3.4 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
ReligionKristendomBulgaria utviste en senior geistlig og andre prester fra den russiske kirken ...

Bulgaria utviste en senior geistlig og andre prester fra den russiske kirken i Sofia

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov er sjefredaktør og direktør for The European Times. Han er medlem av Union of Bulgarian Reporters. Dr. Gramatikov har mer enn 20 års akademisk erfaring fra ulike institusjoner for høyere utdanning i Bulgaria. Han undersøkte også forelesninger, relatert til teoretiske problemer involvert i anvendelsen av folkeretten i religiøs lov, der et spesielt fokus har blitt gitt til det juridiske rammeverket for nye religiøse bevegelser, religionsfrihet og selvbestemmelse, og forholdet mellom stat og kirke for flertall. -etniske stater. I tillegg til sin profesjonelle og akademiske erfaring, har Dr. Gramatikov mer enn 10 års medieerfaring der han innehar stillinger som redaktør for et turisme kvartalsvis "Club Orpheus" magazine - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsulent og forfatter av religiøse forelesninger for den spesialiserte rubrikken for døve ved Bulgarian National Television og har blitt akkreditert som journalist fra «Help the Nedy» Public Newspaper ved FNs kontor i Genève, Sveits.

Bulgarske myndigheter utviste lederen av den russiske kirken i landet - Vasian Zmeev. Dette ble rapportert til TASS av den russiske ambassaden i Bulgaria.

– Bulgarske myndigheter anser far Vasian for å være en trussel mot nasjonal sikkerhet, sa de russiske diplomatene.

Ifølge den russiske ambassadøren Eleonora Mitrofanova ble prestene fra den russisk-ortodokse kirke kalt til migrasjonstjenesten, hvor de ble fortalt at de var en trussel mot nasjonal sikkerhet. Deretter ble de ført til hjemmene sine i en arresterende bil for å hente eiendelene sine. Deretter vil de bli ført til kirken og derfra til grensen til Serbia, kunngjorde ambassadøren.

– Dette er en sak uten sidestykke, kirken er skilt fra staten, og det er uforståelig hvordan prester kan true nasjonal sikkerhet. Mange sognebarn går til den russiske kirken i Sofia. En slik hendelse er et fall i avgrunnen, sier Mitrofanova.

"De spyttet rett og slett i ansiktet på kirken vår," bemerker også den russiske ambassadøren til landet vårt.

Den russiske ambassaden i vårt land publiserte et standpunkt i saken. Det står:

Den 21. september i år tok de bulgarske myndighetene harde, åpenbare handlinger for å utvise abbeden for den russisk-ortodokse kirken i Sofia, Archimandrite Vasian, og to ansatte i Church of “St. Nicholas of Myra, Wonderworkeren”.

Vi er rasende over faktumet og formen til avgjørelsen tatt av bulgarsk side. Det er åpenbart at den nåværende ledelsen i Bulgaria har satt seg i oppgave å ødelegge ikke bare de sosiopolitiske, kulturelle og humanitære båndene mellom landene våre, men også å bryte forholdet mellom de russiske og bulgarsk-ortodokse søsterkirkene og å forbitre den russiske. og bulgarske folk mot hverandre.

Det er spesielt talende at dette skrittet ble tatt på festen for den hellige jomfru Marias fødsel – en hellig og ren dag for de troende i den russisk-ortodokse kirke.

Vi understreker at ansvaret for den raske degraderingen av bilateral interaksjon hviler utelukkende på bulgarsk side.

Statens byrå "Nasjonal Sikkerhet" (DANS) bekreftet senere at tre utenlandske statsborgere ble pålagt tvangsmessige administrative tiltak som "utvisning", "fratakelse av oppholdsretten" og "forbud mot innreise til Bulgaria". fem år.

Tiltakene er i forhold til NZ – en statsborger i den russiske føderasjonen, EP – en borger av Hviterussland, VB – en borger av Hviterussland.

Tiltakene ble pålagt i forbindelse med deres aktiviteter rettet mot den nasjonale sikkerheten og interessene til Republikken Bulgaria, ifølge DANS.

Det ble innhentet data om handlingene til de nevnte personene knyttet til implementeringen av ulike elementer i den russiske føderasjonens hybridstrategi for målrettet å påvirke de sosiopolitiske prosessene i Bulgaria til fordel for russiske geopolitiske interesser.

Tiltakene som er iverksatt er i oppfyllelse av fullmakter til formannen for det nasjonale sikkerhetsbyrået, i samsvar med loven om utlendinger i Republikken Bulgaria og i oppfyllelse av byråets funksjoner i samsvar med loven om statlig byrå "nasjonal sikkerhet".

Når det gjelder gudstjenesten, er det to andre utenlandske prester som for tiden tjener i den russiske kirken i tillegg til Vasian Zmeev. Erkeprest Jevgenij er fra Hviterussland og har vært her i 5 år som den titulære Zmeev. Erkeprest Alexii er ganske ny i Sofia – i noen måneder. Liturgier er bare på russisk, selv om bulgarere også kommer til kirken.

Vassian Zmeev er blant de russiske diplomatene som ble utvist fra Nord-Makedonia forrige uke. Han er også en senior geistlig i Moskva-patriarkatet som har bodd og jobbet i Sofia i flere år. Siden slutten av november i fjor har han uoffisielt blitt utpekt av patriark Kirill til å være ansvarlig for den makedonske kirken, som er besatt av biskoper knyttet til kommunisme, titovisme og de jugoslaviske spesialtjenestene. I tillegg til I. Khropiachkov, A. Rozhdestvenski, samt attachen S. Popov, som begikk upassende diplomatiske handlinger, ble Vassian Zmeev også erklært persona non grata og fikk forbud mot å komme inn i Nord-Makedonia. De fire må forlate landet innen fem dager, bekrefter Religion MK nyheten.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -