17.2 C
Brussel
Torsdag september 28, 2023
ReligionBahaiArrestasjoner og hatefulle ytringer retter seg mot bahai-minoriteten i Jemen

Arrestasjoner og hatefulle ytringer retter seg mot bahai-minoriteten i Jemen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Mer fra forfatteren" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitle_text_size="12#c6_color" " header_text_color="#6"]

OHCHR sa at den 25. mai sikkerhetsstyrker stormet et fredelig møte av bahaier i Sana'a. Sytten personer, inkludert fem kvinner, ble ført til et ukjent sted, og alle unntatt én er fortsatt holdt incommunicado.

FNs rettighetskontor oppfordret de facto Houthi-myndighetene i Sanaa til å umiddelbart løslate de internerte.

Ring for drap

juni, ifølge OHCHR, anklaget Shamseddin Sharafeddin, muftien utnevnt av ledere av Houthi-opprørsbevegelsen de internerte bahaiene for å være forrædere, og sa at hvis de ikke omvendte seg, "skulle de bli drept".

Baha'i er en tro som understreker verdien av alle religioner siden den ble opprettet i det 19th århundre, ifølge det internasjonale samfunnets nettside, inkludert «guddommelige lærere» som Abraham, Moses, Krishna, Jesus og profeten Muhammed.

Rundt én prosent av Jemens ikke-muslimske befolkning anslås å abonnere på troen.

Houthi-opprørere, som er sjiamuslimer, har kontrollert Sana'a siden 2014, som en del av den langvarige konflikten med offisielt anerkjente regjeringsstyrker og deres allierte, for full kontroll over landet.

Preken oppfordret til "diskriminering og vold"

OHCHR-talsmannsbriefing i Genève, Jeremy Laurence, fordømte bruken av «ethvert språk som oppfordrer til diskriminering og vold, spesielt mot minoriteter, og ofte fører til tvungen eksil og fordrivelse», i tillegg til å stride mot folkeretten.

"Vi minner de facto myndighetene i Sana'a om at de må respektere menneskerettighetene til mennesker som lever under deres kontroll", la Mr. Laurence til.

«Menneskerettighetene garanterer minoriteter bl.a. retten til å bekjenne seg til og utøve sin egen religion og rett til en rettferdig rettssak for en uavhengig og upartisk domstol», fortsatte han.

Han sa varetektsfengsling "bør være unntaket og bør bare brukes hvis det er rimelig og nødvendig, basert på en individuell vurdering av hver sak."

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -