2.5 C
Brussel
Tirsdag, november xnumx, xnumx
ReligionFORBEMK ny avgjørelse: Hvorfor French Miviludes er i trøbbel

EMK ny avgjørelse: Hvorfor French Miviludes er i trøbbel

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

Miviludes hadde noen problemer på grunn av sin langsiktige tilknytning til anti-ukrainske russiske ekstremister, og nylig har Miviludes sett sin operative sjef trekke seg,

I mer enn to tiår har det franske statlige "anti-kult"-byrået Miviludes (akronym for fransk interministerielt oppdrag for overvåking og bekjempelse av kultiske avvik) tjent penger ved å kalle noen religiøse minoriteter "kulter", "kultiske bevegelser" ”, “sekteriske aberrasjoners bevegelser” og andre slags navn.

Vi har allerede dekket det faktum at Miviludes hadde noen problemer på grunn av langvarigheten forening med anti-ukrainske russiske ekstremister, og nylig har Miviludes sett sin operative sjef (Hanene Romdhane) trekke seg, midt i interne uenigheter som ikke er nøyaktig identifisert.

Men foruten alle skandaler som kan berøre den anti-kulte franske institusjonen, i stor grad kritisert internt og eksternt, kan det fatale slaget komme fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Faktisk, i en avgjørelse avsagt 12. desember 2022, dømte EMK Bulgaria for brudd på artikkel 9 (religions- eller trosfrihet), etter at 3 evangeliske kirker var blitt stigmatisert av et rundskriv som "kulter" ("Tonchev og andre mot Bulgaria. ») 

Rundskrivet hadde blitt sendt til alle offentlige skoler av byen Burgas. Den ba skolene forklare alle elever at gruppene nevnt i teksten var «kulter, ikke skulle forveksles med den legitime bulgarsk-ortodokse kirken, var «farlige» og utsatte medlemmene deres for «psykiske helseproblemer». Og nevnte blant annet de tre evangeliske kirker som klaget til EMK.

Mens den bulgarske staten prøvde å forsvare seg ved å si at dette var en isolert handling, at den var rettferdiggjort fordi de mottok "rapporter" om at noen evangeliske kirker handlet feil, at ingen negative konsekvenser hadde påvirket de tre evangeliske kirkene på grunn av brevet, og det "sekti" (kulter) på bulgarsk hadde ingen negative konnotasjoner, mente domstolen, i samsvar med sin presedensavgjørelse "Centre of Societies for Krishna Consciousness In Russia and Frolov v. Russia" (2021), at bruken av slike nedsettende og fiendtlige termer av regjeringer "kan være analysert som en krenkelse av rettighetene garantert av artikkel 9 i konvensjonen».

EMK-avgjørelsen

Avgjørelsen legger til: «Domstolen anser at begrepene som ble brukt i rundskrivet og informasjonsnotatet av 9. april 2008, som beskrev visse religiøse strømninger, inkludert evangelisering som søkerforeningene tilhørte, som «farlige religiøse kulter» som «strider mot bulgarsk lovgivning, borgerrettigheter og offentlig orden" og hvis møter utsetter deltakerne for "psykologiske lidelser", kan faktisk oppfattes som nedsettende og fiendtlig. Den bemerker at de aktuelle dokumentene ble distribuert av rådhuset i Burgas, byen der søkerforeningene og pastorene arbeidet, til alle skolene i byen, som ble invitert til å bringe dem til elevenes oppmerksomhet og til rapportere om måten informasjonen ble presentert på og måten barna reagerte på. Under disse omstendighetene, og selv om tiltakene det ble klaget over ikke direkte begrenset retten til søkerpastorene eller deres medreligionister til å manifestere sine religion gjennom tilbedelse og praksis anser domstolen, i lys av sin rettspraksis, at disse tiltakene kan ha hatt negative følger for utøvelsen av religionsfriheten til medlemmene av de aktuelle kirkene.»

Det er likevel interessant å foreta en sammenligning mellom holdningen til bulgarske myndigheter og Frankrike. Mens det aktuelle rundskrivet ifølge den bulgarske staten var en isolert og lokal hendelse, og at parlamentet og innenriksdepartementet hadde uttrykt sin uenighet i brevet, er stigmatiseringen og diskrimineringen av minoritetsreligioner i Frankrike fullstendig godkjent av Stat. Miviludes er et statlig organ som tilhører innenriksdepartementet, og mandatet er nasjonalt, ikke lokalt.

Kanskje det er på tide at Frankrike revurderer sin anti-minoritetsreligionspolitikk og innretter seg etter EMK-standarder, en gang for alle. 

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -