1.4 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
Amerika23 spansktalende jødiske samfunn over hele verden krever sletting av en nedsettende definisjon

23 spansktalende jødiske samfunn over hele verden krever sletting av en nedsettende definisjon

DET SPANSKTALENDE JØDESAMFUNNEN BER DET KONGELIGE SPANSKE AKADEMIET (RAE) OM Å FJERNE DEFINISJONEN AV "JØDE" SOM "GRITIGT ELLER ALTIDIG PERSON" FRA ORDBOKEN FOR DET SPANSK SPRÅKET

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

DET SPANSKTALENDE JØDESAMFUNNEN BER DET KONGELIGE SPANSKE AKADEMIET (RAE) OM Å FJERNE DEFINISJONEN AV "JØDE" SOM "GRITIGT ELLER ALTIDIG PERSON" FRA ORDBOKEN FOR DET SPANSK SPRÅKET

Alle representative institusjoner i de spansktalende jødiske samfunnene støtter initiativet. Fjerningen av definisjonen av "Jøde" som "griske eller ågerlystne person" etterspørres, samt definisjonen av "judiada" som "et skittent triks."

Madrid, 6. september 2023. Mer enn 20 jødiske samfunn over hele verden har formelt
ba Royal Spanish Academy (RAE) om å eliminere definisjonen av "jøde" som
"griske eller ågerlystne person." De anser det som en støtende definisjon som skildrer en
fellesskap i nedsettende og diskriminerende termer, som ikke gjenspeiler den nåværende bruken av
Spansk språk i det spansktalende samfunnet, hvor respekt og promotering
av mangfold og multikulturalisme er overordnet.

The European Times skrev i dag til Real Academia de la Lengua Española, som svarte at:

Skjermbilde 13 23 Spansktalende jødiske samfunn over hele verden krever sletting av en nedsettende definisjon
23 spansktalende jødiske samfunn over hele verden krever sletting av en nedsettende definisjon 4

"den nevnte forespørselen er mottatt og vil bli behandlet etter de vanlige prosedyrene for studien [la solicitud que menciona ha sido recibida y se tramitará siguiendo los cauces habituales para su estudio]".

Royal Academy of the Spanish Language

Upassende definering av "jøde" som en fornærmelse

Skjermbilde 8 23 Spansktalende jødiske samfunn over hele verden krever sletting av en nedsettende definisjon

«Ordbøker har som oppgave å reflektere språkbruk og evolusjon, og innholdet er basert på språklige og akademiske kriterier. I en kontekst der det spanske og det ibero-amerikanske samfunnet er stadig mer følsomt for ulike identiteter, og respektløshet i å definere grupper avvises, mener vi at disse definisjonene bør oppdateres for å nøyaktig gjenspeile språkbruken i vår tid, sier advokat Borja Luján Lago. , som representerer Jødisk fellesskapet i dette initiativet.

Initiativet, fremmet av det jødiske samfunnet i Panama, har støtte fra hele det spansktalende jødiske samfunnet, representert av dets representative organisasjoner:

Federation of Jewish Communities of Spain, delegasjonen av israelske foreninger i Argentina, Israel Circle of Bolivia, Jewish Community of Chile, Sephardic Hebraw Community of Bogotá, det sionistiske israelske senteret i Costa Rica, styret for House of the Det hebraiske samfunnet på Cuba, det jødiske samfunnet i Ecuador, det israelske samfunnet i El Salvador, det jødiske samfunnet i Guatemala, det hebraiske samfunnet i Tegucigalpa, sentralkomiteen for det jødiske samfunnet i Mexico, det israelske samfunnet i Nicaragua, det jødiske samfunnet i Paraguay, den jødiske foreningen i Peru, Det israelske senteret i Den dominikanske republikk, den sentrale israelske komiteen i Uruguay og Confederation of Israeli Associations of Venezuela, samt ikke-statlige organisasjoner som American Jewish Committee (AJC), B 'nai B'rith International (BBI), Simon Wiesenthal Center (SWC), Combat Antisemitism Movement (CAM), Latin American Jewish Congress (CJL) og Anti Defamation League (ADL)).

Dokumentet som er sendt inn til RAEs register ber også om samme grunner, fullstendig fjerning av oppføringen «Judiada», som er definert som «et skittent triks eller handling som skader noen».

«Vi forstår at ordbokdefinisjoner reflekterer språkbruk og ikke iboende fremmer hat, men de bør korrigeres ettersom de er helt utdaterte i den sosiale og kulturelle virkeligheten i det 21. århundre. Vi appellerer til RAEs følsomhet for å fremme et respektfullt og inkluderende språk, sier Luján Lago.

In 2001 denne nedsettende definisjonen var ikke i ordboken.

bilde 4 23 Spansktalende jødiske samfunn over hele verden krever sletting av en nedsettende definisjon
23 spansktalende jødiske samfunn over hele verden krever sletting av en nedsettende definisjon 5

Hva er Royal Academy of Spanish Language?

Den primære plasseringen av Real Academia de la Lengua Española er i Spania, hvor den har ansvaret for å regulere språket i landet. Dens innvirkning går imidlertid utover Spania ettersom det er anerkjent som språkmyndigheten, for alle spansktalende nasjoner. Det er totalt 23 land hvor spansk er anerkjent som det offisielle språket, og disse landene regnes alle som en del av det spansktalende samfunnet. Derfor, mens Real Academia de la Lengua Española er basert i Spania, omfatter dens innflytelse og autoritet alle spansktalende nasjoner.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -