1.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
internasjonaltFolk er i stand til å høre stillhet

Folk er i stand til å høre stillhet

Stillhet er faktisk vanskelig å beskrive, men psykologer fra Johns Hopkins University (USA) har oppdaget at vi kan høre det. Forskerne presenterte funnene sine i tidsskriftet PNAS. For dette formålet gjennomførte forskerne flere eksperimenter der de brukte såkalte auditive illusjoner. I likhet med optiske illusjoner kan også akustiske illusjoner forvrenge vår oppfatning: takket være hjernens arbeid hører en person lyder som ikke eksisterer. Det finnes mange typer auditive illusjoner. Et eksempel er når ett langt pip virker lengre for lytteren enn to påfølgende korte lyder, selv om de er like lange.

I eksperimenter som involverte 1,000 mennesker, erstattet et team av psykologer pipelydene i denne auditive illusjonen med korte perioder med stillhet. Mellom disse periodene lyttet deltakerne til alle slags lyder som imiterte lydene fra travle gater, markeder, restauranter, jernbanestasjoner.

Overraskende nok var resultatene de samme som med den akustiske illusjonen beskrevet ovenfor. De frivillige mente at den lange stillheten varte lenger enn to andre, kortere perioder uten lyder. "Det er minst én ting vi hører, som vi hører, det er ikke lyd - stillhet. Det vil si at denne typen illusjoner som tidligere ble antatt å være unike for den auditive behandlingen av lyder, er også iboende i tilfelle av stillhet: vi hører faktisk fraværet av lyd, sier Ian Phillips, professor i filosofi, psykologi og hjernevitenskap. , medforfatter av forskningen.

Ifølge forskerne åpner resultatene deres for en ny måte å studere den såkalte oppfatningen av fravær. Teamet planlegger å fortsette å undersøke i hvilken grad folk oppfatter stillhet, inkludert om de hører stillhet som ikke innledes av lyd.

Foto av Sound On: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-woman-in-yellow-shirt-3761026/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -