16.4 C
Brussel
Søndag 14. april 2024
MatMorgenkaffe øker nivået av dette hormonet

Morgenkaffe øker nivået av dette hormonet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Den russiske gastroenterologen Dr. Dilyara Lebedeva sier at morgenkaffe kan fremprovosere en økning i ett hormon – kortisol. Skader fra koffein, som legen bemerket, forårsaker stimulering av nervesystemet. Slik stimulering kan bli et problem. "Dette truer en konstant økning i kortisol, noe som kan føre til kronisk stress og binyrebarksvikt. Dessuten vil denne stimuleringen ikke vare lenge”, forklarer legen. For å "belaste binyrene" mindre, anbefaler Dr. Lebedeva å drikke kaffe i løpet av dagen når de er på topp. Personer med nervøse lidelser er bedre i å gi opp drikken helt.

Legen legger til at koffein virker vanndrivende, det vil si fremmer væskefjerning. En morgenkopp kaffe "starter derfor dehydreringsprosessen". Hvis du ikke kan starte morgenen uten denne drinken, drikk ekstra rent vann, råder spesialisten. "Hvis du kompenserer for sløvhet og apati med doser av koffein, så tenk på dette: kanskje det er bedre å finne årsaken til denne tilstanden enn å kunstig opplive kroppen," sier Dr. Lebedeva. Forhøyede nivåer av kortisol, som er et stresshormon, kan inkludere følgende symptomer: Hyppige og langvarige perioder med rastløshet og angst; Søvnproblemer, inkludert søvnløshet og våkenhet om natten; Forverring av humør, irritabilitet og følelse av spenning. Tretthet og en følelse av konstant utmattelse. Økt appetitt og lyst til å spise skadelig mat; Fordøyelsesproblemer, inkludert halsbrann, forstoppelse eller diaré; Forringelse av hukommelse og konsentrasjon. Økt følsomhet for smerte; Økt hjertefrekvens og økt blodtrykk; Forringelse av immunforsvaret og økt mottakelighet for infeksjoner.

"For de som har sykdommer i mage-tarmkanalen, det kardiovaskulære systemet, som lider av hypertensjon, søvnløshet og sykdommer i nervesystemet, anbefales ikke drikken. Gravide kvinner kan ikke drikke mer enn ett glass om dagen. For personer med psykiske lidelser er drikken skadelig fordi den kan forårsake angst, nervøs agitasjon og til og med panikkanfall. "Det er nok alternative alternativer, du kan finne noe etter din smak. Men i alle fall, før bruk, bør du konsultere en lege eller studere alle kontraindikasjoner, sier spesialisten.

Grønn te: Denne drikken inneholder mindre koffein enn kaffe. Den er også rik på antioksidant katekiner, som har en gunstig effekt på hjernen.

Kakao: Bare én kopp av denne drinken kan øke blodtilførselen til hjernen, lette å løse komplekse psykiske problemer og redusere tretthet.

Peppermyntete: mentolen i peppermynte påvirker ulike hjernereseptorer, har en god effekt på å løse komplekse psykiske problemer og hjelper til med å bekjempe tretthet.

Illustrasjons Foto av Viktoria Alipatova: https://www.pexels.com/photo/person-sitting-near-table-with-teacups-and-plates-2074130/

Viktig: Informasjonen er kun gitt for referanseformål. Rådfør deg med en spesialist om kontraindikasjoner og bivirkninger og ikke i noe tilfelle selvmedisiner. Ved de første tegn på sykdom, kontakt lege.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -