7.6 C
Brussel
Mandag november 27, 2023
EuropaRussisk opposisjon "uorganisert" - Krigssituasjon i Russland

Russisk opposisjon "uorganisert" - Krigssituasjon i Russland

João Ruy Faustino
João Ruy Faustino
João Ruy er en portugisisk frilanser som skriver om europeisk politisk aktualitet for The European Times. Han er også bidragsyter for Revista BANG! og en tidligere skribent for Central Comics og Bandas Desenhadas.

Hvordan merkes krigen i den russiske føderasjonen? Les her virkningen av invasjonen i Russland.

Kilden til denne artikkelen valgte å opprettholde anonymiteten.

Når den russiske invasjonen av Ukraina går inn på sin 6. dag, blir situasjonen i Russland verre og verre. Ikke bare for opposisjonen, men for alle russere. Det er «mange» mennesker mot krigen, men de fleste er redde for å si fra, hovedsakelig fordi folk flest er offentlig ansatte eller jobber for oligark-eide selskaper, og derfor ikke ønsker å miste jobben.

"Folket som er imot krigen ønsker å protestere, men er for redde for å miste jobben, bli fengslet, betale bøter eller bare knapt bli slått av politiet ..."

Antallet personer som er arrestert i protester mot krigen og Putins regime er allerede i tusenvis, sier de fleste kilder.

"Den russiske opposisjonen er uorganisert, siden mange forlot landet eller ble fengslet etter Alexander Navalnyjs retur i fjor." – «(...) russerne er egentlig ikke vant til selvorganisering, spesielt i protestaktivitet.»

Etter hvert som de vestlige sanksjonene blir tøffere og tøffere, begynner den økonomiske situasjonen i Russland å bli desperat.

"Akkurat nå stormer mange mennesker butikker for å kjøpe biler, elektronikk og andre varer før sanksjonene trer i kraft." – Mange internasjonale selskaper har allerede sagt at de vil stoppe importen til Russland.

"Vennen min fortalte meg at mange mennesker skyndte seg å kjøpe dollar og euro, siden rubelen har blitt vanvittig flyktig, men de russiske bankene har problemer med å forsørge befolkningen."

Ifølge kilden har russere problemer med å komme inn på sosiale medier som f.eks Twitter, Facebook og Instagram. "Den russiske staten kunngjorde at den vil bremse sosiale mediesider på russisk territorium ettersom selskapene nektet å slutte å kalle rapporter fra russiske medier som "falske nyheter".

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -