15.2 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
Asia15 millioner mennesker i Syria trenger humanitær hjelp

15 millioner mennesker i Syria trenger humanitær hjelp

Vi må lytte til hva syrerne egentlig ber om, sa MEP György Hölvényi

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Vi må lytte til hva syrerne egentlig ber om, sa MEP György Hölvényi

15 millioner mennesker i Syria trenger humanitær hjelp – MEP György Hölvényi holdt sammen med AVSI Foundation en konferanse med tittelen "Hva slags hjelp ber syrere om?" tirsdag i Europaparlamentet.

Under arrangementet i forkant av donorkonferansen i Brussel VII som støtter fremtiden til landet og regionen, sa den kristeligdemokratiske politikeren:

"Hvis vi ikke klarer å fjerne barrierene for å gi bistand, vil vi møte en ny migrasjonsbølge."

2 millioner barn har aldri gått på skole

Arrangement om Syria arrangert av MEP György Hölvényi
Arrangement om Syria arrangert av MEP György Hölvényi.

På konferansen arrangert av MEP György Hölvényi og deltatt av lokale eksperter fra Syria og EU politikere, uttalte MEP det 15 millioner mennesker i Syria trenger humanitær hjelp, ganske enkelt for å sikre deres daglige eksistens. 12 millioner sulter, 16 millioner har ikke tilgang til rent drikkevann og 2 millioner barn har aldri gått på skole.

Alt dette i et land med 22 millioner, påpekte MEP til den dramatiske situasjonen i landet, da han har besøkt de katastroferammede områdene Aleppo og Lattakia rett før påske.

I denne situasjonen har det syriske folket mistet alt håp. De må nå få en sjanse til å bli i hjemlandet. Arbeidet til de lokale kirkene, som allerede spiller en stor rolle i å tilby helsetjenester og utdanning, er uunnværlig, sa den kristelige demokratiske MEP.

Sivilsamfunnet fra Syria delte sine erfaringer

Arrangement om Syria arrangert av MEP György Hölvényi ( Holvenyi )
Arrangement om Syria arrangert av MEP György Hölvényi ( Holvenyi )

På konferansen, Mario Zenari, den apostoliske nuntius til Syria, Fadi Salim Azar fransiskansk prest og direktøren for sykehuset i Lattakia, og Roy Moussalli, administrerende direktør for St. Ephrem Patriarkalske Utviklingskomité har også delt sine erfaringer.

Basert på deres vitnesbyrd og hans egen personlige erfaring, MEP György Hölvényi understreket at det er klart at sanksjonene mot landets regime gjør humanitær bistand og gjenoppbygging mye vanskeligere. Derfor, med deltakelse av ministre, EU-representanter og likesinnede partnere, åpner giverkonferansen døren for å utforske mulighetene for å ta tak i krisen i regionen og revurdere sanksjonene uten å gi opp de politiske målene. Dette er hva lokale humanitære organisasjoner enstemmig ber oss om EPP-konsernet konkluderte politikeren.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -