10.3 C
Brussel
Søndag, desember 10, 2023
EuropaRussisk representant for FECRIS: «Russland har alltid vært et bein i...

Russisk representant for FECRIS: "Russland har alltid vært et bein i halsen på USA, Storbritannia og deres satellitter"

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

Erkeprest Alexander Novopashin, russisk korrespondentmedlem av FECRIS (European Federation of Centres for Research and Information on Sekter og Cults)[1]), nylig kalt ukrainske "nazister", "satanister" og "kannibaler". Den 20. juli, i en lengre intervju til bursdagen sin fortsatte han å støtte krigen i Ukraina, i en ganske pro-Kreml paranoid retorikk:

«Russland har alltid vært et bein i halsen på USA, Storbritannia og deres satellitter. De sparte ingen kostnader for å svekke landet vårt, splitte folkene og til slutt overta vårt territorium, våre naturressurser. I alle disse årene klarte vi å holde tilbake angrepet deres, for mer eller mindre effektivt å gjøre motstand», svarte han på spørsmålet «hva tror du er hovedtrusselen som landet vårt for øyeblikket kjemper mot?»

I den rette linjen til patriark Kirill og Kreml, anser han krigen for å gjøres for å «beskytte den russiske sivilisasjonen, beskytte den russiske verden».

Igjen, selv inne i Russland, anser Novopashin at det er trusler som ikke er tilstrekkelig adressert av myndighetene. Disse truslene er det han kaller kulter, og siterer pinsevenner og ny-hedninger. «Slike foreninger er under gransking av vestlige etterretningsbyråer (vanlig retorikk fra FECRIS). De får til og med økonomisk hjelp. For deretter å bruke til egne formål. For eksempel – jeg har sagt dette mer enn én gang og vil si det igjen – det er pålitelig kjent at nyhedenske og nypinsevennorganisasjoner deltok aktivt i den "oransje revolusjonen" i 2004 og "Euromaidan" i 2014 i Kiev "."

Snakker om hans anti-kultsenter ringte Informasjons- og rådgivningssenteret for sekterisme ved Alexander Nevsky-katedralen, en tilknyttet organisasjon knyttet til FECRIS, sa Novopashin: "har vært et av de mest kjente sentrene i sitt slag i landet i mange år. De ringer til oss og kommer ikke bare fra byen og regionen, men også fra andre byer og regioner. Spørsmål om sekter tas også opp fra «den andre siden», fra utlandet. Ingenting har endret seg i arbeidet vårt det siste kvart århundre.»

Novopashin berømmet Vladimir Putin for hans støtte til den russisk-ortodokse kirken, og minnet om at: "[Putin] taler gjentatte ganger om behovet for å beskytte de tradisjonelle russiske åndelige og moralske verdiene, bæreren av disse i mer enn to tusen år har vært den russisk-ortodokse kirken. Den, kirken, er tildelt en viss rolle i å motvirke ekstremisme og terrorisme.» Denne diskursen om idretten av "åndelige verdier er ikke uten å minne om nazistenes Heydrich-direktiv (Nurnberg D-59) i 1937, som refererte til en liste over "kulter" som skal ødelegges av riket for å beskytte den "åndelige helsen" av tyske statsborgere.

Vladimir Putin må ha vært fornøyd med Novopashin, fordi ved dekret fra presidenten for den russiske føderasjonen av 15. juli 2022, for hans store bidrag til bevaring og utvikling av åndelige, moralske og kulturelle tradisjoner, samt mange års fruktbar aktivitet , ble erkeprest Alexander Novopashin tildelt vennskapsordenen.

370720 Ringer Gustav Nazi-liste russisk representant for FECRIS: "Russland har alltid vært et bein i halsen på USA, Storbritannia og deres satellitter"
Russisk representant for FECRIS: "Russland har alltid vært et bein i halsen på USA, Storbritannia og deres satellitter" 2

[1] FECRIS er en franskbasert paraplyorganisasjon som koordinerer med medlemsforeninger i mer enn 40 EU-land og utover. Det ble opprettet i 1994 av en fransk anti-kultforening ved navn UNADFI og mottar all sin finansiering fra den franske regjeringen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -