9.8 C
Brussel
Mandag, desember 11, 2023
eksklusivHvordan de franske MIVILUDES kompromitterte seg med russiske ekstremister

Hvordan de franske MIVILUDES kompromitterte seg med russiske ekstremister

MIVILUDES er akronymet for "Interministerielt oppdrag for overvåking og bekjempelse av kultiske avvik", et fransk regjeringskontroversielt byrå som tilhører det franske innenriksdepartementet.

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

MIVILUDES er akronymet for "Interministerielt oppdrag for overvåking og bekjempelse av kultiske avvik", et fransk regjeringskontroversielt byrå som tilhører det franske innenriksdepartementet.

MIVILUDES (akronym for French Inter-ministerial mission for monitoring and combating cultic deviances) er et myndighetsorgan som tilhører det franske innenriksdepartementet, som har til oppgave å rapportere om og bekjempe det de kaller "kultiske avvik", et begrep som ikke har noen juridisk definisjon, men betyr faktisk at de kjemper mot bevegelser de anser som "kulter". De har fullstendig vilkårlig autonomi til å bestemme hvilken religion, bevegelse eller spiritualitet som skal inkluderes i det konseptet.

Gjennom årene har franske MIVILUDES jobbet skulder ved skulder med FECRIS (European Federation of Research and Information Centres on Sects and Cults), en paraplyorganisasjon finansiert av den franske regjeringen, som samler og koordinerer «anti-kult»-organisasjoner i hele Europa og utover. Dessverre for franske tjenestemenn har de gjennom årene støttet og delt paneler med russiske medlemmer av FECRIS, de fleste av dem er russisk-ortodokse ekstremister med en svært anti-vestlig og anti-ukrainsk agenda.

Symposiene

Hvert år arrangerer FECRIS et symposium med deltagelse av MIVILUDES sine representanter.

I 2021 i Bordeaux, Frankrike, deltok den nyutnevnte sjefen for Miviludes Hanène Romdhane på FECRIS-symposiet, sammen med Alexander Dvorkin, visepresident i FECRIS. Dvorkin har blitt beskrevet av den amerikanske kommisjonen for internasjonal religionsfrihet, en topartisk statlig enhet, som en trussel mot religionsfriheten som skal sensureres offentlig for sine pågående desinformasjonskampanjer mot religiøse minoriteter. Han har vært en av de hovedpropagandister mot Ukraina i årevis, og spredte at ukrainernes appetitt på liberalt demokrati var et produkt av forskjellige "kulter" som arbeidet for Vesten. Dvorkin leder også organisasjoner som samler informasjon om russiske dissidenter og motstandere av krigen for å dele dem med politi og FSB. Han er også kjent for sin anti-homofil[1], anti-muslim[2] og anti-hindu-diatriber[3], samt for å vurdere at den eneste akseptable religionen er den som bekjennes av den russisk-ortodokse kirke – Moskva-patriarkatet og at nesten enhver annen kristen bevegelse er del av en kult.

I 2019, i Paris, delte også representanten for MIVILUDES, Anne-Marie Courage, scene med Alexander Dvorkin.

I 2018, i Riga, Latvia, delte også representanten for MIVILUDES, Laurence Peyron, scene med Alexander Dvorkin.

I 2017 delte generalsekretæren for MIVILUDES, Anne Josso, scenen i Brussel med Dvorkin og Alexander Korelov, Dvorkins personlige advokat. Korelov er kjent for sin teoretiske utvikling om "informasjonskrigen". For eksempel forklarte han at Spanias fall i det 8th århundre var på grunn av "jødene, som generelt og åpent støttet" de arabiske erobrerne. [4] For ham er det bare en kristen stat (bare å forstå som ortodoks) som kan skape en sivilisasjon. Når det gjelder Ukraina, erklærte han at selv om ukrainerne absolutt ikke var "kampklare", "hyler de mye bedre enn homofile europeere".[5] Han tar også til orde for å umiddelbart fordømme enhver "kultvirksomhet" overfor FSB,[6] som inkluderer (som for noen av hans andre FECRIS-medlemmer) ikke bare pinsevenner, baptister, Jehovas vitner, hinduer, etc., men også ortodokse "dissidenter", som ikke er på linje med den russisk-ortodokse kirken i Moskva-patriarkatet. For ham er de samme "kultene" ansvarlige for det faktum at Ukraina frigjorde seg fra Russland, en alvorlig forbrytelse i hans sinn.

I 2016 i Sofia delte den tidligere presidenten for MIVILUDES, Serge Blisko, scene med Dvorkin og Roman Silantiev. Sistnevnte ble utnevnt til Alexander Dvorkins stedfortreder som leder av ekspertrådet for religion ved det russiske justisdepartementet, og dro nylig, i juni 2022, til den selverklærte republikken Luhansk (ukrainsk territorium okkupert av russiske styrker) for å undervise i seminarer om "destruktologi, kulter, satanisme og terrorisme". Under sin presentasjon, etter å ha kalt den ukrainske ledelsen "neopagan og okkult", kunngjorde han at snart Ukraina ikke lenger vil eksistere som en uavhengig stat og la til "ingen vil trenge en ukrainsk kirke i det frigjorte Ukraina. Normale mennesker der vil gå under jorden og vil bare vente på at det russiske militæret kommer.»[7] Allerede 18. mars 2022 uttalte Silantiev at det var "bedre [for Russland] å slå først", etter å ha forklart at det media beskrev som skoleskyting av forstyrrede tenåringer i Russland hadde blitt organisert av "sentre for informasjon og psykologi operasjoner til de væpnede styrker i Ukraina". Han så for seg "den kommende paraden for seier over ukrainsk nazisme".[8]

I 2015 i Marseille, i 2014 i Brussel, i 2013 i København og i 2012 i Salses-le-Chateau, delte Serge Blisko scene med Dvorkin igjen. I 2012 var Georges Fenech, den daværende avtroppende presidenten for MIVILUDES, også til stede, i tillegg til at han deltok sammen med Dvorkin på et symposium i 2011 i Warszawa.

I 2011 delte Fenech også scene med Alexander Novopashin, nummer 2 i den russiske FECRIS-organisasjonen. Novopashin kaller ukrainere "nazister", "satanister" og "kannibaler", kjører med en stor "Z" trykket på bilen hans[9], insisterer på at vestlige kulter sto bak Euromaidan og ukrainske myndigheter, at «den spesielle operasjonen med denazifisering utføres ikke bare for å ødelegge hydraen i dens hule, men for å beskytte hele den russiske verden», og at «etter en slutt vil bli satt til ukrainsk nazisme, vil et annet aggressorland dukke opp, som USA vil begynne å true Russland gjennom. En sivilisasjonskrig kan ikke unngås.»[10]

Støtte til den russiske okkupasjonen av Krim av MIVILUDES sitt nåværende medlem og tidligere president

Fenech ble erstattet som president for MIVILUDES i 2013, men kom tilbake for å bli med i Orienteringsrådet i 2021. Likevel hadde ikke hans bekjentskap med Putins regime stoppet i mellomtiden. I 2019 var han en del av en delegasjon ledet av det franske parlamentsmedlem Thierry Mariani som besøkte den okkuperte Krim, en reise betalt og organisert av russere ("Det russiske fondet for fred", ifølge Mariani). De ble mottatt av Leonid Slutsky, leder av komiteen for internasjonale anliggender i den russiske statsdumaen, og Vladimir Konstantinov, en parlamentsmedlem fra Krim som er anklaget for høyforræderi i Ukraina, sanksjonert av EU siden 2014, og en sterk tilhenger av Putin og den russiske annekteringen av Krim. Hensikten for den franske delegasjonen var å vitne om hvor godt Krim hadde det under russisk okkupasjon. Da journalister spurte Mariani hvem som var en del av delegasjonen[11], ba Georges Fenech ham lyve og si at han ikke var der, noe Mariani motvillig godtok å gjøre. Dessverre hadde franske journalister fra Liberation gjenkjent Fenech i en russisk dokumentar som flankerte besøket, og Mariani måtte innrømme at Fenech var en del av delegasjonen som til og med hadde møtt selveste Vladimir Putin i Simferopol.

GEORGES FENECH PÅ KRIM I 2019
Bilde av den franske delegasjonen på det okkuperte Krim, med Georges Fenech, tidligere president for MIVILUDES, i ryggen.

På det tidspunktet hadde det ukrainske utenriksdepartementet fordømt denne reisen på det sterkeste, og vurderte handlingene til disse franske politikerne som direkte samvittighet med aggressoren i «hans uakseptable politikk med ekspansjonisme, intoleranse og diskriminering, militariseringen av Krim og skapelsen av sikkerhet trusler i regionen Svartehavet og Azovhavet, samt massive og systematiske brudd på menneskerettighetene på den okkuperte Krim-halvøya.»

Avsluttende kommentarer

Det er ganske sikkert at den nåværende MIVILUDES ikke er en åpenhjertig tilhenger av den russiske aggresjonen i Ukraina, og heller ikke av dens propagandister, per se. Det er også ganske sikkert at den nåværende Macron-regjeringen ikke ville gi noen støtte til Moskvas propagandister, dersom de skulle innse at de har noen i sine rekker. Ikke desto mindre fortsetter MIVILUDES å liste FECRIS på sin nettside som internasjonale partnere, til tross for at de har vært informert om den ekstremistiske posisjonen til deres russiske medlemmer i årevis.

Den nåværende krigen i Ukraina er ikke et produkt av en ukes forberedelse. Den er utarbeidet med mer enn et tiår med propaganda, og startet faktisk allerede i 2014 med invasjonen og okkupasjonen av Krim, og Russlands støtte og deltakelse i krigen i Donbass. Dette burde vært et sterkt varsellys for de franske MIVILUDES med hensyn til å samarbeide med russiske propagandister som sprer hat mot Vesten på vegne av Kreml. Overraskende, gitt alt ovenfor, har det ikke vært noen offentlig kunngjøring fra MIVILUDES som tar avstand fra FECRIS og dets hatemongers.


[1] https://www.newsweek.com/russia-reinstates-yoga-prisoners-after-claims-it-can-make-inmates-gay-1388664

[2] https://web.archive.org/web/20210423153211/https://echo.msk.ru/blog/stiepanov75/1031470-echo/

[3] https://www.newsweek.com/hindu-russia-orthodox-cult-religion-789860

[4] https://ansobor.ru/news.php?news_id=5553

[5] Idem

[6] https://buhconsul.ru/sekty-kak-instrument-informacionnyh-voin-i-razrusheniya-socialnogo/

[7] https://bitterwinter.org/anti-cult-indoctrination-for-students-ukraine/

[8] https://bitterwinter.org/6-russian-fecris-support-for-invasions-of-ukraine/

[9] Bokstaven «Z» er et symbol malt på kjøretøyer fra den russiske hæren siden invasjonen av Ukraina startet, og ble et symbol for tilhengere av den russiske invasjonen av Ukraina.

[10] https://www.nsk.kp.ru/daily/27409/4608079/

[11] https://www.liberation.fr/checknews/2019/03/16/qui-sont-les-elus-francais-actuellement-en-visite-en-crimee-avec-thierry-mariani_1715354/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -