12.3 C
Brussel
Søndag, mai 19, 2024
ReligionKristendomDen estiske innenriksministeren foreslo at Moskva-patriarkatet skulle erklæres som terrorist...

Den estiske innenriksministeren foreslo at Moskva-patriarkatet skulle erklæres som en terrororganisasjon

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Estlands innenriksminister og leder av det sosialdemokratiske partiet, Lauri Laanemets, har til hensikt å foreslå at Moskva-patriarkatet skal anerkjennes som en terrororganisasjon og dermed forbys å operere i Estland.

Regjeringsmedlemmet kom med en slik uttalelse torsdag kveld i programmet «First Studio» på TV-kanalen ETV. Ifølge ministeren har han, basert på ekspertisen til innenriksdepartementet og vurderingen fra sikkerhetspolitiet som han nettopp har mottatt, ikke noe annet valg enn å iverksette tiltak selv for å kutte båndene mellom den estiske ortodokse kirken og Moskva-patriarken. .

«Gitt den tilgjengelige konteksten har jeg, som innenriksminister, ikke noe annet valg enn å foreslå at Moskva-patriarkatet blir erklært som terrorist og støtter terrorisme i dets aktiviteter. Som en følge av dette vil innenriksministeren kunne gå til retten og foreslå at virksomheten til den kirkelige organisasjonen som opererer her avsluttes. Dette vil ikke påvirke menighetsmedlemmene, det betyr ikke at kirkene vil bli stengt, men det betyr at båndene til Moskva vil bli kuttet, sa ministeren.

"Vi må innse at i dag er Moskva-patriarkatet underordnet Vladimir Putin, som i hovedsak leder terroraktivitet i verden," understreket politikeren.

Ifølge Laanemets har politi i løpet av de siste to årene måttet kalle representanter for den estiske ortodokse kirken til MP flere ganger på grunn av sikkerhetshensyn. Imidlertid la han til at den nylige uttalelsen fra Verdensrådet for det russiske folk i regi av den russisk-ortodokse kirke og Patr. Cyril, at Russlands krig mot Ukraina er "hellig", har hevet situasjonen til et nytt nivå. "Hvis vi trekker en parallell, er patriarken og patriarkatet som nå opererer i Moskva ikke annerledes enn de islamske terroristene som hevder å føre en 'hellig krig' mot den vestlige verden og dens verdier," sa ministeren.

MP har allerede reagert på Laanemetz' uttalelse og sagt at "de mørke tidene med religiøse kriger og heksejakt har returnert". "Det er åpenbart for enhver fornuftig person at Moskva-patriarkatet ikke engasjerer seg i terroraktivitet," sa Maria Zakharova, talskvinnen for Kreml.

Samtidig, i Russland, er anklagen om terroraktivitet eller støtte til terrorisme en mye brukt metode for politisk undertrykkelse. Diakon Andrey Kuraev minner om at Jehovas vitner som er forbudt i Russland, er anklaget for terrorvirksomhet, samt hundrevis av mennesker som offentlig uttrykte sorg over Navalnyjs død. «Hver dag i Russland er det nyheter om undertrykkelse av mennesker som enhver tilregnelig person vet ikke er engasjert i terroraktiviteter. Men Moskva-patriarkatet var ikke begeistret for det», skrev han i bloggen sin.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -