12.1 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
NyheterFNs nødhjelpssjef skisserer en trefaset responsplan på Ukrainsk damkatastrofe

FNs nødhjelpssjef skisserer en trefaset responsplan på Ukrainsk damkatastrofe

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

"Vi må fokusere på en nødrespons akkurat nå", sa han, og fremhevet en tre-trinnsplan for å gi humanitær bistand til alle berørte ukrainere, som har møtt mer enn ett år med krig etter Russlands fullskala invasjon i februar 2022. "Vi må redde folk og få dem til steder der de er trygge og kan spise, og få trygt drikkevann."

Siste situasjonsrapport

Fire dager siden ødeleggelsen av demningen i Sør-Ukraina har flommen begynt å avta, selv om katastrofen er forårsaker fortsatt forskyvning og økende humanitære behov, ifølge FNs kontor for koordinering av humanitære anliggender (OCHA), som Mr. Griffiths leder.

I Kherson-regionen som er under ukrainsk kontroll, International Organization for Migration (IOM) rapporterte at 320 mennesker har blitt fordrevet i løpet av de siste 24 timene, noe som øker det totale antallet som måtte forlate hjemmene sine, til mer enn 2,500.

Over de ukrainsk-kontrollerte områdene i Kherson, nesten 40 landsbyer og byer har blitt hardt rammet av flommen, med mer enn 3,620 hus registrert som skadet til dags dato sa OCHA, i sin siste situasjon rapporterer utgitt sent fredag ​​ettermiddag.

Trefaset responsplan

Fremhever FNs trefaset responsplan, FNs hjelpesjef sa at nødstiltak inkluderer å bringe folk i sikkerhet, levere livreddende forsyninger og vurdere de langsiktige konsekvensene. En appell om nødhjelp er også under arbeid, sa han.

Som svar på medieoppslag som refererer til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyys kommentarer om den langsomme reaksjonen fra hjelpeorganisasjonene, sa Griffiths at en umiddelbar reaksjon alltid hadde vært prioritet.

"Jeg forstår presidentens frustrasjon," han sa. «Det vi fokuserte på var å prøve å få responsen i bevegelse så fort som mulig».

Han ga en oppdatering om siste innsats, sa han to konvoier med avgang på torsdag hadde nådd 30,000 XNUMX mennesker i Kherson sammen med en annen levering på fredag, og la til at "motoren beveger seg".

Fase én prioriteringer i de kommende dagene vil være å fortsette til begge redde folk og levere medisinsk utstyr og mathjelp, inkludert via båter som drives av World Food Program (WFP), han sa.

Den neste fasen tar sikte på å nå de som trenger det, inkludert 700,000 XNUMX mennesker som i dag mangler trygt drikkevann, og gi støtte til livsopphold.

Å undersøke de miljømessige og økonomiske konsekvensene vil utgjøre en del av fase tre, sa han. Dette kan være det mest "forferdelige sjokket" for folket i Ukraina og det globale sør, fordi det er det vil ha en effekt på matsikkerheten ettersom "brødkurven" i Ukraina helt sikkert kommer til å bli påvirket, advarte han.

Denise Brown, FNs bosatt og humanitær koordinator i Ukraina (nest til høyre), besøker Bilozerka, et av samfunnene som er hardest rammet av flommene forårsaket av Kakhovka-demningen.

Nå ut til russiske myndigheter

"Vi har vært i kontakt med russiske myndigheter den siste halvtimen," sa han og la merke til at kontoret hans er det søker tillatelse til å ha sikker tilgang på tvers av linjer.

Når det gjelder den pågående feil- og desinformasjonskampanjen om ansvar og omstendigheter rundt damkatastrofen, sa han "vår plikt er å fortelle sannheten om behov og å levere på det.»

"Vårt budskap til regionen er et av solidaritet og sympati," sa han. "Ideen om at du ville gå gjennom mer enn et år med krig ... og så plutselig å bli vekket midt på natten av denne eksplosjonen og den strømmen, som tar bort enhver fremtid du kanskje har kjent før ... under disse omstendighetene , budskapet fra verden er veldig enkelt: vi står ved deg i denne nødens tid».

Krise i Sudan

Vend til krisen i Sudan, hvor harde kamper fortsetter siden rivaliserende militærstyrker kolliderte i midten av april, uttrykte Mr. Griffiths håp om at den siste nært forestående våpenhvile, som skal begynne på lørdag, vil fungere og "gi oss et mulighetsvindu".

«Vi har blitt enige om grenseoverskridende operasjon fra Tsjad til Vest-Darfur slik at vi faktisk kan begynne å se behovet, sa han.

"Det som er fundamentalt viktig er begynnelsen på en prosess som bringer en slutt på denne krigen, som tar for seg årsakene til at den startet, og som returnerer den til sivilt styre og den riktige omfavnelsen av folket av regjeringen," sa han.

«Det er det alle humanitære folk ønsker: å være drevet ut av virksomheten av løsningen av konflikten," han la til.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -