-1.1 C
Brussel
Søndag, desember 3, 2023
ReligionFORBRussland – Fire Jehovas vitner dømt til fengsel i opptil syv...

Russland – Fire Jehovas vitner dømt til fengsel i opptil syv år

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, tidligere chargé de mission ved kabinettet til det belgiske utdanningsdepartementet og ved det belgiske parlamentet. Han er direktør for Human Rights Without Frontiers (HRWF), en frivillig organisasjon med base i Brussel som han grunnla i desember 1988. Hans organisasjon forsvarer menneskerettigheter generelt med et spesielt fokus på etniske og religiøse minoriteter, ytringsfrihet, kvinners rettigheter og LHBT mennesker. HRWF er uavhengig av enhver politisk bevegelse og enhver religion. Fautré har utført faktaoppdrag om menneskerettigheter i mer enn 25 land, inkludert i farlige regioner som i Irak, i det sandinistiske Nicaragua eller i maoistiske territorier i Nepal. Han er foreleser ved universiteter innen menneskerettighetsfeltet. Han har publisert mange artikler i universitetstidsskrifter om forholdet mellom stat og religioner. Han er medlem av Presseklubben i Brussel. Han er menneskerettighetsforkjemper i FN, Europaparlamentet og OSSE.

Rundt 40 Jehovas vitner er dømt til tunge fengselsstraffer siden 1. januar

På 19 desember 2022, Fire Jehovas vitner dømt til fengsel i opptil syv år av dommer Yana Vladimirova ved Birobidzhan tingrett i den jødiske autonome regionen for angivelig organisering og finansiering av ekstremistiske aktiviteter mens de faktisk bare utøvde sin rett til religions- og forsamlingsfrihet. 

Etterforskningen og rettssaken varte i fire og et halvt år uten sidestykke. Rettssaken varte i over to år. Aktor ba om en straff på fire til ni års fengsel i en koloni.

straffeutmålingen

 • Sergey Shulyarenko, 38 år, og Valeriy Kriger, 55 år (7 år)
 • Alam Aliyev, 59 år (6.5 år)
 • Dmitriy Zagulin, 49 år (3.5 år)

Operasjon «Dommedag»

17. mai 2018 ble a storstilt drift under kodenavnet "Judgment Day" ble gjennomført i Birobidzhan med deltagelse av 150 sikkerhetsstyrker. Mer enn 20 familier av Jehovas vitner ble ofre for raidet (f.eks. NewsweekKyiv Post).

Under dette angrepet ble Alam Aliyev arrestert og tilbrakte åtte dager i et interneringssenter før rettssaken. Senere dukket det opp ytterligere tre troende i Aliyevs tilfelle: Valery Krieger, Sergey Shulyarenko og Dmitry Zagulin. De ble anklaget for å ha holdt felles gudstjenester, som etterforskningen anså for å være organiseringen av virksomheten til en ekstremistisk organisasjon og dens finansiering.

Totalt, 23 XNUMX Jehovas vitner i regionen har allerede blitt forfulgt for å praktisere deres tro. Blant dem er kona til Alam Aliyev—Svetlana Monis, kona til Valery Krieger—Nataliya Krieger og kona til Dmitriy Zagulin—Tatyana Zagulina.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen fordømte i sin dom av 7. juni 2022 undertrykkelsen av Jehovas vitner i Russland, og uttalte: «Den europeiske domstolen gjentar at bare religiøse uttrykk og handlinger som inneholder eller oppfordrer til vold, hat eller diskriminering kan tjene som grunnlag for å undertrykke dem som «ekstremistiske» […] Domstolene identifiserte ikke et eneste ord, handling eller handling fra søkere, hvis motiv ville være vold, hat eller diskriminering av andre, eller som ville ha en konnotasjon av vold, hat eller diskriminering.» (§ 271).

Masseangrep

Siden høyesterettsforbudet i 2017 har russiske myndigheter raidet 1874 hjem til vitner, inkludert 200 i år

 • Masseangrep i 2022 (10 eller flere hjem)
  • 18. desember, Krim, 16 hjem
  • 6. oktober, Primorye Territory, 12 hjem
  • 28. september, Krim, 11 hjem
  • 8. september, Chelyabinsk-regionen, 13 hjem
  • 11. august, Rostov-regionen, 10 hjem
  • 13. juli, Yaroslavl-regionen, 16 hjem
  • 13. februar, Krasnodar-regionen, 13 hjem

Offisiell uttalelse

Jarrod Lopes, en talsmann for Jehovas vitner, uttaler: 

«Det er over 110 Jehovas vitner i fengsel i Russland. Det er utenkelig at fredelige kristne menn som Alam, Dmitriy, Sergey og Valeriy skulle bli anklaget for ekstremistisk aktivitet og gitt harde, lange fengselsstraffer vanligvis forbeholdt voldelige kriminelle.(*) 

Russiske myndigheter har fortsatt å bruke en betydelig mengde statlig personell og ressurser til å gjennomføre masseangrep i hjemmet og fengsle Jehovas vitner bare for å praktisere deres tro.

Det eskalerende diskriminerende overgrepet mot Jehovas vitner legger en enorm byrde på et økende antall koner og barn for å forsørge seg selv uten hjelp fra ektemenn og fedre som ofte var familiens primære inntektskilde. Uskyldige barn har fått sine fedre hensynsløst tatt fra dem på det mest kritiske punktet i deres fysiske og følelsesmessige utvikling. Det er vanskelig å tro at slike grove urettferdigheter i det hele tatt ville skje, og enda mer utenkelig at den systematiske forfølgelsen – til tider inkludert juling og tortur – har pågått i mer enn fem år.»


(*) Til sammenligning iht Artikkel 111 del 1 i straffeloven, grov kroppsskade trekker maksimalt 8 års straff; Artikkel 126 del 1 i straffeloven, kidnapping fører til opptil 5 års fengsel; Artikkel 131 del 1 i straffeloven, er voldtekt straffbart med 3 til 6 års fengsel.

Les mer:

EMD, Russland betaler rundt 350,000 XNUMX EUR til Jehovas vitner for å ha forstyrret deres religiøse møter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -