10.6 C
Brussel
Lørdag desember 9, 2023
MiljøØkonomisk oppgang presset EU-utslippene opp i 2021, men den langsiktige trenden er fortsatt ...

Økonomisk oppgang presset EU-utslippene opp i 2021, men den langsiktige trenden er fortsatt positiv, endelige data

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Offisielle data, publisert i dag av Det europeiske miljøbyrået (EEA), bekrefter at den økonomiske oppgangen i 2021 økte EUs klimagassutslipp, men nivået forble lavere enn før COVID-19-pandemien. Totalt sett har EU redusert sine utslipp med 30 % siden 1990. 

EEA har publisert "Årlig EUs klimagassbeholdning 1990-2021 og inventarrapport 2023', som er EUs offisielle innsending av klimagassutslippsdata til FNs rammekonvensjon om klimaendringer (UNFCCC).  

Utslippsinventaret viser at EUs klimagassutslipp økte betraktelig, med 6.2 %, fra 2020 til 2021, men holdt seg på et lavere nivå enn før pandemien. I følge EØS-analysen var hovedårsakene til utslippsøkningen fra 2020 til 2021 samlet økonomisk oppgang etter nedstengningene i 2020, økt kullbruk i kraftsektoren og høyere transportetterspørsel

Tatt i betraktning hele perioden 1990-2021 er det fortsatt en klar, langsiktig trend med synkende utslipp i EU. De totale netto klimagassutslippene fra de 27 EU-medlemsstatene har redusert med rundt 30 % fra 1990 til 2021 mens EUs økonomi har vokst med 61 %, konstaterer EØS-rapporten.

Årlig EU GHG-inventar 1990–2021 og inventarrapport 2023

De viktigste medvirkende faktorene til den langsiktige nedgangen inkluderer økende bruk av fornybar energi, brenner mindre kull, forbedring av energieffektiviteten, strukturelle endringer i EUs økonomi og mildere vintre. Til tross for økningen i 2021, har bruken av kull i offentlig elektrisitets- og varmeproduksjon blitt halvert i EU siden 1990. 

De fleste økonomiske sektorer i EU har redusert sine utslipp fra 1990 til 2021, med største kutt i offentlig strøm- og varmeproduksjon. Utslippene har økt i transport- og kjølesektorer, og nettouttak har gått ned i skogsmark på grunn av økt hogst og aldring og langsommere vekst av skog. 

Senere i år vil EEA publisere sin årlige «Trender og prognoser»-analyse av EUs fremgang mot sine klima- og energimål, og de tilnærmede klimagassutslippsdataene for 2022. EU har forpliktet seg til en nettoreduksjon på minst 55 % utslipp innen 2030 og klimanøytralitet innen 2050. 

Kilde lenke

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -