12.5 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
EuropaUngarn: MEP-medlemmer fordømmer bevisst og systematisk innsats for å undergrave EUs verdier

Ungarn: MEP-medlemmer fordømmer bevisst og systematisk innsats for å undergrave EUs verdier

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Kritiske råvarer - planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

Kritiske råvarer – planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

0
Elbiler, solcellepaneler og smarttelefoner – alle inneholder kritiske råvarer. De er livsnerven i våre moderne samfunn.
planer om å beskytte forbrukere mot manipulasjon av energimarkedet

Planer for å beskytte forbrukere mot manipulasjon av energimarkedet

0
Loven tar sikte på å takle økt energimarkedsmanipulasjon ved å styrke åpenhet og tilsynsmekanismer
Media Freedom Act: styrker åpenheten og uavhengigheten til EU-medier

Media Freedom Act: styrker åpenheten og uavhengigheten til EU-medier

0
Kultur- og utdanningsutvalget endret mediefrihetsloven for å sikre at den gjelder alt medieinnhold og beskytter redaksjonelle beslutninger

I sin siste resolusjon reiser parlamentet alvorlige bekymringer over utviklingen i Ungarn, i lys av det kommende ungarske formannskapet i EUs råd.

Følgende a plenumsdebatt onsdag om situasjonen for rettsstaten og grunnleggende rettigheter i Ungarn og frosne EU-midler, ble teksten vedtatt torsdag (442 for, 144 mot, 33 avholdende).

Ytterligere tilbakeslag for EUs verdier

MEP-medlemmer har gjentatte ganger uttrykt bekymring over tilstanden til EUs verdier i Ungarn, som har ytterligere forverret på grunn av «regjeringens bevisste og systematiske innsats» og til tross for Stortingets aktivering av artikkel 7-mekanismen. Deres siste bekymringer er knyttet til lover som blir vedtatt uten tilstrekkelig parlamentarisk gransking og offentlig høring, samt misbruk av "faretilstanden", misbruk av varslerbeskyttelse for å undergrave LHBTIQ+ rettigheter og ytringsfrihet, og brudd på lærere. sosiale rettigheter og arbeidsrettigheter.

Resolusjonen fordømmer den ungarske regjeringens anti-EU-kampanjer, som tar sikte på å avlede oppmerksomheten bort fra manglende overholdelse av europeisk verdier og systemisk korrupsjon. MEP-er oppfordrer regjeringen til å bringe valget i tråd med internasjonale standarder, spesielt i lys av det kommende europeiske valget i 2024. De slår også alarm om rapporter om trusler, som besøk fra det hemmelige politiet til enkelte selskapers kontorer, om «strategisk ” deler av industrien, med sikte på å bringe dem under kontroll av statsministerens nære krets. Årsbudsjettet for 2022 ble endret 95 ganger ved regjeringsdekret, understreker de, som utelukket riktig gransking og peker på mangel på forsvarlig økonomisk styring.

Parlamentet reiser også en rekke bekymringer i forhold til "fryste" utvinningsmidler og tilsvarende reformer.

Bekymringer om det roterende presidentskapet i EU

Parlamentet understreker den viktige rollen Rådets formannskap har i å drive frem lovgivning, sikre kontinuiteten til EU-agendaen og representere rådet i forhold til de andre institusjonene. Det stiller spørsmål ved hvordan Ungarn vil være i stand til å oppfylle denne oppgaven på en troverdig måte i 2024, gitt landets manglende overholdelse av EU-lover og verdier, og prinsippet om oppriktig samarbeid. Derfor ber den rådet finne en riktig løsning og minner om at parlamentet kan treffe passende tiltak dersom en slik løsning ikke blir funnet.

Ved å vedta denne resolusjonen reagerer parlamentet på innbyggernes forventninger om systematisk å opprettholde rettsstaten i alle EU-land, spesielt ved å beskytte europeiske verdier og EU-budsjettet, som angitt i forslag 25(1), 25(4), 16 (6) og 38(1) av konklusjoner fra konferansen om Europas fremtid.

Premie

Parlamentets stående ordfører for Ungarn Gwendoline Delbos-Corfield (Greens/EFA, FR), kommenterte: «Nok en gang er Europaparlamentet forent i å uttrykke sin dype bekymring over forverringen av rettsstatssituasjonen i Ungarn. Å låse opp de frosne midlene på dette stadiet ville gi Fidesz en carte blanche til å fortsette sine angrep på grunnleggende rettigheter. Det er på tide for rådet å stille spørsmål ved om et medlemsland i henhold til prosedyren artikkel 7 på en troverdig måte kan inneha presidentskapet i EU.»

Se pressekonferanse med MEP-er som medundertegner utkastet til resolusjon.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -