11 C
Brussel
Lørdag, september 23, 2023
internasjonaltErdogan ble Tyrkias lengstsittende leder

Erdogan ble Tyrkias lengstsittende leder

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Med 99.66% av stemmesedlene talt, fikk Erdogan 52.13 prosent av stemmene, og hans rival Kemal Kulçdaroğlu - 47.87%. Valgdeltakelsen i henhold til de opptalte stemmene så langt er 84.3 %.

27,579,657 25,324,254 XNUMX velgere stemte på Erdogan, og XNUMX XNUMX XNUMX på Kemal Kulçdaroglu.

64,197,419 personer hadde stemmerett i andre runde.

Avstemningen i de 81 tyrkiske distriktene fant sted uten vesentlige brudd eller hendelser. Først på ettermiddagen kunngjorde hovedanklageren i Istanbul at fem personer ble varetektsfengslet for å ha spredt provoserende innlegg på sosiale nettverk om andre runde av presidentvalget.

Som i første runde stemte president Recep Erdogan i Yusküdar-distriktet på den asiatiske siden av Istanbul, der hans residens ligger. Foran seksjonen var det igjen mange mennesker som hadde ventet i timevis i regnet på presidenten. Etter å ha avgitt sin stemme sammen med sin kone Emine, sa Erdogan (69) at han forventet at resultatene ville komme raskt ettersom det bare ble stemt på to kandidater.

«For første gang i historien til det tyrkiske demokratiet er vi vitne til en andre runde med presidentavstemning. Samtidig er det ingen andre valg i historien hvor så mange velgere har deltatt», kommenterte Erdogan etter å ha utøvd sin stemmerett.

Russlands president Vladimir Putin gratulerte Recep Erdogan med valgseieren i omløpet i Kalkun. Med 99 % av stemmesedlene behandlet, fikk Erdogan 52.1 % og motstanderen Kemal Kulçdaroğlu – 47.9 %.

  – Valgseieren er et naturlig resultat av det uselviske arbeidet som statsoverhode i Tyrkia, heter det i budskapet til den russiske presidenten.

"Gratulerer til president Erdogan med hans ubestridte seier," skrev Ungarns statsminister Viktor Orbán på sosiale medier. Tidligere har også Libyas statsminister Abdul Hamid Dbeiba sendt sine gratulasjoner, selv om opptellingen av stemmer fortsatte.

Irans president gratulerte også Recep Erdogan. Ebraim Raisi beskrev hans likhet som «et tegn på den fortsatte tilliten til folket i Tyrkia».

Venezuelas president Nicolás Maduro gratulerte «sin bror og venn» Recep Erdogan med sin «triumf». Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani gratulerte også Erdogan med seieren.

Foto: Måtte vi få en nasjon som gir oss nok en seier. Godt tyrkisk århundre. Gratulerer med vår flotte Türkiye-seier. / Recep Tayyip Erdoğan@RTErdogan

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -