18.4 C
Brussel
Fredag, september 29, 2023
Redaktørens valgValg 2024, president Metsola “Stem. Ikke la noen andre velge...

Valg 2024, president Metsola “Stem. Ikke la noen andre velge for deg"

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

Mer fra forfatteren

Abaya - Gruppe kvinner som ligger og dekker ansiktene sine

Abaya-forbud i franske skoler gjenåpner kontroversiell Laïcité-debatt og dype divisjoner

0
Forbudet mot abaya i franske skoler har utløst kontroverser og protester. Regjeringen har som mål å eliminere religiøse forskjeller i utdanning.

Hovedspørsmålene i valget til Europaparlamentet 2024

Valg 2024 – Europaparlamentsvalget 2024 er rett rundt hjørnet, og det er viktig å være informert om sakene som vil stå i høysetet av valget. Fra klimaendringer til immigrasjonspolitikk gir denne artikkelen en oversikt over nøkkeltemaene som vil forme valget og påvirke Europas fremtid, pluss et viktig innlegg om hvorfor å se på forvaltningen av grunnleggende rettigheter sannsynligvis kan være en av de viktigste spørsmål å se på når man ser på programmene til de forskjellige partiene, selv om inkludering i programmet ikke garanterer at når de først har makten, vil de ikke endre synspunkter...

Men uansett, før vi begynner, her er hva nåværende president for Europaparlamentet, Roberta Metsola, sa:

«Den europeiske union utvikler seg kontinuerlig. Verden er i endring og vi må endre oss med den. Vi trenger reform. Vi kan ikke være redde for forandring. EU er ikke perfekt. Vi må omfavne det mens vi fortsetter å lytte, fortsetter å forklare og fortsetter å levere.

Jeg oppfordrer alle til å gjenvinne følelsen av håp og mulighet som EU tilbyr. Å stemme. Ikke la noen andre velge for deg. Vær en del av den største demokratiske øvelsen i Europa.»

Den europeiske unions fremtid.

Et av hovedspørsmålene som står på spill i valget til Europaparlamentet 2024 er fremtiden til selve EU. Med de pågående utfordringene og fremveksten av bevegelser over hele Europa som ønsker mindre EU-innblanding i nasjonale anliggender, vil valget være et avgjørende øyeblikk for å bestemme retningen for EU. Spørsmål som EU-integrasjon, EU-kommisjonens rolle og maktbalansen mellom medlemslandene vil alle bli heftig debattert. Utfallet av valget vil ha betydelige implikasjoner for Europas fremtid og dets plass i verden.

Innvandring og grensekontroll.

Immigrasjon og grensekontroll vil være et annet sentralt tema i Europaparlamentsvalget 2024. Den pågående flyktningkrisen og tilstrømningen av migranter til Europa har ført til en heftig debatt om hvordan man skal håndtere grenser og kontrollere innvandring. Noen partier tar til orde for strengere grensekontroller og begrensninger på innvandring, mens andre argumenterer for åpnere grenser og større støtte til flyktninger og migranter. Utfallet av valget vil ha en betydelig innvirkning på fremtiden for immigrasjonspolitikken i Europa.

Klimaendringer og miljøpolitikk.

Klimaendringer og miljøpolitikk vil være et hovedtema i Europaparlamentsvalget 2024. Den europeiske union har satt ambisiøse mål for å redusere klimagassutslipp og overgang til en mer bærekraftig økonomi. Imidlertid er det fortsatt debatter om den beste måten å nå disse målene og hvordan man kan balansere miljøhensyn med økonomisk vekst. Valget vil avgjøre retningen for EU miljøpolitikk og dens rolle i den globale innsatsen for å bekjempe klimaendringer.

Økonomisk vekst og jobbskaping.

Et annet sentralt tema i valget til Europaparlamentet 2024 er økonomisk vekst og jobbskaping. COVID-19-pandemien har hatt en betydelig innvirkning på den europeiske økonomien, med mange bedrifter som sliter med å holde seg flytende og arbeidsledigheten øker. Valget vil bestemme politikken og strategiene som vil bli satt på plass for å støtte økonomisk oppgang og jobbskaping i EU. Dette inkluderer debatter om beskatning, handelsavtaler og investeringer i nøkkelnæringer som teknologi og fornybar energi.

Digital transformasjon og datavern.

Digital transformasjon og personvern for data er også sentrale spørsmål i valget til Europaparlamentet 2024. Med økende bruk av teknologi i alle aspekter av livet, inkludert myndigheter og næringsliv, er det en økende bekymring for personvern og sikkerhet for data. Valget vil bestemme retningslinjene og regelverket som vil bli satt på plass for å beskytte innbyggernes personopplysninger og sikre at selskaper holdes ansvarlige for eventuelle brudd. I tillegg vil valget adressere behovet for digital transformasjon i ulike sektorer, inkludert helsevesen, utdanning og offentlige tjenester, for å forbedre effektiviteten og tilgjengeligheten, samtidig som det tar opp bekymringer om personvern og sikkerhet for data.

Hvorfor grunnleggende rettigheter bør være en prioritet i valget til Europaparlamentet

Grunnleggende rettigheter er de grunnleggende menneskerettighetene som enhver person har krav på, uavhengig av rase, kjønn, religion eller andre egenskaper. Som borgere i Den europeiske union har vi muligheten til å stemme i valget til Europaparlamentet og sikre at våre ledere prioriterer og beskytter disse rettighetene for alle. La oss gjøre vår stemme hørt og gå inn for et rettferdig og rettferdig samfunn.

Hva er grunnleggende rettigheter?

Grunnleggende rettigheter er de grunnleggende menneskerettighetene som enhver person har krav på, uavhengig av rase, kjønn, religion eller andre egenskaper. Disse rettighetene inkluderer retten til liv, frihet og personsikkerhet, ytrings- og religionsfrihet, retten til en rettferdig rettergang og retten til utdanning og helsetjenester. De er grunnlaget for et rettferdig og rettferdig samfunn og må beskyttes for alle.

Viktigheten av grunnleggende rettigheter i et demokratisk samfunn.

I et demokratisk samfunn er grunnleggende rettigheter avgjørende for å sikre at hvert individ behandles rettferdig og med verdighet. Disse rettighetene gir et rammeverk for å beskytte individer mot diskriminering, undertrykkelse og maktmisbruk. Uten grunnleggende rettigheter kan det ikke være noe ekte demokrati, ettersom de grunnleggende frihetene og beskyttelsene som lar innbyggerne delta i den demokratiske prosessen ville være fraværende. Det er derfor avgjørende at grunnleggende rettigheter prioriteres og beskyttes i valget til Europaparlamentet, for å sikre at alle innbyggere kan leve i et rettferdig og rettferdig samfunn.

EU-parlamentets innvirkning på grunnleggende rettigheter.

Europaparlamentet spiller en avgjørende rolle i å beskytte og fremme grunnleggende rettigheter i hele EU. Gjennom lovgivning, tilsyn og påbud har parlamentet makt til å sikre at disse rettighetene blir respektert og opprettholdt av medlemsland og institusjoner. I det kommende valget er det viktig å velge ledere som prioriterer grunnleggende rettigheter og er forpliktet til å forsvare dem for alle innbyggere, uavhengig av bakgrunn eller status. Ved å gjøre det kan vi bygge et sterkere, mer inkluderende Europa som verdsetter hver enkelts verdighet og verdi.

Eksempler på grunnleggende rettigheter som trenger beskyttelse.

Grunnleggende rettigheter er de grunnleggende rettighetene og frihetene som enhver person har krav på, rett og slett i kraft av å være menneske. Disse inkluderer retten til liv, frihet og personsikkerhet, ytringsfrihet, religions- eller trosfrihet, retten til en rettferdig rettergang, og retten til utdanning og helsetjenester. De siste årene har det vært økende bekymring for uthulingen av disse rettighetene i Europa, spesielt på områder som pressefrihet, personvern og ikke-diskriminering. Det er viktig at vi velger ledere som er forpliktet til å beskytte disse grunnleggende rettighetene og sikre at de opprettholdes for alle innbyggere.

Hvordan stemme på kandidater som prioriterer grunnleggende rettigheter.

Når du skal stemme i valget til Europaparlamentet, er det viktig å undersøke kandidatene og deres holdninger til grunnleggende rettigheter. Se etter kandidater som har erfaring med å gå inn for disse rettighetene og som har konkrete planer for å beskytte dem. Du kan også sjekke partiplattformene for å se om de prioriterer grunnleggende rettigheter. Ikke vær redd for å nå ut til kandidater direkte og spørre dem om deres standpunkter i disse spørsmålene. Ved å prioritere grunnleggende rettigheter i våre stemmebeslutninger, kan vi bidra til å sikre at våre ledere er forpliktet til å skape et rettferdig og rettferdig samfunn for alle.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -