18.8 C
Brussel
Donderdag, september 21, 2023
Onze boekenDe oudste Hebreeuwse Bijbel ter wereld verkocht voor een recordbedrag van 38.1...

De oudste Hebreeuwse bijbel ter wereld werd verkocht voor een recordbedrag van 38.1 miljoen dollar

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Meer van de auteur

De "Sassoon Codex" dateert uit de late 9e of vroege 10e eeuw

Volgens veilinghuis Sotheby's in New York werd de prijs bereikt in slechts 4 minuten betwiste biedingen tussen twee kopers.

De oudste en meest complete Hebreeuwse Bijbel ter wereld is geveild voor 38.1 miljoen dollar. Volgens veilinghuis Sotheby's in New York werd de prijs bereikt in slechts 4 minuten betwiste biedingen tussen twee kopers.

Zo werd de Bijbel de meest waardevolle gedrukte tekst of historisch document dat ooit op een veiling werd verkocht. Het werd gekocht door de voormalige Israëlisch-Amerikaanse diplomaat Alfred Moses uit Washington, DC, namens een Amerikaanse non-profitorganisatie die het zal schenken aan het Museum van het Joodse volk in Tel Aviv.

“De Hebreeuwse Bijbel is het meest invloedrijke boek in de geschiedenis en vormt de basis van de westerse beschaving. Ik ben blij te weten dat het eigendom is van het Joodse volk”, zei Moses, die ambassadeur was bij president Bill Clinton.

Het oude manuscript, beter bekend als de Codex Sassoon, is de vroegste en meest complete bewaard gebleven Hebreeuwse Bijbel. Het werd rond het jaar 900 op perkament geschreven, hetzij in Israël, hetzij in Syrië. De naam komt van de vorige eigenaar - David Solomon Sassoon, die het in 1929 kocht.

Echte gebeurtenissen beschreven in de Bijbel

Het manuscript verbindt de Dode Zeerollen, die dateren uit de derde eeuw voor Christus, en de moderne vorm van de Hebreeuwse Bijbel.

Het is een van de slechts twee codices of manuscripten die alle 24 boeken van de Hebreeuwse Bijbel bevatten die bewaard zijn gebleven tot in de moderne tijd, aanzienlijk completer dan de Aleppo Codex en ouder dan de Leningrad Codex, twee andere bekende vroege Hebreeuwse Bijbels.

De Sassoon Codex, die door de geschiedenis heen is veranderd, is slechts één keer eerder aan het publiek getoond, in 1982 in de British Library in Londen, zei Orit Shaham-Gover, hoofdconservator van het Museum of the Jewish People.

De prijs overtrof die van de verkoop van de "Lester Codex", een verzameling wetenschappelijke werken van Leonardo da Vinci, die in 1994 van eigenaar wisselde voor een bedrag van 30.8 miljoen dollar.

Foto: veilinghuis Sotheby's

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -