4.8 C
Brussel
Dinsdag december 5, 2023
Bewerkers keuzeAnti-sektebeweging jaagt op pacifisten voor politie in Rusland: terug in de USSR

Anti-sektebeweging jaagt op pacifisten voor politie in Rusland: terug in de USSR

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein is onderzoeksverslaggever voor The European Times. Hij onderzoekt en schrijft over extremisme sinds het begin van onze publicatie. Zijn werk heeft licht geworpen op een verscheidenheid aan extremistische groepen en activiteiten. Hij is een vastberaden journalist die zich bezighoudt met gevaarlijke of controversiële onderwerpen. Zijn werk heeft een real-world impact gehad door situaties bloot te leggen met een out-of-the-box denken.

At the European Times, we hebben de oude vereniging behandeld tussen de anticult-beweging, de Rus orthodoxe kerk en de oorlogsstokers in het Kremlin. Het stuk dat we vandaag publiceren laat zien dat in de huidige tijd de anti-sektariërs, zoals ze zichzelf noemen, hand in hand samenwerken met de FSB en andere Russische wetshandhavingsinstanties, om op die Russen te jagen die het aandurven om vredesboodschappen te delen terwijl de oorlog teistert Oekraïne.

Hieronder vindt u de volledige vertaling van een oproep die is geplaatst op de website antisekta.ru, de officiële website van de Centrum voor Religiewetenschappen – Saratov, onder leiding van Alexander Kuzmin, een Russisch-orthodoxe priester. Dit centrum is een tak van een andere organisatie genaamd Centrum voor Religiewetenschappen in de naam of Hieromartyr Irenaeus van Lyon, onder leiding van Alexander Dvorkin, een orthodoxe theoloog die in a 2020-rapport door USCIRF (Amerikaanse Commissie voor Internationale Religieuze Vrijheid) als een belangrijke architect van het harde optreden tegen religieuze minderheden in Rusland.

Beide centra zijn lid van de FECRIS (Europese Federatie van centra voor onderzoek en informatie over sekten en sekten), een in Frankrijk gevestigde overkoepelende organisatie die anticult-verenigingen in heel Europa en daarbuiten verzamelt en bijna volledig wordt gefinancierd door de Franse regering.

De tekst die u nu zult lezen, door Alexander Kuzmin, moet worden begrepen in de context van de nieuwe Russische wet die eenieder tot 15 jaar gevangenisstraf kan geven wegens “het in diskrediet brengen van de strijdkrachten” of “het verspreiden van nepnieuws over de militair", wat ook inhoudt dat er een oorlog is in Oekraïne, terwijl de Russische regering het gebruik van een andere term dan "speciale militaire operatie" verbood.

En hier is de oproep, welkom terug in de USSR:

Adres aan lezers

02.03.2022

Beste vrienden, en vooral gerespecteerde vaders die mij kennen en lezen! Velen van jullie zijn zich ervan bewust dat wanneer ik betrokken ben bij antisektarische activiteiten, ik vaak praat over het feit dat sekten lange tijd een instrument zijn geweest van de westerse geheime diensten. Dit is tegenwoordig nog belangrijker geworden en ik moet jullie allemaal waarschuwen. De situatie is meer dan ernstig!

In sociale netwerken en de berichtensystemen zijn wij allemaal, geestelijken en leken, het voorwerp van grote aandacht van de deelnemers aan de informatieoorlog tegen Rusland. Het Westen heeft lang begrepen dat we niet verslagen kunnen worden in een oorlog op het slagveld, aangezien we kunnen vechten en de hele wereld het weet, maar we hebben vaak de informatieoorlogen verloren en er is nu een groeiende splitsing in het maatschappelijk middenveld met de inspanningen van sektarische structuren, vooral van neo-heidense en pro-nazi overtuiging. Het Westen heeft besloten te vertrouwen op informatie-aanvallen en nu ligt de focus van deze aanvallen op religie.

Door fanmailings, publicaties in de oppositiemedia, evenals het steeds brutaler gebruik van de individuele benadering (persoonlijke berichten, correspondentie in commentaren en zelfs telefoontjes), worden velen van ons tegenwoordig overtuigd door zogenaamd "gewone mensen", zogenaamd " vreedzame inwoners van Oekraïense steden” die zogenaamd “parochianen van Oekraïense kerken” zijn, die veronderstellen dat “Rusland de agressor is”, die veronderstellen dat ze met opzet “burgers bombarderen” en dat er zogenaamd “bergen van dode dienstplichtige soldaten” op Oekraïense bodem zijn enzovoort, om paniek en verontwaardiging te zaaien over de acties van onze staatsautoriteiten, om mensen de straat op te krijgen om te protesteren en om hen ertoe aan te zetten verschillende petities en verklaringen te ondertekenen.

Zo wordt systematisch en cynisch de menselijke gedragsstabiliteit ondermijnd, worden mensen verslaafd door regelmatig naar de massamedia van de oppositie te kijken en zijn ze vervuld van verontwaardiging en anti-Russische sentimenten. In het bijzonder wordt onze kerk aangevallen, priesters en leken wordt gevraagd om "te bidden voor de rust van de pas vertrokken dienstplichtige soldaten", mensen worden overgehaald om opnieuw te posten en boze opmerkingen over de regering van ons land achter te laten. Vijanden weten dat als een geestelijke de spreekbuis van hun ideeën wordt, dit meer weerklank zal vinden dan wanneer het een politicus of een publieke figuur zou zijn. Neo-heidenen doen dit nu ook, ze haten christenen en alles wat met onze christelijke waarden te maken heeft, inclusief ons patriottisme en ons verlangen naar gerechtigheid. Ze spelen op deze gevoelens.

Controleer en hercontroleer de informatie die naar je toe komt, geef niet toe aan provocaties, zorg voor elkaar en vertrouw niet op emoties en overhaaste conclusies.

Help alstublieft ook bij het volgen van de activiteiten van dergelijke provocateurs. Stuur alstublieft screenshots, hun aangewezen gegevens (namen en achternamen, telefoonnummers en e-mailadressen) voor verdere analyse, die wordt uitgevoerd door onze anti-sektarische organisaties samen met de wetshandhavingsinstanties van de Russische Federatie.

Contacten voor anti-sektarisch centrum:

Telegram: https://t.me/antiekta

Mail: antiekta@mail.ru

U kunt de originele oproep in het Russisch zien hier

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -