2.2 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
internasjonaltKrigen mot Ukraina er en hellig jihad

Krigen mot Ukraina er en hellig jihad

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

Fra 30. juli til 2. august, i Kazan, Tatarstan, Russland, ble den 8. kongressen av tatarenes verdenskongress holdt. Anført av myndighetene i Tatarstan, alle tilhengere av Putins ledelse, tok ikke kongressen hensyn til stemmene til krimtatarene, deportert og forfulgt av russiske myndigheter på den ukrainske halvøya. På slutten av kongressen ble det publisert en uttalelse, til tross for at noen dissidente røster ble hørt: "Vi, kongressens delegater, uttrykker vår godkjennelse av handlingene til presidenten i den russiske føderasjonen Vladimir Putin for å beskytte folk i Donbass, gjenopprette fredelig liv, demilitarisering og denazifisering av Ukraina.»

For de som fortsatt tror at "denazifisering" har noe å gjøre med å bli kvitt ekte nazister, husker vi tolkningen til en av Putins favorittideologer Alexander Dugin: «Et av de to hovedmålene med spesialoperasjonen er «denazifisering» (det andre er demilitarisering). Dette betyr at Russland ikke vil stoppe før det avskaffer modellen av nasjonen og nasjonalstaten som de ukrainske nasjonalistene bygde med støtte fra Vesten. Det ville være logisk å anta at etter fullføringen av operasjonen vil situasjonen gå tilbake til staten der det etno-sosiologiske systemet i Ukraina var før begynnelsen av dets statsdannelse. Dette betyr at den grunnleggende vektoren vil være en ny syklus av integrering av store russere og små russere til ett folk." (kilde)

Ikke overraskende var Chief Mufti of Russia Talgat Tadzhuddin en spesiell gjest ved arrangementet. Men hvem er Tadzhuddin?

Det er han som i 30. april annonserte det en fatwa hadde blitt utstedt av Central Muslim Spiritual Directorate i Russland, å gjøre kamp sammen med russiske styrker i Ukraina til en forpliktelse for muslimer, en "hellig jihad", og å gjøre de som dør ved å gjøre det til "martyrer".

Han er den som i anledning Eid al-Adha-ferien i juli sa at "nazistiske" ukrainere burde drepes.som parasitter med sprøytemidler".

Talgat Tadzhuddin er også den som, i likhet med patriarken Kirill før ham, rettferdiggjorde krigen med behovet for å kjempe mot "homo-agendaen" i Vesten: "representanter for seksuelle minoriteter kan gjøre hva de vil, bare hjemme eller et sted i en tilbaketrukket sted i mørket. Går de likevel ut på gaten, så skal de bare piskes. Alle normale mennesker ville gjort det. (...) homofile mennesker har ingen rettigheter... Å være homofil er en forbrytelse mot Gud. Profeten Muhammed beordret drap på homofile."

Vi visste om metafysisk krig forkynt av Kirill under prekenene hans vet vi nå om en annen innfallsvinkel av den russiske krigen mot Ukraina: det er en hellig jihad. I det minste for pro-Putin islamske ledere som Talgat Tadzhuddin og det sentrale muslimske åndelige direktoratet i Russland, som gjennom årene klarte å kvitte seg med alle andre (ikke-tilknytning til Kreml) muslimer i landet.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -