5.7 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
AfrikaFN, Omar Harfouch anklaget Libanon for å være "en antisemittisk, diskriminerende og...

FN, Omar Harfouch anklaget Libanon for å være «et antisemittisk, diskriminerende og rasistisk land»

Lahcen Hammouch
Lahcen Hammouchhttps://www.facebook.com/lahcenhammouch
Lahcen Hammouch er journalist. Administrerende direktør Bruxelles-Média. Sosiolog ved ULB.

Genève, 26. september 2023 – FNs menneskerettighetsråd, i sin 54. ordinære sesjon holdt i dag, hørte en medrivende tale fra Omar Harfouch, en anerkjent libanesisk pianist, under sitt 24. møte.

Harfouch ble født som sunnimuslim og ble utdannet ved en kristen skole, en refleksjon av det religiøse mangfoldet som Libanon er kjent for. Imidlertid var hans tilstedeværelse i rådet ikke først og fremst for hans musikalske talenter, men for å kaste lys over en presserende sak han står overfor i hjemlandet.

Pianisten avslørte at han står overfor forfølgelse av den libanesiske regjeringen på grunn av sine meninger og interaksjoner. Han fremhevet anklagene mot ham av den libanesiske militærdomstolen, og understreket trusselen om dødsstraff for bare å være i samme rom som en amerikansk-israelsk journalist og holdt en tale på Europaparlamentet.

Hans anklager mot den libanesiske regjeringen var dyptgripende og var det overført gjennom FNs nett-TV. Harfouch uttrykte åpenhjertig: "Libanon er et antisemittisk, diskriminerende og rasistisk land." Han oppfordret det internasjonale samfunnet, spesielt deltakerne i FNs menneskerettighetsråd, til å utfordre Libanons strenge politikk som begrenser ytrings- og organisasjonsfriheten.

I et gripende øyeblikk henvendte Harfouch seg til de fremmøtte og spurte om det var noen jøder, israelere, sionister eller pro-israelere til stede. Han understreket at han i henhold til libanesisk lov må diskriminere dem. "Noe jeg nekter å gjøre," sa han lidenskapelig. Han understreket at ingen skulle dømmes basert på fødsel, religion eller nasjonalitet, og oppfordret rådets medlemmer til å støtte hans bønn om å avskaffe den "rasistiske og diskriminerende loven."

Talen vakte stor oppmerksomhet, med mange ambassadører og menneskerettighetsforkjempere som uttrykte sin bekymring for påstandene og viste solidaritet med Harfouch.

Den 54. sesjonen i Menneskerettighetsrådet fortsetter, med flere uttalelser fra representanter og diskusjoner om ulike globale menneskerettighetsspørsmål. Det internasjonale samfunnet avventer ytterligere reaksjoner og potensielle vedtak i lys av Harfouchs overbevisende tale.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -