3.4 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
EuropaScientology I Hamburg feirer man et halvt århundre med å kjempe for og vinne...

Scientology I Hamburg feirer et halvt århundre med å kjempe for og vinne frihet for alle

Superior Court of Hamburg erkjente at kirken er "anerkjent som et religiøst samfunn" og nyter beskyttelsen av artikkel 4 i grunnloven.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Superior Court of Hamburg erkjente at kirken er "anerkjent som et religiøst samfunn" og nyter beskyttelsen av artikkel 4 i grunnloven.

HAMBURG, TYSKLAND, 28. september 2023 /EINPresswire/ — Den første helgen i september, Church of Scientology Hamburg feiret sitt 50-årsjubileum i Hamburg med medlemmer og inviterte gjester. I en illustrert reise gjennom tiden fikk scientologer helt fra begynnelsen, nye scientologer og inviterte gjester et innblikk i den begivenhetsrike historien til Scientology i Hamburg.

Store formål, gode allierte for frihet

Som en spesiell gjestetaler ga en tysk religionsforsker de tilstedeværende et innblikk i arbeidet hans og forklarte hvorfor, fra hans vitenskapelige perspektiv, Scientology er uten tvil en religion, som de høyeste tyske domstolene har bekreftet.

Tallrike gratulasjoner og hilsener fra inn- og utland nådde Hamburg kirke. Lederen for et kristent trossamfunn overrakte personlig kirkeledelsen et takkebrev for at menigheten hans fikk bruke Kirken Scientology lokaler gratis for deres gudstjenester i et år.

Det hele begynte i 1970 da en student ved universitetet i Hamburg brakte boken "Dianetics – Den moderne vitenskapen om mental helse” av L. Ron Hubbard til Hamburg fra en reise til Canada. Hun fikk raskt to andre medstudenter interessert og grunnlaget var lagt. Scientology vokste fra en liten gruppe i en privat stue på Flughafenstrasse i 1970, til grunnleggelsen av en misjon i 1973 på Gerhofstrasse ved Gänsemarkt, til en stor Scientology kirke med flere tusen kvadratmeter på Domplatz i hjertet av hansabyen.

Scientology i Hamburg kan se tilbake på en begivenhetsrik historie. Særlig 1990-tallet og det første tiåret av det nye årtusenet var preget av en rekke stridigheter med embetsmenn som hadde satt seg som mål å svekke den frie religionsutøvelsen for kirken og enkeltmedlemmer. I motsetning til dette insisterte imidlertid domstolene på fakta fremfor meninger, og deres avgjørelser styrket rettighetene til kirken og dens medlemmer.

En avgjørelse fra Hamburgs høyere forvaltningsdomstol i 2004 var av banebrytende betydning. I en juridisk tvist saksøkte en scientolog mot "teknologierklæringen", det såkalte "sektfilteret", distribuert av byen Hamburg, fordi distribusjonen etter hennes syn utgjorde en krenkelse av hennes religionsfrihet i samsvar med artikkel 4 i grunnloven. Hamburgs høyere forvaltningsdomstol avgjorde at spredningen av denne uttalelsen fra byen Hamburg var ulovlig og dømte til fordel for scientologen.

I 2005 ble denne dommen bekreftet av den høyeste domstolen, Federal Administrative Court, blant annet med følgende ord: «The Higher Administrative Court bestemte på meritter at læren til L. Ron Hubbard bestemte målene til mennesker, snakket med kjernen i deres personlighet og forklarte på en omfattende måte meningen med verden og menneskelivet.

For dette formålet refererte den som et eksempel til læren til L. Ron Hubbard om den udødelige sjelen som bæreren av en livsenergi som forandrer seg gjennom utallige liv, så vel som om veien til høyere eksistensnivåer som minner om nivåer forløsning Mål for menneskelig eksistens. Den høyere administrative domstolen antok med rette at slike uttalelser om scientologisk lære var egnet til å oppfylle begrepet tro eller verdenssyn.»

Gjennomgangen av de siste 50 årene inkluderte også engasjementet fra Hamburg Scientologer på ulike humanitære områder.

Scientology Forpliktelse til menneskerettigheter

«Menneskerettigheter må gjøres til et faktum, ikke en idealistisk drøm», skrev L. Ron Hubbard en gang. Engasjementet for menneskerettigheter og spesielt religionsfrihet var allerede en sak nær hjertet til Hamburg-scientologene på 1990-tallet. Med tallrike storstilte demonstrasjoner påpekte de ettertrykkelig behovet for å respektere religionsfriheten.

På slutten av 1990-tallet/begynnelsen av 2000-tallet var Hamburg sluttpunktet for European Marathon for Human Rights med store stevner og konserter. Informasjonsstander ble brukt til å informere publikum om Verdenserklæringen om menneskerettigheter, og tusenvis av informasjonsbrosjyrer om dette menneskerettighetsdokumentet ble distribuert. Representanter for ulike trossamfunn og hederspersoner fra Hamburg, Tyskland og verden kom til de åpne dagene for å snakke om viktigheten og respekten for menneskerettighetene.

30 års engasjement for et rusfritt liv

L. Ron Hubbard skrev på 1960-tallet "Narkotika er det mest destruktive elementet i samfunnet." Hamburgs scientologer har vært aktive i rusopplæring og forebygging siden 1990-tallet. Om vinteren ble det ofte delt ut varm drikke og mat til de trengende på sentralstasjonen. Det ble holdt en anti-narkotikautstilling i foajeen og fra 2000-tallet og utover var det flere informasjonsstander, gatedistribusjonsaktiviteter og foredrag.

Publikasjonene til Foundation for a Drug-Free World, som er anerkjent som en ideell organisasjon og basert i USA, brukes. Til dags dato har mer enn 2.7 millioner undervisningshefter blitt distribuert i Hamburg og omegn.

Frivillige prester

Mottoet til de frivillige prestene er "Det er alltid noe du kan gjøre med det." Tro mot dette mottoet fløy scientologer fra Hamburg til Sri Lanka i 2004 og ble i flere uker for å hjelpe mennesker etter den ødeleggende flomkatastrofen i Sørøst-Asia. Selv etter flomkatastrofen i Ahr-dalen satte frivillige ministre seg for å gi de berørte den hjelpen de trengte.

Og under pandemien var frivillige statsråder ute i Hamburg med opphold-vel-meldingen og delte ut informasjonsheftene i butikker og i nabolaget. Heftene inneholder grunnleggende informasjon om hva du kan gjøre for generelt å beskytte deg selv og andre mot infeksjoner. Direkte assistanse ble også gitt til et vennlig islamsk samfunn ved regelmessig å desinfisere lokaler slik at troende kunne utføre sine bønner trygt.

Veien til lykke

I tråd med regel 12 fra Veien til lykke, "Beskytt og forbedre miljøet ditt", har scientologer utført et stort antall oppryddingsoperasjoner i hansabyen de siste årene, og dermed bidratt til et rent Hamburg. Nesten 150,000 XNUMX «Veien til lykke»-hefter ble også delt ut til interesserte borgere.

Citizens Commission on Human Rights (CCHR)

Her også, Hamburg scientologer var involvert i en rekke handlinger for å beskytte menneskerettighetene til psykiatriske pasienter. En stor del av arbeidet til MMK består av dokumentasjon av psykiatriske overgrepssaker. På 1990-tallet kom det fram saker om seksuelle overgrep fra psykiatere mot pasienter. Disse sakene kunne imidlertid ikke påtales fordi det ikke fantes tilsvarende strafferettslig bestemmelse i lovboken.

Medlemmer av CCHR Tysklands nasjonale kontor, med base i Hamburg på begynnelsen av 1990-tallet, utarbeidet et lovforslag for å gjøre seksuelle overgrep i terapi til en straffbar handling og gjorde det tilgjengelig for hundrevis av beslutningstakere. I 1996 sendte CCHR ut tusenvis av eksemplarer av brosjyren «Psykiatrisk voldtekt» og økte bevisstheten blant store deler av tyske medier, noe som bidro til å forme opinionen. Til slutt, i 1998, ble det vedtatt en lov som gjorde seksuelle overgrep i terapi til en straffbar handling.

TV-stasjonen Scientology Network skildrer også Freedom Medal-vinnerne Nicola Cramer og Bernd Trepping, som har drevet kampanje for menneskerettigheter og beskyttelse av psykiatriske pasienter i flere tiår. Begge møtte Church of Scientology i Hamburg på slutten av 1980-tallet. Frihetsmedaljen er den høyeste internasjonale anerkjennelsen som kan tildeles en scientolog for fremragende, humanitær tjeneste til samfunnet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -