4.8 C
Brussel
Tirsdag desember 5, 2023
NyheterMoskva-patriark Kirill: Krig har en metafysisk betydning mot homoparade

Moskva-patriark Kirill: Krig har en metafysisk betydning mot homoparade

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

Den 6. mars 2022 feiret patriark Kirill av Moskva og hele Russland den guddommelige liturgien ved Frelserens Kristus-katedral i Moskva. På slutten av gudstjenesten holdt primaten i den russisk-ortodokse kirke en preken.[1]

I sin preken sier Kirill, som allerede har blitt hørt flere ganger forsvare og rettferdiggjøre krig siden den første dagen den startet, har forklart hvorfor "denne våren har blitt overskygget av alvorlige hendelser knyttet til forverringen av den politiske situasjonen i Donbas".

Hans forklaring, som er på linje med anti-vestlig retorikk for å rettferdiggjøre krig, går det slik:
«I åtte år har det vært forsøk på å ødelegge det som finnes i Donbass. Og i Donbass er det avvisning, en grunnleggende avvisning av de såkalte verdiene som tilbys i dag av de som hevder verdensmakt. I dag er det en slik test for lojalitet til denne regjeringen, en slags overgang til den "glade" verdenen, verden av overflødig forbruk, verden av synlig "frihet". Vet du hva denne testen er? Testen er veldig enkel og samtidig forferdelig – dette er en homoparade. Kravene til mange om å holde en homoparade er en test på lojalitet til den veldig mektige verdenen; og vi vet at hvis folk eller land avviser disse kravene, så kommer de ikke inn i den verden, de blir fremmede for den.»

Han legger til at: «Hvis menneskeheten erkjenner at synd ikke er et brudd på Guds lov, hvis menneskeheten er enig i at synd er et av alternativene for menneskelig oppførsel, så vil den menneskelige sivilisasjonen ende der. Og homoparader er designet for å demonstrere at synd er en av variasjonene av menneskelig atferd.»

Så krigen «har ikke bare politisk betydning. Vi snakker om noe annet og mye viktigere enn politikk. Vi snakker om menneskelig frelse, om hvor menneskeheten vil ende opp, på hvilken side av Gud Frelseren, som kommer til verden som Dommer og Skaper, til høyre eller til venstre... Alt det ovennevnte indikerer at vi har gått inn i en kamp som ikke har en fysisk, men en metafysisk betydning».

Og hvilken side du velger "er i dag en prøve for vår trofasthet mot Herren, for vår evne til å bekjenne tro på vår Frelser."

Og han ender opp med å be for soldater, som vi antar ikke er de "onde kreftene" til den ukrainske hæren: "la oss be om at alle de som kjemper i dag, som utøser blod, som lider, også vil gå inn i dette glede over oppstandelsen i fred og ro.»

Er det en god dag å dø på?

Glade korstog!

[1] https://www.patriarchia.ru/db/text/5906442.html

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -