1.8 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
NyheterUkraina - Utkast til lov om forbud mot virksomheten til de russisk-ortodokse...

Ukraina – Utkast til lov om forbud mot virksomheten til den russisk-ortodokse kirke

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, tidligere chargé de mission ved kabinettet til det belgiske utdanningsdepartementet og ved det belgiske parlamentet. Han er direktør for Human Rights Without Frontiers (HRWF), en frivillig organisasjon med base i Brussel som han grunnla i desember 1988. Hans organisasjon forsvarer menneskerettigheter generelt med et spesielt fokus på etniske og religiøse minoriteter, ytringsfrihet, kvinners rettigheter og LHBT mennesker. HRWF er uavhengig av enhver politisk bevegelse og enhver religion. Fautré har utført faktaoppdrag om menneskerettigheter i mer enn 25 land, inkludert i farlige regioner som i Irak, i det sandinistiske Nicaragua eller i maoistiske territorier i Nepal. Han er foreleser ved universiteter innen menneskerettighetsfeltet. Han har publisert mange artikler i universitetstidsskrifter om forholdet mellom stat og religioner. Han er medlem av Presseklubben i Brussel. Han er menneskerettighetsforkjemper i FN, Europaparlamentet og OSSE.

HRWF (28.11.2022) – Den 24. november publiserte nettstedet til Verkhovna Rada i Ukraina teksten til lovforslag nr. 8221 som forbyr virksomheten til den russisk-ortodokse kirke representert på Ukrainas territorium av den ukrainske ortodokse kirken (UOC).

Lovforslaget forbyr aktiviteten til alle religiøse organisasjoner eller institusjoner, som er en del av eller på noen måte ansvarlig overfor den russisk-ortodokse kirke "i kanoniske, organisatoriske og andre spørsmål", Europeisk solidaritet Party sa på Telegram.

Partiet sa at lovforslaget tok sikte på å forhindre trusler mot den nasjonale sikkerheten til Ukraina og sørget for orden, og beskrev "frigjøringen av Ukraina fra den russisk-ortodokse kirken som enda et skritt mot uavhengig Ukraina."

Forfatterne av lovutkast nr. 8221 "Om å sikre styrking av nasjonal sikkerhet i sfæren av samvittighetsfrihet og aktiviteter til religiøse organisasjoner" foreslår et forbud mot aktiviteter til

  • den russisk-ortodokse kirken,
  • religiøse organisasjoner (foreninger) som er direkte eller som en del av en annen religiøs organisasjon (forening) inkludert i strukturen (er del av) den russisk-ortodokse kirke,
  • religiøse sentre (ledelse), som er en del av eller anerkjenner (erklærer) i noen form underordnet den russisk-ortodokse kirke i kanoniske, organisatoriske og andre saker.

Det antas at alle transaksjoner knyttet til bruk av eiendom (utleie, innleie, leasing, etc.), hvis gyldighetsperiode ikke er utløpt, konkludert mellom innbyggere i Ukraina og den relevante utenlandske religiøse organisasjonen, så vel som med juridiske personer , eieren, deltakeren, aksjonæren det er, blir de sagt opp før tiden.

Det særegne ved navngivningen av religiøse organisasjoner er etablert, spesielt muligheten for en religiøs organisasjon til å bruke ordet "ortodoks" i navnet (både fullstendig og forkortet), i navnet, bare hvis denne religiøse organisasjonen er underordnet i kanonisk og organisatoriske spørsmål til den ortodokse kirken i Ukraina.

Alexey Goncharenko, en ukrainsk Verkhovnaya Rada-nestleder fra Europeisk solidaritet Party, har bedt statsminister Denis Shmygal om å frata den ukrainske ortodokse kirken/Moskva-patriarkatet retten til å leie Kyiv Lavra of the Caves og Pochayev Lavra.

Hvis denne loven blir vedtatt, vil de berømte klostrene Kiev-PecherskHoly Assumption Pochaiv og Sviatohirsk Lavra ville bli eiendommen til den ortodokse kirken i Ukraina (OCU), grunnlagt i 2018 under president Porosjenko og tilknyttet patriarkatet i Konstantinopel.

Først publisert i HRWF.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -