-1.5 C
Brussel
Fredag ​​desember 1, 2023
Utdannelse180 skoler i Ukraina er fullstendig ødelagt

180 skoler i Ukraina er fullstendig ødelagt

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Russiske styrker har fullstendig ødelagt 180 skoler i Ukraina, og over 1,300 utdanningsinstitusjoner har blitt skadet. Dette ble kunngjort av den ukrainske utdannings- og vitenskapsministeren Oksen Lisovii, sitert av "Ukrinform".

«I dag har vi 180 skoler som er fullstendig ødelagt. Mer enn 300 utdanningsinstitusjoner har blitt ødelagt, og over 1,300 har blitt skadet og er gjenstand for ekspertvurdering om de kan gjenopprettes eller ikke, sa han.

Ifølge ham har den ukrainske regjeringen bevilget 1.5 milliarder hryvnias til bygging av tilfluktsrom før starten av neste skoleår. 3/4 av skolene har slike tilfluktsrom av varierende nivå og kvalitet.

«75 % av skolene er utstyrt med tilfluktsrom, men dette betyr ikke at 75 % av studentene kan gjenoppta studiene. Det dreier seg om 9,000 13,000 skoler, og vi har totalt XNUMX XNUMX skoler. Vår prioritet er å gjenoppta personlig opplæring, der dette er tillatt av sikkerhetsmessige årsaker. På steder nær fiendtlighetsområdene vil klassene bli holdt eksternt,» forklarte Lisovii.

For å bedre utdanningskvaliteten anbefaler departementet at også høyere utdanningsinstitusjoner gjenopptar undervisning ansikt til ansikt når sikkerhetssituasjonen tillater det. Mange av disse institusjonene kan lage bomberom arkitektonisk, men noen ganger har de ikke nok kapasitet til å huse alle studentene.

Et annet problem, ifølge Lisovii, kan være migrering av lærere. Det kan også skape barrierer for å gjenoppta fulltidsstudier. Av denne grunn vil ledelsen ved hver skole ta en uavhengig beslutning om å gjenoppta undervisningen.

Allerede i desember 2022 signerte EU-kommisjonen og regjeringen i Ukraina en tiltakspakke på 100 millioner euro for gjenoppbygging av skoleinfrastruktur som ble ødelagt under krigen.

Kommisjonen spesifiserte at støtten vil nå Ukraina gjennom EUs humanitære partnere og delvis i form av budsjettstøtte til Ukrainas regjering.

Under en pågående kontrakt med den polske utviklingsbanken «Bank Gospodarstwa Krajowego» har EU bevilget rundt 14 millioner euro til kjøp av skolebusser for trygg transport av ukrainske barn til skolen.

EU-kommisjonen har også lansert en solidaritetskampanje for å donere skolebusser til Ukraina, organisert gjennom EU-kommisjonens nødhjelpskoordineringssenter.

Totalt 240 busser har allerede blitt levert av EU og medlemslandene, og donasjonene fortsetter.

Illustrasjonsfoto av olia danilevich: https://www.pexels.com/photo/brother-and-sister-with-books-on-their-heads-5088188/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -