6 C
Brussel
Maandag, november 27, 2023
NieuwsMoskou Patriarch Kirill: Oorlog heeft een metafysische betekenis tegen homoparade

Moskou Patriarch Kirill: Oorlog heeft een metafysische betekenis tegen homoparade

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein is onderzoeksverslaggever voor The European Times. Hij onderzoekt en schrijft over extremisme sinds het begin van onze publicatie. Zijn werk heeft licht geworpen op een verscheidenheid aan extremistische groepen en activiteiten. Hij is een vastberaden journalist die zich bezighoudt met gevaarlijke of controversiële onderwerpen. Zijn werk heeft een real-world impact gehad door situaties bloot te leggen met een out-of-the-box denken.

Op 6 maart 2022 vierde patriarch Kirill van Moskou en heel Rusland de goddelijke liturgie in de kathedraal van Christus de Verlosser in Moskou. Aan het einde van de dienst hield de primaat van de Russisch-orthodoxe kerk een preek.[1]

In zijn preek, Kirill, die al meerdere keren is gehoord oorlog verdedigen en rechtvaardigen sinds de eerste dag dat het begon, heeft uitgelegd waarom "deze lente werd overschaduwd door ernstige gebeurtenissen in verband met de verslechtering van de politieke situatie in de Donbas".

Zijn uitleg, die aansluit bij anti-westerse rethoric om oorlog te rechtvaardigen gaat als volgt:
“Al acht jaar zijn er pogingen gedaan om te vernietigen wat er in de Donbass bestaat. En in de Donbass is er afwijzing, een fundamentele afwijzing van de zogenaamde waarden die tegenwoordig worden aangeboden door degenen die aanspraak maken op wereldmacht. Vandaag is er zo'n test voor de loyaliteit van deze regering, een soort pass naar die "gelukkige" wereld, de wereld van overmatige consumptie, de wereld van zichtbare "vrijheid". Weet jij wat deze toets is? De test is heel eenvoudig en tegelijkertijd verschrikkelijk - dit is een homoparade. De eisen die aan velen worden gesteld om een ​​homoparade te houden, zijn een test van loyaliteit aan die zeer machtige wereld; en we weten dat als mensen of landen deze eisen afwijzen, ze die wereld niet binnenkomen, maar er vreemden voor worden.”

Hij voegt eraan toe: “Als de mensheid erkent dat zonde geen overtreding van Gods wet is, als de mensheid het ermee eens is dat zonde een van de opties is voor menselijk gedrag, dan zal de menselijke beschaving daar eindigen. En homoparades zijn bedoeld om aan te tonen dat zonde een van de variaties van menselijk gedrag is.”

Dus de oorlog “heeft niet alleen politieke betekenis. We hebben het over iets anders en veel belangrijker dan politiek. We hebben het over de redding van de mens, over waar de mensheid zal eindigen, aan welke kant van God de Verlosser, die in de wereld komt als de Rechter en Schepper?, aan de rechterkant of aan de linkerkant ... Al het bovenstaande geeft aan dat we een strijd zijn aangegaan die geen fysieke, maar een metafysische betekenis. '

En welke kant je kiest ‘is vandaag een test voor onze trouw aan de Heer, voor ons vermogen om geloof in onze Heiland te belijden’.

En hij eindigt door te bidden voor soldaten, waarvan we veronderstellen dat het niet de “kwaadaardige krachten” van het Oekraïense leger zijn: “laten we bidden dat al degenen die vandaag vechten, die bloed vergieten, die lijden, ook in dit vreugde van de opstanding in vrede en rust.”

Is dat een goede dag om te sterven?

Fijne kruistochten!

[1] https://www.patriarchia.ru/db/text/5906442.html

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -