4.2 C
Brussel
Tirsdag desember 5, 2023
NyheterTryggere veier, en global utviklingsutfordring for alle: Senior FN-tjenestemann 

Tryggere veier, en global utviklingsutfordring for alle: Senior FN-tjenestemann 

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)
Hvert 24. sekund blir noen drept i trafikken, noe som gjør sikkerheten på verdens veier til en global utviklingsutfordring for alle samfunn, spesielt for de mest sårbare, har en høytstående FN-tjenestemann sagt, i forkant av tidenes første generalforsamling på høynivå om Improving Road Sikkerhet.  

Nneka Henry, som leder FNs trafikksikkerhetsfond (UNRSF) sekretariat, bemerket at 500 barn dør i ulykker hver dag, og at blant den eldre befolkningen har kvinner 17 ganger større sannsynlighet for å bli drept under en bilulykke enn menn, til og med når du bruker bilbelte. 

Utfordring for alle 

Til tross for denne statistikken er ikke trafikksikkerhet bare en utfordring for kvinner eller unge. Det er "for hver og en av oss som går, sykler, sykler eller kjører på veiene våre," sa Henry til Diedra Sealey, en ung diplomat i presidenten for generalforsamlingens HOPE Fellowship-program. 

Intervjuet fant sted i forkant av høynivåmøtet i generalforsamlingen om forbedring av trafikksikkerhet, som starter i FNs hovedkvarter i New York torsdag og fredag, organisert av presidenten for generalforsamlingen, Abdulla Shahid, og World Health Organisasjon (HVEM).  

Samtidig med møtet er FNs vegsikkerhetsfond løftekonferanse. Fondet ble opprettet i 2018 med en visjon om å "bygge en verden der veiene er trygge for alle trafikanter, overalt." Den finansierer spesielt prosjekter i lav- og mellominntektsland, hvor rundt 93 prosent av dødsfall og skader i trafikken finner sted. 

"Jeg er her i New York for å minne alle 193 medlemsland om deres forpliktelse til fondets mandat og suksess," sa Henry.  

Disse suksessene inkluderer kunngjøringen om at fra 1. juli må alle kjøretøyer som importeres i Øst-Afrika være under Euro 4/IV-utslippsstandarden og ikke mer enn åtte år gamle. 

Fondet har jobbet med det økonomiske fellesskapet i vestafrikanske staters 15 medlemmer for å harmonisere standardresolusjoner for kjøretøy.  

© Paulina Kubiak Greer

Nneka Henry, leder av FNs trafikksikkerhetsfond, snakker med Diedra Sealey, en HOPE-stipendiat ved kontoret til presidenten for generalforsamlingen.

Store fordeler 

"Dette vil ha store fordeler med luftkvalitet og trafikksikkerhet," sa Henry om den siste kunngjøringen.  

Noen av de andre prestasjonene fondet har oppnådd inkluderer lovgivning i Aserbajdsjan for å hjelpe nødstilfelle etter krasj, bidra til å øke håndhevelsen av fartsgrensene og andre veitrafikkregler i Brasil og Jordan, samt forbedre datainnsamlingen i Elfenbenskysten og Elfenbenskysten. Senegal, og opplæring av byplanleggere i å gjøre tryggere skolesoner i Paraguay.  

Framtidsvisjon 

Som en del av høynivåmøtet denne uken, vil FNs medlemsland vedta en politisk erklæring, for å legge ut en "visjon for fremtiden for mobilitet som en som fremmer helse og velvære, beskytter miljøet og er til fordel for alle mennesker, " ifølge en pressemelding. 

De sammenkoblede målene er en del av Sustainable Development Goals (SDG) som viser hvordan trafikksikkerhet også er integrert i SDGene, fra å gi tryggere tilgang til utdanning, til å gi folk tilgang til dagligvarer og redusere karbonutslipp til atmosfæren. 

Halvering av dødsfall og skadde i trafikken innen 2030 er et mål under det tredje SDG, om god helse og velvære. 

Barn sykler i Fada, Burkina Faso. © UNICEF/Frank Dejongh

Barn sykler i Fada, Burkina Faso.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -