19.3 C
Brussel
Onsdag september 20, 2023
MatMotgift mot den giftigste soppen i verden som er funnet

Motgift mot den giftigste soppen i verden som er funnet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Giftstoffene som finnes i 5 gram grønn fluesopp (Amanita phalloides), også kjent som "dødshetten, er nok til å drepe en person på 70 kg

Grønne paddehatter er ubeskrivelige sopp: med stubber på størrelse med en nakkeknott og en blekgrønn, hvit eller bronsehette og silkeaktig, skjørtlignende membran. Soppen sies å være behagelig på smak, så når dens dødelige effekter oppstår 6 til 72 timer senere, er de ofte en overraskelse. Soppens amatoksingift kommer inn i leveren gjennom tarmkanalen, hvor den binder seg til enzymer som brukes til å lage nye proteiner og inaktiverer dem. Når vanlig proteinproduksjon stoppes, begynner leveren å dø, og forårsaker kvalme og diaré som ofte følges av rask organsvikt, koma og død.

Forskere fra Australia og Kina tror de kan ha oppdaget motgiften for den giftigste soppen i verden, rapporterer DPA, sitert av BTA.

Eksperter mener en type medisinsk fargestoff, allerede godkjent av US Food and Medikament Administrasjon, kan fungere som en motgift mot forgiftning med den dødelige grønne fluesoppen. Dette er ifølge funnene fra studien publisert i tidsskriftet "Nature Communications".

Forskerne identifiserte hovedgiften som denne typen sopp produserer, kalt amanitin, samt proteinet som trengs for å produsere den toksiske effekten. De analyserte deretter et mye brukt fluorescerende medisinsk fargestoff kalt indocyaningrønt og testet det på menneskeceller og på mus utsatt for giftstoffet. Dermed ble det funnet at denne typen fargestoffer fungerer som en motgift mot forgiftning og kan hjelpe dyrene til å overleve.

Forskerne, fra Australias Raven Institute of Medical Research, University of Sydney og Kinas Sun Yat-sen University, sa at mer forskning var nødvendig for å vurdere sikkerheten til fargestoffet for bruk på mennesker.

Soppforgiftning er den ledende dødsårsaken i matforgiftningshendelser over hele verden, fant studien.

Foto: iStock av Getty Images

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -