5.7 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
HelseLife and Drugs (del 2), Cannabis

Life and Drugs (del 2), Cannabis

Christian Mirre
Christian Mirre
PhD. i vitenskaper, har en Doctorat d'Etat ès Sciences fra University of Marseille-Luminy og har vært langtidsbiolog ved det franske CNRSs seksjon for biovitenskap. For tiden representant for Foundation for a Drug Free Europe.

Cannabis er det mest konsumerte stoffet i Europa av 15.1 % av befolkningen i alderen 15–34 år, med 2.1 % daglige cannabisbrukere (EONN European Drug Report juni 2023). Og 97 000 brukere meldte seg på narkotikabehandlinger relatert til cannabisbruk i 2021 og var involvert i 25 % av presentasjonene av akutt toksisitet, vanligvis blandet med andre stoffer. Cannabis er med alkohol inngangsporten til narkotika for unge mennesker som fører til narkotikaens univers.

Hvis det var en regjering som hadde en interesse i å korrumpere sine styrte, ville den bare måtte oppmuntre til bruk av hasj.

Kunstige paradiser – Charles Baudelaire (1860)

Cannabis er en tobolig plante (plante hunn og plante hann). Cannabis har 3 underarter: Cannabis sativa sativa L., er 1.80 m til 3 m høy, med lange fibre for industriell bruk (kalt "hamp"), med en blomstringstid på 60-90 dager; jo mindre C. s. indica (1m), blomstrer raskere 50-60 dager og C. s. ruderalis, en villere type. Frankrike er den beste hampprodusenten i Europa og tredje i verden.

Fra et brukssynspunkt er bare blomstene til sativa og indica interessante fordi trikomene er rikere på cannabinoider som ligger i mange små vesikler, mer lokalisert rundt blomsten for å beskytte mot rovdyr i sammenheng med næringskjeden kontra arter. overlevelse!

I utgangspunktet c. sativa ble vurdert for sine euforiske effekter, og produserte den "høye" mens C. indica produserer en avslapning av hjerneaktiviteten, og skaper en effekt "stein", som fester seg. Ifølge UNODC er Marokko, i Rif, verdens største produsent av psykoaktive cannabisplanter for produksjon av hasj (harpiksform), men siden 2021 er kulturen regulert.

Cannabinoidstoffene ble oppdaget på 1960-tallet i Israel av teamet til Raphael Mechoulam. Mer enn 113 stoffer har blitt isolert i planten, men flertallet av effektene og deres funksjoner er fortsatt under utredning. De er alle løselige i lipider, alkoholer og organiske løsemidler, men nesten uløselige i vann.

Det finnes 3 typer cannabinoider: – fytocannabinoider fra den ferske planten; de forvandles under påvirkning av varme, lys og under tørking; – syntetiske cannabinoider utviklet i laboratoriet; – endocannabinoider: 8 er for tiden oppført. De produseres av visse organismer, avledet fra fettsyrer i cellemembraner, de utgjør det endocannabinoide systemet.

A) Blant fytocannabinoidene (molekyler med 21 karbonatomer): -CBG (Cannabigerol) er avledet fra cannabigerolsyre (CBGA), en kombinasjon i planten av olivetolsyre og geranyldifosfat. CBGA, som er surt, brytes lett ned til CBG med tap av CO2. CBG (mindre enn 1% av planten) regnes som "cannabinoid-stammen" med lavt kokepunkt (52°C) og derfor lett transformerbar! Bør være ikke-psykotropisk. -THC (TetraHydroCannabinol). Delta 9-THC er det psykotrope stoffet som er ansvarlig for den euforiske høye og dens svakere psykotrope isomer, Delta 8-THC. THC er avledet fra den ikke-psykoaktive syren: THCA. -HHC (HexaHydroCannabinol-en hydrogenert THC) har også blitt isolert i små mengder i frø og pollen, syntetisert i 1947 av Adams Roger. Dens psykotrope virkning er sammenlignbar med THC, den endrer oppfatningen av tid. I 2023 er HHC allerede ulovlig i flere EU-land (se også nedenfor).

La oss huske at i motsetning til alkaloide psykotrope molekyler som kokain og morfin, er Delta 8-THC og Delta 9-THC trisykliske terpenoidstoffer. Cannabinoidene er en klasse av lipofile molekyler som lagres i fettlegemer inkludert hjernen (60 % av lipidene) og som lett krysser fosfolipidcellemembraner. Dermed er THC påviselig opptil 14 dager i blodet, 30 dager i urinen og 3 måneder i håret. -Den berømte CBD (Cannabidiol) som ble oppdaget i 1940 er til stede i planten. Den stammer også fra cannabigerolsyre (CBGA), men med en syntesevei som er forskjellig fra THC. CBD-oljen kan ekstraheres fra blomstene enten ved kaldpressing eller ved å bruke kald karbondioksid (CO2) eller ved hjelp av kjemiske løsemidler (etanol, butan, ...) eller ved naturlige løsningsmidler (olivenolje, kokosolje, ...). CBD-olje er gjenstand for viktige reklame- og markedsføringskampanjer som berømmer dens helsemessige fordeler.

CBD ble ikke ansett som vanedannende hvis den er ren, men i 2016 ble Merrick J. et al. hadde vist at i et surt miljø forvandles CBD sakte til Delta-9 og Delta-8 THC. Og hva er magemiljøet hvis ikke et surt miljø! Dessuten har det blitt vist av Czégény et al., 2021, at 25 % til 52 % av CBD brukt i e-sigaretter (temperatur rundt 300 ° C) omdannes til THC. Tilsvarende verkene til Love CA et al, 2023, fremhever de potensielle respiratoriske helserisikoene for brukere av CBD-vaping-produkter. Det er også ideen om å kombinere CBD og THC i terapeutiske tilfeller, med CBD som demper de skadelige psykotrope effektene av THC. Todd et al (2017) viser at dersom en samtidig administrering kunne være gunstig på svært kort sikt, ville det tvert imot ha en potensierende effekt av THC på lang sikt.

CBD er gjenstand for et kraftig markedsføringsnettverk til publikum. I juni 2022 konkluderte imidlertid EFSA (European Food Safety Authority Panel) med tanke på de betydelige usikkerhetene og datahullene at sikkerheten til CBD som ny mat foreløpig ikke kan fastslås: det er utilstrekkelig data om effekten av CBD på leveren, mage-tarmkanalen, endokrine system, nervesystem og på menneskers psykiske velvære. MERK: De semisyntetiske cannabinoidene HHC (Hexahydrocannabinol) finnes allerede i 20 europeiske land som "erstatning for cannabis" og også 3 nye: HHC-acetat, HHcannabiphorol og Tetrahydrocannabidiol, alle produsert ved hjelp av CBD ekstrahert fra lav-THC cannabis (EONN-rapport 2023). Tilgjengeligheten deres vekker bekymring for ungdom og folkehelse, og HHC er allerede ulovlig i flere EU-land.

B) De syntetiske cannabinoidene er de mest konsumerte, slik som krydder ved opprinnelsen til selvmord, Buddha Blues, ikke dyrt, tilsvarende 95 % av psykoaktivt stoff, veldig populært blant tenåringer, sirkulerer på høyskoler og videregående skoler. Andre navn: Black Mamba, AK-47, Shooting Star, Yucatan, Moon Rocks,... Fordampet eller inntatt, de syntetiske cannabinoidene forårsaker kramper, kardiovaskulære og nevrologiske lidelser og psykose. Toppen av virkning er mellom 2 og 5 timer til 20 timer.

Produsert fra 1960-tallet, opprinnelig for å søke etter reseptorer i hjernen, er de lipofile molekyler med 22 til 26 karbonatomer, med en høyere bindingsaffinitet på opptil 100 %, selektiv eller ikke, for de samme reseptorene som THC og de endogene liganden. . Dermed har vi 18 familier oppført i 2019, blant annet CP (cykloheksylfenoler), HU (HU-210, en strukturell analog av THC er 100 ganger kraftigere), JWH, AM, AB-FUBINACA, XLR, etc.

Studier av de vitenskapelige rapportene (2017, 7:10516) antyder at disse syntetiske cannabinoidene har alvorlige bivirkninger så vel som prokonvulsive egenskaper (Schneir AB et al., 2012) der andre forfattere viser krampestillende effekter i tilfeller av alvorlig epilepsi (Devinsky O. et al., 2016).

MERK: THC-innholdet i festlig (og ulovlig) cannabis er typisk 15 % opptil 30 % sammenlignet med 0.2-0.3 % av den opprinnelige planten før genetisk manipulasjon. Syntetisk THC er 100 ganger mer potent og produserer zombier.

C) EndoCannabinoid System (ECS) er et av de viktigste og mest komplekse kommunikasjonssystemene i kroppen som bidrar til homeostase. Den er fylogenetisk veldig gammel, til stede fra virvelløse dyr til virveldyr bortsett fra i protozoer og insekter (Silver RJ, 2019). ECS består av:

1) Membranreseptorer bestående av 7 transmembranhelikser med 3 ekstra og 3 intracellulære løkker. NH2-terminalen er ekstracellulær og COOH-terminalen intracytoplasmatisk. Reseptorer kobles sammen med G-proteiner (en guanosintrifosfatbinding) lokalisert på den indre siden og som overfører signalet. De er: a) - CB1-reseptoren, oppdaget i 1988 (William et al.) og deretter identifisert av Matsuda L. et al. (1990). Det er hovedsakelig lokalisert i nevronene i sentralnervesystemet og svakt i hjernestammen. I periferien er det tilstede i lungene, mage-tarmsystemet, testiklene og eggstokkene. Lokaliseringen er hovedsakelig pre-synaptisk. Det er involvert i psykotrope effekter. Den eksogene agonisten er THC. Sagan S. et al. (2008), viser at gliaceller (astrocytter) også har G-proteinkoblede reseptorer, aktivert av cannabinoider, men forskjellig fra CB1-reseptoren. b)-CB2-reseptoren (1993 av Munro S. et al.) er mer perifer. Mest relatert til cellene i immunsystemet, inkludert milten og amygdala. Mer involvert i immunmodulerende effekter.

2) Endogene ligander. På samme måte som det endogene opioidsystemet bruker endorfiner, har det endocannabinoide systemet sine egne signalmolekyler: endocannabinoidene (8 er oppført). Dette er nevromediatorer og nevromodulatorer syntetisert i nerveceller og astrocytter "på forespørsel" umiddelbart med inntreden av kalsium i nevronet, og de lagres ikke i vesikler. De syntetiseres i nevronmembranen fra fosfolipider. De har en hemmende effekt på utslipp av dopamin, serotonin, glutamat og andre. De har en retrograd synaptisk signalering (fra det postsynaptiske nevronet til det presynaptiske). De mest studerte er: a)- AEA for N-ArachidonoylEthanolAmide kalt Anandamide (fra sanskrit ananda=felicity) isolert i 1992 av Mechoulams team; AEA er sterkt uttrykt i hippocampus, cerebral cortex og cerebellum og også i hypothalamus og hjernestammen. AEA har høy affinitet for CB1-reseptoren og lav affinitet for CB2. AEA virker også på andre systemer som vanilloid-, peroksisom- og glutamatreseptorer og aktiverer transkripsjonsfaktorer gjennom MAP-kinase-veien. AEA ble også funnet i kakaoen (di Tomaso E. et al, 1996). b)- 2-AG for 2-Arachidonoylglycerol, en monoglyceridester eller eter, isolert i 1995. Har høy affinitet for CB2-reseptorer, også for CB1. Bindingen av en ligand (AEA eller 2-AG) på reseptoren (CB1 eller CB2) og aktiveringen av G-proteinet (GTP/GDP) er de to første trinnene som kreves for overføring av et signal inne i cellen via en kaskade av reaksjoner. Også involvert er adenylatcyklase, modulering av ionekanaler inkludert kalsium (Ca 2+) og kalium (K+), og intervensjon av fosfolipasen C.

3) Synteseenzymer som N-acyltransferase, fosfolipaser A2 og C.

4) Nedbrytningsenzymer. I følge Cravatt BF et al. 2001; Ueda N. et al. 2000, de 2 viktigste er: a)-Fettsyreamidhydrolase (FAAH) med et enkelt transmembrandomene, det bryter ned den bioaktive fettsyreamidklassen inkludert AEA (anandamid) og 2-AG. FAAH er lokalisert i de postsynaptiske nevronene. b)-Monoacylglycerol lipase (MAGL) inaktiverer 2-AG (2-Arachidonoylglycerol) ved 85 % og også AEA.

Studier har således blitt vist at EndoCannabinoid-systemet er involvert i: hukommelse, humør, appetitt, søvn, smerterespons, kvalme, følelser, termoregulering, immunitet, mannlig og kvinnelig fertilitet, reproduktive aktiviteter, belønningssystemet og bruk av psykoaktive stoffer .

Psykoaktive stoffer virker på denne ECS-kretsen ved å modifisere den kjemiske balansen i nervesystemet, som ikke er naturlig og korrekt regulert, vil påvirke kontrollen av bevegelser og følelser, skape denne euforien og illusjonen av velvære og generere avhengighet mer eller mindre sakte, ifølge Thorndikes lov om effekt (1911): "En respons er mer sannsynlig å bli reprodusert hvis den fører til tilfredsstillelse for organismen og forlatt hvis den resulterer i misnøye."

De psykoaktive stoffene forstyrrer spesifikke områder av hjernen, som er sammensatt av 3 grunnleggende deler som i henhold til teorien vil definere vår personlighet og karaktertrekk i henhold til deres respektive innflytelse:

-en reptil eller arkaisk hjerne som dateres tilbake rundt 400 millioner år. Den er ganske pålitelig, rask, håndterer grunnleggende oppfatninger og funksjoner, inkludert: mat, seksualitet, homeostase, overlevelsesreaksjoner (angrep eller flukt), men er tvangsmessig. -så kommer den limbiske hjernen til pattedyr, for 100 millioner år siden med 2 deler: Paleolimbisk av lavere pattedyr og den neolimbiske som skiller det gode fra det onde. Det utvikler læring, hukommelse og følelser, det er hjertet i belønnings- og straffesystemet hos mennesker. -og til slutt hjernebarken eller neo-cortexen til primater og deretter mennesker. Det er stedet for analyse, beslutningstaking, intelligens, kreativitet, har en forestilling om fremtiden, og gjorde språket mulig. Hjernen er sammensatt av rundt 90 milliarder celler, sammensatt av svært plasterte nevroner og gliaceller. Utviklingen ender rundt 25-årsalderen med en betydelig overgang i ungdomsårene, endringen fra barndommens avhengighet til voksens autonomi.

På hjernenivå er det ventrale tegmentale området (VTA) i den mesolimbiske midthjernen en av de primitive områdene i hjernen. Dens nevroner syntetiserer nevrotransmitteren dopamin som deres aksoner leder til nucleus accumbens. VTA er også påvirket av endorfiner og er målet for opiatmedisiner (morfin og heroin). -Nucleus accumbens spiller en sentral rolle i belønningskretsen (Klawonn AM og Malenka RC, 2018). Dens aktivitet moduleres av dopamin som fremmer sug og belønning mens serotonin har en hemmende rolle. Denne kjernen er også koblet til andre sentre involvert i belønningssystemet, inkludert hypothalamus. -Den prefrontale cortex, en nyere region, er en betydelig rele av belønningskretsen. Dens aktivitet moduleres også av dopamin. -To andre sentre i det limbiske systemet deltar i belønningskretsen: hippocampus, som er minnestøtten og amygdala, som registrerer oppfatninger.

-Nevrotransmitteren dopamin (lystmolekyl) spiller en sentral rolle i positiv forsterkning og bidrar til avhengighet. -GABA (gamma-aminosmørsyre), en hemmer som er svært tilstede i nevronene i cortex, deltar i motorisk kontroll og regulerer angst. -Aminosyren glutamat er den mest utbredte eksitatoriske nevrotransmitteren i hjernen. Det er assosiert med læring og hukommelse. Det regulerer frigjøringen av dopamin i nucleus accumbens. (Glutamat er også et tilsetningsstoff: E621). Dens membranreseptor er NMDA (N-metyl-D-asparaginsyre).

Opprinnelsen til den "høye" eller euforien skyldes egenskapene til THC som binder seg mer stabilt enn AEA til CB1-reseptorer (60 % vs. 20 %), noe som resulterer i en overdreven økning i frigjøring av dopamin og en forlenget eksitasjon av meso-limbisk dopaminerg. nevroner, meso-akkumbiske (nucleus accumbens) og meso-kortikale nevroner i hjernen, i belønningssystemet og gir glede, noe som vil føre til stoffsøk og deretter avhengighet.

Ungdomstiden:

Ungdomsatferd er ofte preget av impulsivitet, sensasjonssøkende og risikoatferd. Dette er relatert til den sekvensielle hjernemodningen med akselerert modning av limbiske strukturer (følsomhet for emosjonelle og sosiale signaler) og deretter av den prefrontale cortex (rasjonell og planlegger fremover) som utviklingen mot modenhet er langsommere og derfor forsinket (Giedd, JN et al. 1999; Casey, BJ et al. 2008). Derfor kan tenåringer ha dype og komplekse følelser, men de kan ikke kontrollere dem fullt ut. Derav risikoviljen og impulsiviteten uten å ta konsekvensene ennå. Dette gjør ungdomsårene til en farlig tid i livet, men også full av muligheter og med stor tilpasningsevne takket være hjerneplastisitet og synaptisk beskjæring.

Patologier:

Cannabis har blitt assosiert epidemiologisk med betydelige fostermisdannelser og kreftfremkalling hos barn og voksne.

1) Testikkelkreft er mest vanlig hos ungdom mellom 15-35 år som bruker cannabis ifølge Cancer Research Foundation. Det er en økt risiko for testikkelcelletumor (Gurney J. et al. 2015) ved deregulering av hypothalamus-hypofyse-aksen. Faktisk er CB1- og CB2-reseptorer til stede i:

-hypothalamus der THC blokkerer hormonet som kontrollerer kjønnsmodning ved pubertet og fruktbarhet, eggløsningshormonet lutein og testosteronet;

-på testikkelvev reduserer THC testosteronproduksjonen i Leydig-celler og har en pro-apoptotisk effekt på Sertoli-celler;

-på sædceller endrer THC konsentrasjon, antall og bevegelighet med problemer med infertilitet og nedsatt sædceller (Gundersen TD et al. 2015). THC vil kunne skade DNA inntil kromotripsen (sprengning) av kromosomet med mulighet for genetisk overføring (Reece AS og Hulse GK 2016).

2) Dong et al. 2019, fremhevet allerede den nevrale og immune påvirkningen av cannabinoider på foster- og avkomsutvikling.

3) Hjorthoj C. et al 2023, viste tydelig en sammenheng mellom cannabisbruksforstyrrelser og schizofreni som påvirker måten en person tenker, føler og oppfører seg på.

4) Med 20 års ettertid har den terapeutiske legaliseringen av cannabis i Colorado i 2000 vist (Reece og Hulse, 2019) hos kvinner under 24 år som bruker THC under svangerskapet, en 5-dobling i teratogene forekomst hos nyfødte. slik som ryggmargsbrokk, mikrocefali, trisomi 21, fravær av skillevegger mellom hjerteforkamrene eller ventriklene osv. Disse abnormitetene kan være korrelert med virkningen av cannabinoider som er kjent for å modifisere histoner (inkludert H3) samt metylering av cytosin-fosfat- Guanin-steder av DNA, og endrer dermed de regulatoriske systemene for genuttrykk.

Costentin J. (CNPERT, 2020) minner om at THC-forbruk fører til epigenetiske modifikasjoner som påvirker immunsystemet, kognitive aktiviteter, hjernemodning, med utvikling av psykiatriske lidelser. I abortprodukter fra cannabisbrukende mødre viser nucleus accumbens (i det limbiske systemet) til disse fostrene en reduksjon i mRNA (RNA messenger) som koder for de dopaminerge D2-reseptorene og en sjeldenhet av disse reseptorene. Dette underuttrykket som endrer belønningskretsen, vil senere lette ungdommens interesse for narkotika.

Så når det gjelder forholdet mellom cannabis og ungdom, -må vi takle dette allment populære stoffet veldig seriøst og samle bevis mot den skadelige påvirkningen av partiske og kommersielle argumenter, -vi må gjøre disse dataene allment kjent for å beskytte de unge offentlig og for fremtidige generasjoners skyld.

Det er et stort antall mulige påvirkninger på ungdom, som beskyttelses- og/eller risikofaktorer. De er: familie, skole og lærere, jevnaldrende, nabolag, fritid, media, kultur og lovverk. Men den viktigste er fortsatt foreldre og foreldrepraksis. De kan faktisk hjelpe (eller ikke) til å beskytte barn ved å lytte til og lede dem med et godt eksempel.

Basert på kontaktene våre frivillige har etablert over hele Europa med ungdom, foreldre, foreninger, lærere, sosialarbeidere, helsepersonell, lokale og nasjonale ledere, sikkerhets- og politifolk, Sannheten om narkotika kampanjen ble aktivt utviklet. Dette er en forebyggingskampanje med opplæring om helserisiko, rettet mot ungdom og offentlig bevissthet om potensielle skader av marihuana og andre illegale rusmidler, slik at risikoen blir tydelig forstått.

«Det er uvitenhet som blender og villeder oss. Åpne øynene Ô elendige dødelige » sa Leonardo Da Vinci (1452-1519). På denne måten vil unge mennesker, bemyndiget med de virkelige fakta om narkotika, være i stand til med klarhet å møte de ulike aspektene av livsproblemer knyttet til narkotikabruk, for å ta den riktige avgjørelsen og være i stand til å realisere sitt eget potensial fullt ut.

Denne tilnærmingen passet perfekt med 2023-temaet for FNs internasjonale dag: "Folk først: stopp stigma og diskriminering, styrk forebygging".

"Hvis ting var litt bedre kjent og forstått, ville vi alle levd lykkeligere liv» L.Ron Hubbard (1965)

Referanser:

Se også forordningen i EU: -Rekreasjonsbruk av cannabis – lover og retningslinjer i utvalgte EU-medlemsstater https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2023/749792/EPRS_BRI(2023)749792_EN. pdf

-International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking – EU-aksjon mot illegale rusmidler https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/ATAG/2022/733548/EPRS_ATA(2022)733548_EN.pdf

Om narkotikabesøket: www.fdfe.eu ; www.drugfreeworld.org

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -