15.1 C
Brussel
Søndag 14. april 2024
internasjonaltKina planlegger masseproduksjon av humanoide roboter innen 2025

Kina planlegger masseproduksjon av humanoide roboter innen 2025

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Kinas departement for industri og informasjonsteknologi har publisert en ambisiøs plan for masseproduksjon av humanoide roboter innen 2025.

Landet skal ha rundt 500 roboter per 10,000 XNUMX arbeidere på bare to år. Det betyr titalls millioner av produksjonsroboter.

Kinas departement sier at masserobotisering vil totalt forandre produksjonssektoren, og deretter menneskelivet. Å få dette til krever gjennombrudd innen flere nøkkelteknologier, i tillegg til å sikre sikker og effektiv tilførsel av essensielle komponenter.

Planen sier at innen 2027 skal humanoider være en viktig ny motor for økonomisk vekst i Kina.

Flertallet av selskaper som offentlig utvikler humanoide roboter er basert i USA.

Selskapet Agility Robotics, der Amazon er en stor investor, skal i år fullføre fabrikken for masseproduksjon av humanoider. Kapasiteten vil være å lage 10,000 XNUMX roboter per år.

Bransjer som helsevesen, hjemmetjenester, landbruk og logistikk vil sannsynligvis se en økning i bruken av roboter i årene som kommer. Det er imidlertid viktig for roboter å ta på seg oppgaver under tøffe og farlige forhold og innenfor industrisektoren, skrev det kinesiske departementet.

MIIT gir retningslinjer for å bruke nylige gjennombrudd innen AI, for eksempel store språkmodeller, og for å fokusere på utviklingen av "hjernen, lillehjernen og lemmer av humanoider".

I august annonserte Beijing et robotikkfond på 1.4 milliarder dollar for å fremme utviklingen av robotteknologi i Beijing. Midlene vil øke gradvis. Målet er at Kina skal være en global leder innen robotikk innen slutten av tiåret.

Kina sliter med en raskt krympende befolkning. Det er anslått å falle under 1 milliard etter midten av dette århundret. Dette varsler en alvorlig økonomisk krise som kan destabilisere det grønne landet. Beijing ser robotikk som et strategisk mål for å opprettholde sin økonomiske vekst i flere tiår framover.

Illustrasjonsfoto av ThisIsEngineering: https://www.pexels.com/photo/prosthetic-arm-on-blue-background-3913025/

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -