1.4 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
Human RightsHedre kvinner Life Freedom

Hedre kvinner Life Freedom

Robert Johnson
Robert Johnsonhttps://europeantimes.news
Robert Johnson er en undersøkende reporter som har forsket på og skrevet om urettferdighet, hatforbrytelser og ekstremisme fra begynnelsen av The European Times. Johnson er kjent for å bringe frem i lyset en rekke viktige historier. Johnson er en uredd og målbevisst journalist som ikke er redd for å gå etter mektige mennesker eller institusjoner. Han er forpliktet til å bruke plattformen sin til å kaste lys over urettferdighet og holde makthaverne ansvarlige.

En filmfestival med tittelen "Honoring women Life Freedom" ble arrangert på FNs plaza New York 14. september av Empower Women Media-organisasjonen og stopFemicide for å minnes Mahsa Aminis død ett år senere og de iranske opprørene for likestilling, rettferdighet og menneskeverd.

Festivalen startet med en minneseremoni og en morgenøkt med høyttalere og eksperter for å fremheve kvinnene og mennene som mistet livet i Iran-protestene i 2022, hovedsakelig Dr Sousan Abadian en forfatter og en generativ kulturell fornyelse, Dr Ardeshir Badaknia ,a lege, forfatter og kunstner, Uriel Epshtein (administrerende direktør for Renew Democracy-initiativet), Yasmin Green (administrerende direktør i Jigaw), Patricia Karam (senior politisk rådgiver ved Freedom House), Sheila Katz (administrerende direktør i National Council of Jewish Women), Navid Mohebbi (politikkdirektør ved NUFDI), ærbødig Johonnie Moore (president for kongressen for kristne ledere), Suzanne Nossel (administrerende direktør i PEN America), Myriam Ovissi (tillitsmann ved Ovissi Foundation), Farah Pandith (første spesialrepresentant for muslimske samfunn i USA utenriksdepartementet) og Dr Javaid Rehman (FNs spesialrapportør for menneskerettighetssituasjonen i den islamske republikken Iran).

Ettermiddagsøkten involverte filmskapere som dekket spørsmålet om brudd på kvinners rettigheter i Iran, men også i Midtøsten og Sør-Asia etterfulgt av en diskusjon med tilstedeværelse av Lisa Daftari (sjefredaktør for The Foreign Desk) og Marjan Keypour Greenblatt (grunnlegger). og direktør for Alliance For Rights of All Minorities ) moderert av Shirin Taber, grunnleggeren og administrerende direktøren for Empower Women Media.

Manel Msalmi, presidenten for European Association for The Defense of Minorities, ekspert på minoriteter og iran, ga den avsluttende replikken til filmfestivalen. Hun fremhevet det faktum at det er en pågående undertrykkelse av iranske kvinner i Iran, inkludert kvinner fra kurdiske, arabiske, baluch, aserbajdsjanske så vel som religiøse minoriteter, hovedsakelig bahaiene. Disse kvinnene har vært utsatt for ulike former for diskriminering og marginalisering, inkludert begrenset tilgang til utdanning , jobbmuligheter og politisk representasjon.

Den emblematiske saken om Mahsa Amini, den 22 år gamle kurdiske iranske jenta som døde 16. september 2023 tre dager etter å ha blitt arrestert av regimets moralsak sjokkerte verden og fremhevet et kjennetegn ved regimet, hovedsakelig etnisk og sexistisk diskriminering. Men for aller første gang var vi vitne til en solidaritet mellom de forskjellige etniske og religiøse minoritetene i Iran etter Iran-protestene i 2022 og alle de forskjellige etniske gruppene viste solidaritet med ungdom og kvinner i Iran.

Den aserbajdsjanske minoriteten (rundt en tredjedel av befolkningen) lider av kulturell undertrykkelse på mange felt, og kvinner er i den vanskeligste situasjonen. De aserbajdsjanske kvinnene lider i Iran som alle mennesker der og spesielt som en minoritet og over den – som kvinner.

Særlig de aserbajdsjanske kvinnene var aktive i protestene. Alle opposisjonsgruppene i Tabriz hadde forent seg rundt Azfront-gruppen med høyt utviklet Telegram-kanal. Dette var kvinner i Tabriz som satte all opposisjonen sammen og jobbet med Azfront media for å gi stemme til kvinner og minoriteter i Iran. Det er en pågående bevegelse av solidaritet og enhet som viser at "kvinner, liv, frihet" er en bevegelse for alle iranere som krever frihet, likhet, rettferdighet og menneskerettigheter for alle.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -