3.7 C
Brussel
Tirsdag desember 5, 2023
HelseNetflix, Painkiller and the Empire of Pain (Oxycodon)

Netflix, Painkiller and the Empire of Pain (Oxycodon)

Gabriel Carrion Lopez
Gabriel Carrion Lopezhttps://www.amazon.es/s?k=Gabriel+Carrion+Lopez
Gabriel Carrión López: Jumilla, Murcia (SPANIA), 1962. Forfatter, manusforfatter og filmskaper. Han har jobbet som undersøkende journalist siden 1985 i presse, radio og TV. Ekspert på sekter og nye religiøse bevegelser har han utgitt to bøker om terrorgruppen ETA. Han samarbeider med fri presse og holder foredrag om ulike emner.

Sønnen min, i en alder av 15 år, ble foreskrevet OxyConti, led årevis med avhengighet, og i en alder av 32 døde alene og i kulde på en bensinstasjonsparkering. Dette er moren til Christopher Tejo som snakker, og hennes vitnesbyrd vises i kapittel nummer 1 i serien "Smertestillende", som har vært tilgjengelig på Netflix-plattformen i noen dager nå (du kan se traileren nedenfor).

Men la oss ta det ett skritt av gangen. OxyConti, OxyContin og Oxycodone er legemidler fra samme familie som fortsatt er foreskrevet for å lindre smerte i 12 timer. Hvis du finner at du har foreskrevet det av fastlegen din, før du tar det, hvor som helst i verden eller under noen omstendigheter, ville det ikke skade å lese hva landets reguleringsorgan for legemidler og helseprodukter sier.

I den aktuelle saken advarer det spanske byrået for legemidler og helseprodukter tydelig om farene ved å ta det. Du finner mer informasjon på følgende lenke: CIMA :::. PROSPEKT OXYCONTIN 5 mg PAKNINGER FOR LANGE UTGIVELSE (aemps.es). Etter å ha lest det, hvis du fortsatt vurderer å ta dette stoffet, husk tilfellet anbefalt i introduksjonen.

La oss trekke ut et par notater fra denne informasjonen, da alle er relevante:

Samtidig bruk av opioider, inkludert oksykodon, og beroligende medisiner som benzodiazepiner eller relaterte medisiner øker risikoen for døsighet, pustevansker (respirasjonsdepresjon), koma, og kan være livstruende. Derfor bør samtidig bruk kun vurderes når andre behandlingsalternativer ikke er mulige.

(...) Dette legemidlet inneholder oksykodon, som er et opioid. Gjentatt bruk av opioide smertestillende midler kan gjøre medisinen mindre effektiv (du blir vant til det, kjent som toleranse). Gjentatt bruk av OxyContin kan også føre til avhengighet, misbruk og avhengighet, noe som kan resultere i en livstruende overdose.

Igjen, les lenken ovenfor nøye for å se hvor mye av denne informasjonen som potensielt kan redde livet ditt. Alternativt oppfordrer jeg deg til å lese boken "Empire of Pain” av Patrick Radden Keefe, en journalist fra The New Yorker, som serien “Painkiller” på Netflix-plattformen er basert på.

I begynnelsen av hvert kapittel vil seerne dessuten finne vitnesbyrdet fra en slektning til noen som er berørt av denne globale "kreften" manifestert som en pille. Dette legger til en interessant dimensjon som forbedrer den oppgitte informasjonen.

Kanskje den eneste underliggende risikoen for seeren er å tro at dette er et fiksjonsverk, og dermed distansere seg fra den sanne virkeligheten, som består av tusenvis, om ikke millioner, av narkomane som denne forbindelsen har generert over hele verden, under skjoldet av farmasøytiske selskaper, medisinske representanter, leger og dispensere.

For ikke å nevne de utallige skumle personene knyttet til handel med dette stoffet som forsyner de narkomane når rettsmedisinen har strammet løkken rundt halsen deres, for så å forlate dem etterpå. En annen relevant historie som har blitt brakt til den lille skjermen og blitt verdenskjent er "House." Dette er historien om en lege hvis liv ble evig ødelagt på grunn av hans avhengighet av opiater, spesielt oksykodon.

I tillegg til de mange dokumentene som er tilgjengelige om emnet, kan du også finne mer informasjon gjennom den nå avviklede serien «Dopesick». Dette var den første serien om emnet i USA.

Interessant nok, utover fiksjon, som ofte inkorporerer temaet oksykodon i handlingene sine, og til og med pågriper visse menneskehandlere med innhold fra en hvilken som helst flaske som kan skaffes lovlig fra hele verden, bortsett fra disse to seriene og den tidligere nevnte boken, er det ofte begrenset avsløring av dette emnet. Hvorfor det?

Kanskje ligger svaret i den nevnte boken "Empire of Pain." På baksiden av denne boken finner vi en kortfattet oppsummering av hva som ligger innenfor:

«Sackler-navnet pryder veggene til de mest anerkjente institusjonene: Harvard, Metropolitan, Oxford, Louvre... De er blant de rikeste familiene globalt, beskyttere av kunst og vitenskap. Opprinnelsen til rikdommen deres har alltid vært tvilsom, helt til det ble avslørt at de hadde multiplisert den gjennom OxyContin, et kraftig smertestillende middel som katalyserte opioidkrisen i USA.»

"The Empire of Pain" begynner under den store depresjonen, og forteller historien om tre brødre innen det medisinske feltet: Raymond, Mortimer og den utrettelige Arthur Sackler, utstyrt med en unik skarpsindighet for reklame og markedsføring. År senere bidro han til den første familieformuen ved å lage den kommersielle strategien for Valium, en banebrytende beroligende middel.

Tiår senere var det Richard Sackler, Raymonds sønn, som overtok ledelsen av familiens bedrifter, inkludert Purdue Pharma, hans personlige farmasøytiske selskap. Med utgangspunkt i onkelen Arthurs selvsikker taktikk for å promotere Valium, lanserte han et stoff som var ment å være revolusjonerende: OxyContin. Det samlet milliarder av dollar, men til slutt sudlet ryktet hans.

Tror du omdømmet til disse illevarslende karakterene har noen konsekvens for de tusenvis av ofre og hundretusenvis av familiemedlemmer som har vært vitne til at livene til de som er fanget av dette stoffet og dets derivater smuldre?

Sacklers ser imidlertid ikke ut til å være de eneste skyldige. Kanskje det er på tide å begynne å demontere omdømmet til visse institusjoner. Anerkjente universiteter og de nevnte prestisjetunge museene burde vurdere om det å ha et slikt navn på veggene gjør dem følelsesmessig medskyldige i denne tragedien. Og hva med mange av verdens medier, selskaper og til og med politikere som, jeg er sikker på, har nytt godt av støtten fra denne familien blant giverne deres?

Men la meg avstå fra å være den som sier dette; la meg heller gjenta Patrick Raddens følelser og avslutte med ordene hans:

(side 573 i boken) Som jeg har understreket gjennom hele boken, OxyContin var langt fra å være det eneste opioidet som ble annonsert uredelig eller anerkjent for dets utbredte misbruk, og mitt valg om å fokusere på Purdue betyr ikke at det ikke er andre farmasøytiske selskaper som ikke fortjener en rettferdig del av skylden for krisen. Det samme kan sies om FDA, legene som skrev ut reseptene, grossistene som distribuerte opioidene og apotekene som oppfylte disse reseptene.

(...) Alle tre grenene av Sackler-familien viste mindre enn entusiasme for muligheten for at denne boken skulle bli publisert. Arthurs enke og hennes barn avslo gjentatte ganger invitasjoner til en samtale, det samme gjorde Mortimer-grenen av familien. Raymonds avdeling valgte en holdning med mer aktiv motsetning, og gikk til og med så langt som å ansette en advokat, Tom Clare, som driver en boutique advokatfirma med base i Virginia, som spesialiserer seg på å skremme journalister til å få historier til å "dø" før de i det hele tatt publiseres.

Jeg vil merke meg at den fete teksten er mitt tillegg, og eventuelle feil i teksten er mine egne. Det er åpenbart at farmasøytisk industri kan bruke sin makt til å skade individer med visse typer medikamenter, ofte ved å bruke eufemismen til det større gode, akseptert av selvtilfredse media når det kommer til etterforskning, eller av et slappt helsevesen når det gjelder implementere tiltak, noen ganger på grunn av tillokkelsen av gaver eller fordeler.

Vær forsiktig med opiater, uavhengig av type. De er vanedannende og farlige, med forferdelige bivirkninger. Som indikert av deres kontraindikasjoner, de kan sette helsen din eller til og med livet i fare.

Likevel, anerkjenner verdens medisinske og politiske etablissement dette? Det er opp til oss å sikre at vi til slutt ikke ender opp som et samfunn bedøvet av påvirkningen fra en håndfull store farmasøytiske selskaper, hvis eneste interesse er en knyttneve dollar.

Først publisert i EuropaHoy.News

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -