-0.1 C
Brussel
Fredag ​​desember 1, 2023
NyheterNesten 15 milliarder dollar trengs for å gjenopprette jordskjelvet i Syria

Nesten 15 milliarder dollar trengs for å gjenopprette jordskjelvet i Syria

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

De Syria Earthquake Recovery Needs Assessment (SERNA) setter de totale skadene og tapene til nesten 9 milliarder dollar, sa El-Mostafa Benlamlih, FNs bosatt og humanitær koordinator for Syria, som ledet innsatsen sammen med FNs landteam.

«FN har jobbet utrettelig for å svare på rekken av kraftige jordskjelv som rammet Türkiye og Syria i februar 2023, og er dedikert til samarbeide med både lokale myndigheter og det internasjonale samfunnet for å forbedre vår koordinerte respons og identifisere utvinningsprioriteter for å hjelpe berørte lokalsamfunn med å komme seg etter katastrofen, sa Benlamlih.

Sporing av katastroferisikoprioriteringer

stammer fra en samarbeid mellom 11 FN-organisasjoner, fond og programmer arbeidet i Syria, tar rapporten sikte på å vurdere jordskjelvenes innvirkning på 38 underdistrikter i fem guvernører i landet.

Vurderingen fremhevet viktige skade- og tapsestimater på tvers av sektorer og guvernører, prioriteringer for utvinning og reduksjon av katastroferisiko og implikasjoner for katastrofebestandig tidlig utvinning over hele Syria.

Den ga også detaljer om omfanget av tap og utvinningsbehov forårsaket av jordskjelvet til en allerede skrøpelig infrastruktur og tjenester over hele Syria som et resultat av 12 års konflikt.

Mr. Benlamlih advarte at i fravær av bedring, "kan vi forvente at antallet mennesker som trenger humanitær hjelp til stige betydelig innen 2024".

Millioner er avhengige av bistand

Et jordskjelv med en styrke på 7.8 rammet grenseområdet mellom Türkiye og Syria. Februar 6, etterfulgt av en annen nesten like sterk. En av de største katastrofene som har rammet regionen i nyere tid, titusenvis av mennesker ble drept og mange flere skadet, med tusenvis av kollapsede bygninger som etterlot utallige mennesker utsatt for utilgivelige vinterforhold.

Jordskjelvene rammet som den humanitære krisen i Nordvest-Syria var allerede på høyeste nivå siden konflikten startet, med 4.1 millioner mennesker som er avhengige av humanitær hjelp for å overleve.

Lær mer om hva FN gjør for å hjelpe Syria her..

SERNA: FNs vurdering for Syrias gjenoppretting av jordskjelv

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -