8 C
Brussel
Onsdag, april 17, 2024
EuropaUrsula von der Leyen nominert som EPP-lederkandidat for EU-kommisjonen...

Ursula von der Leyen nominert som EPP-lederkandidat for EU-kommisjonens presidentskap

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

I et avgjørende trekk innen European People's Party (EPP), innleveringsperioden for ledende kandidatnominasjoner til presidentskapet i EU-kommisjonen stengt i dag kl 12 CET. EPP-president Manfred Weber mottok et enestående nominasjonsbrev fra Christlich Demokratische Union (CDU, Tyskland), og la frem Ursula von der Leyen som hovedkandidat. Denne nominasjonen ble ytterligere styrket av påtegninger fra to EPP-medlemspartier, Platforma Obywatelska (PO, Polen) og Nea Demokratia (ND, Hellas), og styrket von der Leyens kandidatur.

De kommende trinnene i utvelgelsesprosessen, som skissert i «Prosedyre og tidsplan for kandidater», innebærer en gjennomgang av nominasjonen ved EPPs politiske forsamling som er planlagt til 5. mars 2024. Etter validering vil kandidaturet gå videre til en avgjørende avstemning på Partikongress i Bucuresti 7. mars 2024. Uten andre kandidater fremmet, er alle øyne rettet mot EPPs interne saksbehandlinger når de baner vei for utvelgelsen av deres hovedkandidat til den prestisjetunge rollen som EU-kommisjonens presidentskap. Nominasjonen av Ursula von der Leyen setter scenen for et viktig øyeblikk i europeisk politikk, og markerer et sentralt tidspunkt på veien mot å bestemme EU-kommisjonens fremtidige lederskap.

Prosessen med å velge hovedkandidater til EU-kommisjonens presidentskap, også kjent som Spitzenkandidaten-prosessen, fikk fremtredende plass i valget til Europaparlamentet i 2014. Denne innovative tilnærmingen hadde som mål å styrke den demokratiske legitimiteten til EU ved å knytte valgresultatene direkte til utnevnelsen av kommisjonens president. Lederkandidaten til den politiske gruppen som sikrer flest seter i Europaparlamentet er tradisjonelt nominert til kommisjonens formannskap, med forbehold om godkjenning av Det europeiske råd.

Mens Spitzenkandidaten-prosessen har stått overfor utfordringer og debatter om dens legitimitet og implementering, er den fortsatt en viktig mekanisme for å engasjere europeiske borgere i valget av kommisjonens president. Nominasjonen av Ursula von der Leyen som EPP-lederkandidat understreker den fortsatte relevansen og utviklingen av denne prosessen for å forme det fremtidige lederskapet i EU. Ettersom EPP går videre gjennom sin interne gjennomgang og avstemningsprosedyrer, vil utfallet ikke bare avgjøre partiets kandidat, men også påvirke det bredere politiske landskapet til EU-kommisjonen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -