15.3 C
Brussel
Torsdag september 21, 2023
Human RightsFørste person: "Born fighting" for rettighetene til svarte brasilianere

Første person: "Born fighting" for rettighetene til svarte brasilianere

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Organisert under temaet, Å realisere drømmen: En FN-erklæring om fremme, beskyttelse og full respekt for menneskerettighetene til mennesker av afrikansk avstamning, hørte Permanent Forum fra eksperter og ledere fra hele verden, inkludert Nascimento, og forklarte utfordringene de har møtt, og drømmene de har for fremtiden.

Drømmen hennes er at svarte kvinner skal "bryte seg vekk fra galskapen" og "ha makten og muligheten til å bestemme".

Aktivisten Valdecir Nascimento på den andre sesjonen av Permanent Forum on People of African Descent.

«Hele livet mitt har vært dedikert til rasekampen. Mitt møte med Black-bevegelsen ble et vendepunkt for meg. Jeg var 19 eller 20 år gammel da jeg fant bevegelsen.

Jeg lette etter en frisørsalong for å klippe alt håret mitt fordi det rette håret mitt ikke lenger passet meg. Jeg kunne ikke fortsette med den estetikken etter det bevegelsen fortalte meg.

Hele livet mitt er knyttet til dette forholdet: eksistensen av den svarte bevegelsen, som et subjekt.

"Født i kamp"

Jeg ble født i styltehusene til Alagados i Bahia under den første styltehusokkupasjonen i Latin-Amerika. Det som brakte meg til det globale nivået var i hovedsak å bli født på det stedet, og vite at du er født til å kjempe.

Hvis det virkelig koloniserte Brasil ble født i nordøst, opplevde vi prosesser, inkludert frigjørings- og autonomikampen, mye tidligere enn i sørøst.

Når ressursene kommer og hvis ressursene er begrenset, blir de tatt bort. Ressurser blir ikke alltid fordelt basert på regionale kamper. Ressurser blir også distribuert i henhold til narrativer folk ønsker å høre. Og jeg pleide å si, og jeg pleide å snakke med Nilma Mendes, som er en kollega fra Belém do Pará, fra den tiden på 1980-tallet.

Hun pleide å spørre meg: 'Val, hvor mange fiender får du om dagen?' Jeg sa til henne, med øynene fylt av tårer, at der jeg kom fra, lærte jeg at vi ikke bare kan la noen gå over oss.

Styrke svarte kvinner: Valdecir Nascimentos visjon for likestilling

'Dette er min drøm'

En del av drømmene mine for svarte kvinner i dag har fortsatt ikke gått i oppfyllelse slik jeg ønsker, men de blir sakte.

Jeg vil at svarte kvinner i dag skal bryte bort fra denne galskapen at vi alle er gudinner, og vi må komme opp med alle løsninger for verden.

Vi er ikke alle gudinner og trenger ikke komme opp med alle løsninger for verden. Vi kan nyte livet, og livet kan være den enkleste tingen i verden, men jeg vil at vi skal ha makten og muligheten til å bestemme.

Dette er min drøm."

Plakat for et møte om svartes rettigheter i Brasil i 1987.

Plakat for et møte om svartes rettigheter i Brasil i 1987.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -