til Museum of the Jewish People i Tel Aviv.

«Den hebraiske bibelen er den mest innflytelsesrike boken i historien og er grunnlaget for den vestlige sivilisasjonen. Jeg er glad for å vite at den tilhører det jødiske folk, sa Moses, som fungerte som ambassadør for president Bill Clinton.

Det eldgamle manuskriptet, bedre kjent som Codex Sassoon, er den tidligste og mest komplette bevarte hebraiske bibelen. Den ble skrevet på pergament rundt år 900 enten i Israel eller i Syria. Navnet kommer fra den tidligere eieren - David Solomon Sassoon, som kjøpte den i 1929.

Virkelige hendelser beskrevet i Bibelen

Manuskriptet forbinder Dødehavsrullene, som dateres tilbake til det tredje århundre fvt, og den moderne formen til den hebraiske bibelen.

Det er en av bare to kodekser eller manuskripter som inneholder alle 24 bøkene i den hebraiske bibelen som har overlevd til moderne tid, betydelig mer komplett enn Aleppo-kodeksen og eldre enn Leningrad-kodeksen, to andre kjente tidlige hebraiske bibler.

Sassoon Codex, som har beveget seg gjennom historien, har bare vært offentlig utstilt én gang før, i 1982 på British Library i London, sa Orit Shaham-Gover, sjefkurator for Museum of the Jewish People.

Prisen overgikk prisen på salget av "Lester Codex", en samling av vitenskapelige arbeider av Leonardo da Vinci, som skiftet eier i 1994 for en sum av 30.8 millioner dollar.

Foto: Sotheby's auksjonshus

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -