0.3 C
Brussel
Søndag, desember 3, 2023
NyheterNedbrytninger i Russland signaliserer «en stat som frykter menneskets makt...

Tiltak i Russland signaliserer «en stat som frykter kraften i menneskerettighetene» – Guterres 

Det planlagte arbeidet til FNs menneskerettighetsråd ble midlertidig stanset mandag da medlemslandene ble kalt til å stemme over en anmodning fra Ukraina om å ha en hastedebatt om saken og fordømme Russlands militæroperasjon.
Utviklingen i Genève gjentok bekymringen til Sikkerhetsrådet, som på søndag som heter for en hastesamling i generalforsamlingen om krisen.

Adressering av Human Rights Council, Ukrainas FN-ambassadør i Genève, Yevheniia Filipenko, skisserte døden og lidelsene som ble forårsaket, mens samtaler pågikk ved den hviterussiske grensen mellom Ukraina og Russland.

Ukrainas delegasjon presenterte også et utkast til resolusjon, som den ba om å bli vurdert under en hastedebatt som ba om en internasjonal etterforskning av alle påståtte menneskerettighetsbrudd som stammer fra Russlands militære aksjon 24. februar.

"Årsaken til denne forespørselen er kjent for hele verden. Russland – et medlem av dette rådet – utførte et uprovosert og uberettiget angrep på Ukraina,” sa Filipenko, og beskrev det som også “et angrep på alle FN-medlemsstater i FN og på prinsippene som denne organisasjonen ble opprettet for å forsvare. ."

Russisk opposisjon

I motsetning til forespørselen uttrykte den russiske ambassadøren Gennady Gatilov skuffelse over en rekke delegasjoners forsøk på å «no en gang øke konfrontasjonen i rådet».

"Forslaget om å diskutere som en presserende debatt temaet som ikke har noe å gjøre med de sanne bekymringene om menneskerettigheter i Ukraina," fastholdt han.

For og imot

Etter intervensjonen oppfordret menneskerettighetsrådets president Federico Villegas alle de 47 medlemmene til å stemme over Ukrainas anmodning.

Resultatet ble 29 stemmer for, fem mot med 13 avholdende stemmer, noe som betyr at Hastedebatten finner sted klokken 3 torsdag.

Uthever alvorlige bekymringer over belastningen på sivile fra det "militære angrepet på Ukraina", FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet sa at "utallige liv" ble satt i fare.

Fru Bachelet forklarte at mellom forrige torsdag morgen og søndag kveld var 406 sivile ofre bekreftet – 102 av dem var drept, «inkludert syv barn».

De fleste ble drept av "eksplosive våpen med et bredt nedslagsområde, inkludert beskytninger fra tungt artilleri og multilansrakettsystemer, og luftangrep," fortsatte hun, og la merke til at det sanne dødstallet mest sannsynlig er betydelig høyere.

Rettigheter er medfødte

Etter snakker ut mot Russlands militære aksjon, FN Generalsekretær António Guterres insisterte i sin videoadresse at menneskerettigheter er «uunngåelige» så vel som «mektige».

«Folk overalt vet det intuitivt. Og autokrater, spesielt, vet at menneskerettigheter utgjør den største trusselen mot autoritet. Derfor stopper de for ingenting for å benekte, avvise og distrahere folks oppmerksomhet, mens de tråkker på grunnleggende rettigheter og friheter», understreket FN-sjefen.

Han uttalte seg også om rapporter fremhevet av FNs menneskerettighetskontor, OHCHR, at mer enn 1,800 antikrigsdemonstranter hadde blitt arrestert i Russland etter at krisen brøt ut, sammen med tiltak for å stenge den russiske borgerrettighetsgruppen Memorial.

«Å legge ned en berømt menneskerettighetsorganisasjon, med en stolt historie og globale forbindelser, er ikke dette tegnet på en sterk stat. Det er tegnet på en stat som frykter kraften i menneskerettighetene,» bekreftet generalsekretæren.

Ingen provokasjon: Den sveitsiske presidenten

Ignazio Cassis, president for det sveitsiske konføderasjonen, understreket nivået av internasjonal bekymring, og beskrev Russlands forsøk på å legitimere handlingene som «ikke troverdig».

"Ingen provokasjon skjedde for å rettferdiggjøre en slik intervensjon ... Den russiske føderasjonens militære intervensjon er i strid med de mest grunnleggende prinsippene i FNs charter, som ble skapt ut fra ruinene av to verdenskriger."

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -