4.2 C
Brussel
Torsdag desember 7, 2023
UtdannelseLettori, College of Commissioners henviser diskrimineringssaken til domstolen i ...

Lettori, College of Commissioners henviser diskrimineringssaken til domstolen

Henry Rodgers
Henry Rodgers
Henry Rodgers underviser i engelsk ved «La Sapienza»-universitetet, Roma og har publisert mye om diskrimineringsspørsmålet.

Lettori sak // Det lengste bruddet på traktatens likebehandlingstilbud i EUs historie nærmer seg slutten.

Kommissærkollegiet godkjente på sitt møte på fredag ​​sist enstemmig henvisningen av overtredelsessak N.2021/4055 til Den europeiske unions domstol (CJEU). Saken, tatt på grunn av Italias fortsatte diskriminering av fremmedspråkslektorer ved italienske universiteter (Lettori ), ble åpnet i september 2021. Domstolen har allerede dømt fire ganger i favør av Lettori i en rettstvist som strekker seg tilbake til banebrytende Allué-kjennelse av 1989.

Colleges detaljer om Lettori-saken

Kommissærkollegiets avgjørelse er registrert under porteføljeseksjonen Jobber og sosiale rettigheter i juli bruddpakke. Gitt nyhetsverdien av høgskolens beslutning, a pressemelding, med ytterligere detaljer om saken ble også publisert. Den registrerer at saken blir henvist til domstolen på grunn av Italias unnlatelse av å implementere kjennelsen i håndhevelse Sak C-119/04, en kjennelse som ble avsagt i 2006.

I sin avgjørelse i den saken mente 13 dommere i Storkammeret at en italiensk lov i siste øyeblikk fra mars 2004 var i samsvar med EU-retten. Loven tildelte Lettori en rekonstruksjon av karrieren deres fra datoen for første ansettelse med henvisning til parameteren for en deltidsforsker eller mer gunstige parametere. Loven, selv om den forblir i lovboken, har aldri blitt implementert.

stabel med bøker på bordet - Lettori-koffert

Etter fredagens vedtak fra Høgskolen vil interessen for denne høyprofilerte diskrimineringssaken garantert øke. I tvangsfullbyrdelsessak C-119/04 anbefalte kommisjonen ileggelse av dagbøter på € 309.750 på Italia for flere tiår med diskriminerende behandling av Lettori.

Boten ble frafalt på grunn av Italias vedtakelse av en siste-liten-lov fra mars 2004. I en eventuell fremtidig høring vil Italias forsvarsteam ha den lite misunnelsesverdige oppgaven å forklare domstolen hvorfor loven som sparte Italia for de anbefalte bøtene aldri ble senere håndheves. Derfor har saken omfanget til å være en stor offentlig og politisk forlegenhet for Italia.

Overtredelsessaker setter klager mot medlemsland i strid med deres traktatforpliktelser. Det sier seg selv at medlemslandene har uendelig mye større ressurser til rådighet for å forsvare sin posisjon enn klagerne har til å bevise at et brudd vedvarer.

Klagernes relative ulempe i denne forbindelse kommer i tillegg ved at utvekslinger i overtredelsessaker mellom Kommisjonen og den stridende medlemsstaten er konfidensielle. Under eksisterende ordninger er derfor en klager aldri helt sikker på kommisjonens rettslige stilling og intensjoner.

Mot disse oddsene, klager Asso. CEL.L, en Lettori-forening grunnlagt ved La Sapienza-universitetet i Roma, og assistert av FLC CGIL, Italias største fagforening, har gitt kommisjonen ugjendrivelige bevis på vedvarende Italias brudd på traktaten, både før og over. forløpet av overtredelsessak N.2021/4055. En rekke viktige moraler og lærdommer om effektiviteten av krenkelsesprosedyren og klagerens rolle fremkommer av disse erfaringene.

Traktatens bestemmelser om overtredelsessaker

Grunnleggende traktaten av Roma fra 1957 ga Europakommisjonen fullmakt, som traktatens vokter, til å ta overtredelsessaker mot medlemsstatene for antatt brudd på deres traktatforpliktelser. Senere ga Maastricht-traktaten kommisjonen ytterligere fullmakt til å ta oppfølgende håndhevingssaker for ikke-implementering av tidligere overtredelsesavgjørelser, og domstolen til å ilegge pengestraff for medlemsstatene der den mente at kommisjonen hadde bevist sin sak.

Disse tiltakene, spesielt når de tas sammen, vil virke tilstrekkelige for å avhjelpe brudd på EU-lovgivningen ved at rasjonelle medlemsland ville overholde i stedet for å betale høye dagbøter.

I Lettori-håndhevelsessaken frafalt domstolen de daglige bøtene som ble foreslått av Kommisjonen fordi Italia vedtok lovgivning i siste liten som domstolen anså for å være i samsvar med EU-lovgivningen. Imidlertid håndhevet Italia aldri senere sin lovgivning.

Derfor måtte kommisjonen gå tilbake til den første fasen og starte en ny overtredelsessak, og dermed forlenge en sak som burde vært løst med tvangsfullbyrdelsesprosedyren.

Gjentakelse av dette uheldige utfallet kan unngås ved å bekrefte med klageren at vedtatt medlemslandslovgivning faktisk er blitt håndhevet.

Klageren

klubbe, rettferdighet, dommer

I Lettori-saken ble overtredelsessaken innledet av en pilotsak, som pågikk i ti år. Nærmer seg pensjonisttilværelsen, og fortvilet over å få rettferdighet, dannet en gruppe Lettori ved «La Sapienza»-universitetet i Roma Asso.CEL.L og søkte om og fikk status som offisiell klager hos kommisjonen.

Med en blanding av ferdigheter innen jus, statistikk, databehandling, bestemte Asso.CEl.L seg for å forbedre kvaliteten på representasjonene til kommisjonen og overtale den til å gå til overtredelsessak på riktig måte. En ny profesjonalitet var tydelig i organiseringen av en landsomfattende folketelling av Lettori, utført i samarbeid med FLC CGIL, som dokumenterte til kommisjonens tilfredshet at universitetene ikke hadde implementert CJEU-dommen i sak C-119/04.

En grundig kjennskap til EU-lov og prosedyre er avgjørende for en klager. For hans ende satte Asso.CEL.L opp en nettside å utdanne kolleger om Lettori rettspraksis for europeiske domstoler.

Ressurser

Asso.CEL L er unik blant Lettori representative organisasjoner ved at den aldri har akseptert bidrag. Den ubetydelige til null kostnaden for moderne midler for informasjonskommunikasjon og virtuelle møter betyr at driftskostnadene er svært lave.

Befridd for behovet for å søke etter bidrag og det byråkratiske kravet om å sette sammen og begrunne årsregnskap, har Asso.CEL.L vært i stand til å vie sin beste energi til krenkelsessaken. 

Moralen her er at potensielle klagere bør mestre moderne midler for internettkommunikasjon for å holde driftskostnadene lave.

Forholdet til fagforeningene

I saker om diskriminering av ikke-nasjonale arbeidere er støtten fra en innenlandsk fagforening uvurderlig. At FLC CGIL, Italias største fagforening, oppfordret kommisjonen til å straffeforfølge Italia for dets diskriminerende behandling av ikke-nasjonale arbeidere, veide stor vekt.

Med sin imponerende nasjonale organisasjon viste samarbeidet med FLC CGIL seg avgjørende for suksessen til den landsomfattende Lettori-tellingen. Den samme organisasjonen på bakken la til rette for suksessen til de tre protestene som ble holdt dette studieåret, den desember 13, april 20, og sist i den nasjonale streiken av  juni 30.

Pressen

Det er åpenbart at god mediedekning hjelper en klagers sak. I universitetsbyene Padova, Firenze (1) og Perugia (2) var lokal italiensk TV generøse med dekningen av Lettori-streiken 30. juni. Publikumsresponsen var veldig støttende.

På europeisk nivå, The European Times har konsekvent rapportert om Lettori-saken fra åpningen av overtredelsessak til fremvisningen av saken fra College of Commissioners til domstolen. For finansierte organisasjoner vil det alltid være en fristelse til å hengi seg til propaganda for å opprettholde abonnementsinntektene.

I sine forhold til pressen har Asso.CEL.L alltid fulgt en politikk om aldri å bytte nøyaktighet for påbud. Denne politikken har blitt tilrettelagt av the European Times retningslinjer for å gi underbyggende nettlenker til Lettori rettspraksis.

Stortingsspørsmålet

1024px Clare Daly 48836562062 Lettori, College of Commissioners henviser diskrimineringssaken til domstolen
MEP Claire Daly

Selv om utvekslinger mellom kommisjonen og medlemsland som oppfattes som brudd på deres traktatforpliktelser er konfidensielle i bruddsprosedyrer, må kommisjonen svare på parlamentariske spørsmål fra MEP-medlemmer.

Intelligent bruk av stortingsspørsmålet kan hjelpe en klagers sak og slik bruk har også en positiv PR-verdi.

Dublin-parlamentsmedlem Clare Daly har holdt Lettori-saken for EUs samvittighet, både gjennom henne taler i Europaparlamentet og spørsmålene hennes medundertegnet av andre irske MEP-medlemmer til Kommisjonen. Den siste av disse spørsmål oppfordret kommisjonen til å henvise Lettori-saken til EU-domstolen.

konklusjonen

På universitetscampus over hele Italia ble fredag ​​kommisjonens beslutning om å henvise Lettori-saken til EU-domstolen ønsket hjertelig velkommen. Selv om det var geografisk fjernt fra Lettori i Brussel, var det en erkjennelse av at kommisjonen hadde vært oppmerksom på representasjonene til Asso.CEL.L og FLC CGI under gjennomføringen av krenkelsessaken.

MEP Clare Daly sa:

«Kommisjonens beslutning om å henvise Lettori-saken til domstolen er veldig velkommen. Arbeidstakeres rettigheter i henhold til traktaten må respekteres i hele EU. Jeg vil fortsette å ha kontakt med den offisielle klageren Asso.CEL.L og med mine kolleger i Europaparlamentet for å sikre at Lettori mottar oppgjørene for gjenoppbygging av karrieren som de har fått i henhold til EU-lovgivningen.»

____________

(1) Fra 04.00 til 06.30

(2) Fra 04.40 til 06.47

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -