1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
EuropaEuropaparlamentet styrker sin anti-trakasseringspolitikk

Europaparlamentet styrker sin anti-trakasseringspolitikk

I januar 2023 ga president Metsola kvestorene mandat til å jobbe med forslag for å forsterke parlamentets anti-trakasseringspolitikk. På bakgrunn av anbefalingene fra kvestorene vedtok Spesialenheten 10. juli å opprette en meklingstjeneste og ga politisk støtte til innføringen av obligatorisk opplæring for medlemmene. Spesialenheten gikk også med på å forbedre den eksisterende prosedyren for den rådgivende komité som behandler klager om trakassering angående medlemmer.

President Metsola understreket

«Arbeidssteder skal være trygge og verdige. Å forbedre og stimulere politikken mot trakassering i parlamentet var alltid en prioritet for meg. Det er en del av målet mitt å reformere Europaparlamentet for å gjøre det mer effektivt, transparent og rettferdig. Og denne reformen har potensial til å levere. Den er spesielt oppmerksom på tiltak som skal beskytte ofrene bedre, den fremskynder prosessene og fokuserer på forebygging, gjennom opplæring og mekling».

Ny meklingstjeneste i Europaparlamentet

Vedtaket etablerer en meklingstjeneste for å støtte medlemmer og ansatte i å løse vanskelige relasjonssituasjoner og opprettholde et positivt og samarbeidende arbeidsmiljø, der konflikter forebygges eller løses på et tidlig tidspunkt. Den etablerte meklingstjenesten skal opptre uavhengig og være basert på de universelle meklingsprinsippene: konfidensialitet, frivillighet, uformellhet og selvbestemmelse.

Obligatorisk opplæring for medlemmer

For å gi 360-graders støtte til medlemmene, bør opplæring i «Hvordan skape et godt og velfungerende team», bestående av fem ulike moduler, være obligatorisk for medlemmene og tilbys ved begynnelsen og gjennom hele mandatperioden fra og med neste vår .

Innholdet i modulene vil dekke rekruttering av assistenter, vellykket teamledelse, inkludert konfliktforebygging og tidlig konfliktløsning, administrative og økonomiske aspekter ved parlamentarisk bistand samt forebygging av trakassering.

Revisjon av virkemåten til den rådgivende komité

Det ble vedtatt en rekke modifikasjoner for å forbedre de eksisterende reglene som kodifiserer etablert beste praksis, i samsvar med nyere rettspraksis og tar hensyn til forslag fra representantene for de parlamentariske assistentene. For eksempel tar de nye reglene sikte på å strømlinjeforme og forkorte prosedyrer, ved å sette på plass ytterligere alternativer for å beskytte klager og støttetiltak for resten av klagerens kontrakt, når et tilfelle av trakassering er etablert.

Et nytt begrenset høringsformat avtales også om nødvendig i sensitive situasjoner, for eksempel klager på seksuell trakassering. Endringene støtter også styrking av klagernes og medlemmenes plikt til å samarbeide med komiteen, samtidig som konfidensialiteten til alle deres prosedyrer opprettholdes for å beskytte alle parters personvern.

I tillegg til forslagene som er oppsummert ovenfor, støttet Spesialenheten prinsippet om å innføre en minnelig oppsigelse av kontrakten mellom et medlem og deres akkrediterte parlamentariske assistent.

Alle de avtalte tiltakene vil bli sluttført i de kommende møtene og ledsaget av flere bevisstgjøringskampanjer.

Neste trinn

Den godkjente meklingstjenesten vil være på plass i best mulig tidsramme. Den eksisterende opplæringen i forebygging av trakassering vil fortsatt tilbys Medlemmene, mens den nye obligatoriske opplæringen om «Hvordan skape et godt og velfungerende team» for Medlemmer vil bli utviklet for å tilbys fra våren 2024, i begynnelsen av neste år. periode og gjennom lovgiver. Konstitusjonskomiteen vil arbeide med dette for å innlemme denne avtalen i Stortingets eksisterende regler. I tillegg vil det bli tildelt ytterligere personell til den aktuelle tjenesten for å sikre nødvendig administrativ støtte til gjennomføringen av beslutningene som tas for å styrke Integritet, uavhengighet og ansvarlighet i institusjonen.

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -