29.5 C
Brussel
Fredag, juni 9, 2023
Redaktørens valgItalias største fagforening ber universitetsministeren ta et oppgjør med...

Italias største fagforening ber universitetsministeren om å ta et oppgjør med ikke-nasjonale lærere

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers underviser i engelsk ved «La Sapienza»-universitetet, Roma og har publisert mye om diskrimineringsspørsmålet.

Mer fra forfatteren

Italia, en prøvesak av effektiviteten av krenkelsessaker mot en mest uforsonlig...

0
Lettori protesterte utenfor universitetsministerens kontor i Roma over Italias unnlatelse av å overholde kommisjonens frist for betaling av oppgjør som forfaller under domstolens diskrimineringsavgjørelse fra 2006.

Når kommisjonens frist for implementering av diskrimineringsrettspraksis fra EU-domstolen nærmer seg, ber Italias største fagforening minister for universiteter om å ta et oppgjør med ikke-nasjonalt lærerpersonale

I sitt siste initiativ til forsvar for rettighetene til fremmedspråkslektorer (Lettori) ved italienske universiteter, har FLC CGIL, Italias største fagforening, skrevet et åpent brev til minister for universiteter og forskning, Anna Maria Bernini, og oppfordret henne til å betale de fulle kompensasjonsoppgjørene som skal betales for flere tiår med diskriminerende behandling innen fristen på 60 dager gitt av EU-kommisjonen.

 I sin pressemelding 26. januar kunngjorde kommisjonen at den flytter overtredelsessak N.2021/4055 til stadiet for begrunnet uttalelse og advarte Italia om å etterkomme uttalelsen innen den foreskrevne tomånedersperioden eller møte henvisning av saken til domstolen av 2021. januar. Den europeiske union (CJEU). Kommisjonen åpnet saksbehandlingen i september XNUMX på grunn av Italias unnlatelse av å implementere EU-domstolens kjennelse til fordel for Lettori in Sak C-119/04. 

Brevet til minister Bernini skisserer den juridiske historien til Lettori i deres kamp for lønnslikhet, og refererer til de 4 seirene som ble vunnet for EU-domstolen. Disse går fra den første og seminale Allué-sak fra 1989 til Kommisjonens seier i 2006 i sin håndhevingssak mot Italia for manglende gjennomføring av den tidligere kjennelsen Kommisjonen mot Italia fra 2001. En femte lønnssak for EU-domstolen kan nå følge dersom Italia ikke overholder vilkårene i Kommisjonens begrunnet uttalelse fra januar 2023.

 "Tidsspennet som er omfattet av denne korte juridiske historien tilsvarer 34 år," skriver FLC CGIL i sitt brev til minister Bernini. Varigheten av Italias diskriminering av Lettori posisjonerer saken som det lengste bruddet på bestemmelsen om likebehandling i traktaten som er registrert.

Men i lys av Italias planer om å begrense bosettingene på grunn av Lettori til årene før 1995, vil bruddet sannsynligvis vare enda lenger. I sak C-119/04 godkjente Storkammeret i CJEU en italiensk lov i siste øyeblikk fra mars 2004 som tildelte Lettori en rekonstruksjon av karrieren fra datoen for første ansettelse. Som svar, og i de mest frekke av sine forsøk på å unndra rettspraksisen til EU-domstolen, vedtok Italia deretter Gelmini-loven fra 2010, en lov som retrospektivt tolket loven fra mars 2004 og leste den for å begrense Italias ansvar overfor Lettori for gjenoppbygging. karriere bare til årene før 1995.

Når det gjelder det aktuelle loven, kommenterer FLC CGIL:

"Styring av lov n. 63 av mars 2004 viser at den ikke inneholder noen bestemmelse om å begrense rekonstruksjonen av karrieren på grunn av Lettori under sak C-212/99 til årene før 1995. Det følger derfor at domstolen avgjorde i oppfølging av sak C- 119/04 kan ikke, eller kan ikke, leses for å godta en slik grense. Mer alvorlig følger det at Gelmini-lovens retrospektive tolkning av lov n. 63 av mars 2004 søker å oppheve rettspraksisen til EU-domstolen, den høyeste institusjonen i Den europeiske union."

Den 13. desember sist iscenesatte Lettori fra universiteter over hele Italia en  demonstrasjon på Viale Trastevere i nærheten av minister Berninis kontorer på venstre bredd av Tiberen i Roma. Demonstrasjonen skulle protestere mot det faktum at Italia fortsetter å nekte Lettori sin traktatrett til likebehandling. Bare en kort gangavstand fra Viale Trastevere, på høyre bredd av Tiberen, ligger Campidoglio. Der, som brevet veldig presist minner minister Bernini om, "i Sala dei Conservatori ble retten til likebehandling undertegnet i loven som en bestemmelse i den historiske Roma-traktaten den 25. mars 1957".

FLC CGIL-brevet er spesielt kritisk til at arbeidsgiverne som er ansvarlige for diskrimineringen av den ikke-nasjonale Lettori bør være universiteter. «At opprinnelsen til diskrimineringen bør være universiteter, alle med rettsvitenskapelige fakulteter som underviser EU lov og derfor burde være i stand til å forstå kjennelsene fra EU-domstolen som fordømmer diskriminering av Lettori ved de italienske universitetene, er svært beklagelig», heter det i brevet.

I sak C-119/04 anbefalte kommisjonen at a  dagbot på €309,750 bli pålagt Italia for sin vedvarende diskriminering av Lettori. Loven i siste øyeblikk som ble innført i mars 2004 innrømmet at Lettori hadde rett til en uavbrutt rekonstruksjon av deres omsorgspersoner fra datoen for første ansettelse, med det resultat at Grand Chamber of CJEU sparte Italia for de anbefalte bøtene. Etter avsigelsen av dommen ble imidlertid lovens bestemmelser aldri senere håndhevet.

 I en kommentar til muligheten for at en ytterligere sak blir henvist til EU-domstolen for manglende gjennomføring av kjennelsen i sak C-119/04, påpeker FLC CGIL-brevet:

«I et slikt scenario ville advokater for den faste representasjonen måtte forklare EU-domstolen hvorfor loven fra mars 2004, som sparte Italia for dagbøter på 309, 750 EUR anbefalt av EU-kommisjonen, ble aldri senere implementert som tolket av EU-domstolen. "

Krenkelsessaken ble innledet av en pilotprosedyre, en mekanisme som ble innført for å løse tvister i minnelighet med medlemslandene. I løpet av en 10-årsperiode klarte den markant ikke å oppnå formålet. Overgangen til en egentlig krenkelsessak er kreditert en landsomfattende folketelling av diskriminerende forhold ved italienske universiteter utført av Asso. CEL.L, en La Sapienza-basert fagforening og en offisiell klager i krenkelsessaken, og FLC CGIL, Italias største fagforening. Resultatene fra folketellingen som definitivt dokumenterer manglende betaling av oppgjørene som forfaller i henhold til kjennelsen i sak C-119/04, ble deponert hos kommisjonen.

Det utvilsomt mest innflytelsesrike parlamentariske spørsmålet om Lettori-spørsmålet som ble stilt til Kommisjonen under mandatet til det nåværende Europaparlamentet, er spørsmålet som ble sendt inn av Clare Daly og medundertegnet av 7 andre irske MEP-medlemmer. FLC CGIL-brevet til minister Bernini siterer ordlyden i det parlamentariske spørsmålet som fokuserer på det gjensidige ansvaret som følger med fordelene ved EU-medlemskap.

"Italienske universiteter mottar generøse midler fra EU. Italia har mottatt den største andelen av gjenopprettingsfondet. Gjensidighetsetikken krever at Italia adlyder rettsstaten og implementerer den siste EU-domstolens kjennelse til fordel for lettorien: sak C-119/04».

John Gilbert er nasjonal Lettori-koordinator for FLC CGIL. En brev ved universitetet i Firenze, hans godt mottatte tale til kollegene under protesten utenfor minister Berninis kontorer i desember dekket mange av punktene i FLC CGIL-brevet til ministeren.

Mr Gilbert sa:

«Mens departementet for universiteter er lokalisert i nærheten av stedet der den historiske Roma-traktaten ble undertegnet, er den diskriminerende politikken mot Lettori som departementet og den italienske regjeringen har ført siden 1980-tallet verdener bortsett fra bestemmelsen i Roma-traktaten, som lovfester prinsippet om likebehandling i hele unionen. Gjennom oppdateringer av folketellingen foretok vi oss med Asso. CEL.L vil vi overvåke om forlikene som skal skje i henhold til kjennelsen i sak C-119/04 faktisk er foretatt og vil kommunisere våre funn til Brussel”.

Brevet til minister Bernini er kopiert til kommissær for jobber og sosiale rettigheter, Nicolas Schmit, og til kommisjonens president Ursula von der leyen, som har fattet personlig interesse i Lettori-saken. Den skal nå oversettes til alle morsmålene til Lettori som arbeider ved de italienske universitetene og leveres inn ved deres respektive ambassader i Roma.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler