18 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
AsiaGeistlig drept i Pakistan av mobb etter blasfemianklage

Geistlig drept i Pakistan av mobb etter blasfemianklage

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

Blasphemy -/- On May 6, a mob in the city of Mardan, Khyber Pakhtunkhwa Province, Pakistan, murdered a local cleric who was accused of making a blasphemous remark during a political rally for the party of former Prime Minister Imran Khan.

40 år gamle Maulana Nigar Alam uttalte angivelig: "Imran Khan er en sannferdig person, og jeg respekterer ham like mye som profeten," mens han talte til et møte organisert av Pakistan Tehreek-i-Insaf (PTI) Mardan i Sawaldher-området 6. mai for å uttrykke støtte til Imran Khan og rettsvesenet.

Som den forklarer på nyhetsbrev fra Menneskerettigheter uten grenser, bemerkningene, som ble ansett som blasfemiske, fikk en gruppe deltakere til å angripe Alam. Politiet ble kalt til stedet og plasserte Mr Alam i en butikk for hans sikkerhet; Mens diskusjoner ble holdt med prestene, brøt imidlertid en mobb hovedsakelig sammensatt av PTI-aktivister butikkens skodder og tvangsfjernet Alam. De begynte å sparke og slå ham med stenger før de lynsjet ham i hjel. Videoen av prestens tale og henrettelsen hans gikk viralt på sosiale medier.

Ikke mer: blasfemilover

I Pakistan er dette den andre hendelsen med pøbelvold og drap i 2023. En mann mistenkt for blasfemi ble lynsjet i Nankana Sahib, Punjab-provinsen, 11. februar.

Det har vært lignende overgrep tidligere i Mardan. Den 13. april 2017, et myldrer drept Mashal Khan, en student ved massekommunikasjonsavdelingen ved Abdul Wali Khan University, mistenkt for blasfemi.

Blasfemi i Pakistan

Under Pakistans blasfemilov alle som misbruker islam, inkludert ved opprørende religiøse følelser, straffes med døden eller livsvarig fengsel. Disse vedtektene er dårlig definert og har lave beviskrav. Som et resultat blir de ofte brukt som et gjengjeldelsesvåpen mot muslimer og ikke-muslimer for å avgjøre personlige klager eller løse tvister om penger, eiendom eller virksomhet.

CSWs grunnleggerpresident sa Mervyn Thomas

'CSW kondolerer familien og kjære til Maulana Nigar Alam. Hans tragiske drap er nok en urovekkende påminnelse om de farlige implikasjonene av Pakistans beryktede blasfemi lover. Vi gjentar at disse lovene er helt uforenlige med den grunnleggende retten til religions- eller trosfrihet og må revideres snarest, og gå mot full opphevelse på lang sikt. Vi oppfordrer også pakistanske myndigheter til å sørge for at en full etterforskning blir utført, og at alle ansvarlige for denne grufulle handlingen blir holdt til ansvar. Det er nødvendig for regjering å håndheve rettsstaten og ikke la noen ta loven i egne hender.'
- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -