12.6 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
EuropaNy lovgivning om beslagleggelse av kriminelle eiendeler for å fremskynde frysing og...

Ny lovgivning om beslagleggelse av kriminelle eiendeler for å fremskynde frysing og inndragning

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Etiopia - Massedrap fortsetter, fare for ytterligere "storskala" grusomheter

Etiopia – Massedrap fortsetter, fare for ytterligere "storskala" grusomheter

0
Den siste rapporten om Etiopia dokumenterer grusomheter utført «av alle parter i konflikten» siden 3. november 2020 – datoen for den væpnede konflikten i Tigray

Den nye lovgivningen om beslaglegging av kriminelle eiendeler vil sikre raske og effektive fryseoperasjoner overalt i EU, og raskere erstatning til ofre.

For å fremskynde frysing og konfiskering av eiendeler og tette smutthull, vedtok MEP'er i komiteen for borgerlige friheter, justis og innenrikssaker tirsdag et utkast til standpunkt om nye regler med 50 stemmer for, 1 mot og 4 avholdende stemmer. Trilogforhandlinger ble godkjent med 53 for, 0 mot og 2 avholdende.

Sammenlignet med eksisterende lovgivning vil det nye direktivet også omfatte handel med skytevåpen, visse forbrytelser begått som del av en kriminell organisasjon og brudd på EU sanksjoner. I sin posisjon foreslår MEP-er å inkludere ulovlig handel med kjernefysisk materiale, forbrytelser som faller inn under Den internasjonale straffedomstolens jurisdiksjon, ulovlig beslagleggelse av fly og skip og sabotasje.

Den avtalte teksten vil tette smutthull ved å sikre at eiendeler kan fryses raskt, med midlertidige hastetiltak der det er nødvendig. Forslaget vil også slå ned på de som unndrar seg inndragning ved hjelp av en tredjeperson, og tillate inndragning i enkelte tilfeller hvor domfellelse ikke er mulig, for eksempel ved sykdom eller dødsfall av en mistenkt.

For å gjøre grenseoverskridende undersøkelser mer effektive, vil loven harmonisere fullmaktene til gjenvinningskontorer opprettet av medlemslandene, og sikre at de får tilgang til nødvendig informasjon, for eksempel reelle eierskapsregistre, verdipapirer og valutainformasjon, tolldata og årlig finansiell informasjon. uttalelser fra selskaper. Til slutt, for å forhindre at eiendeler forringes, må medlemslandene opprette dedikerte kontorer for å forvalte konfiskerte eiendeler.

MEP-medlemmer ønsker også å sikre at ofre blir kompensert før inndragning, spesielt i grenseoverskridende saker, og tillate at konfiskerte eiendeler kan brukes til sosiale eller offentlige formål.


Premie

Etter avstemningen, ordfører Loránt Vincze (EPP, Romania) sa: «Det er av ytterste viktighet at kriminelle blir fratatt sine gevinster, begrenser deres kapasitet til å reinvestere dem i den lovlige økonomien og for å sørge for at det ikke lønner seg å engasjere seg i kriminelle aktiviteter. Rapporten utvider direktivets virkeområde til ytterligere relevante forbrytelser, styrker kompetente myndigheter i å identifisere, fryse og administrere eiendeler, utvider tilgangen gjenvinningskontorer har til relevante databaser, prioriterer erstatning til ofre og forbedrer samarbeidet mellom relevante nasjonale myndigheter og EU-byråer.»


Bakgrunn

I 2010–2014, bare 2.2 % av utbyttet av kriminalitet ble frosset i EU, og bare 1.1 % av disse inntektene ble konfiskert. I desember 2021, Europaparlamentet etterlyste EUs regime for gjenvinning og inndragning av eiendeler skal harmoniseres, og i EUs strategi for å takle organisert kriminalitet (2021–2025), foreslo kommisjonen å styrke disse reglene.

Nylig har EUs omfattende sanksjoner mot Russland etter invasjonen av Ukraina vist behovet for å implementere sanksjoner strengere og forbedre aktivasporingen. Sammen med det foreliggende forslaget jobber også MEP-er med en lov som harmoniserer definisjoner og straffer for brudd på sanksjoner.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -