8.5 C
Brussel
Tirsdag februar 20, 2024
EuropaMEP-er støtter oppdaterte lover om forhåndspassasjerinformasjon

MEP-er støtter oppdaterte lover om forhåndspassasjerinformasjon

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Nye lover for å gjøre datainnsamling av flypassasjerer obligatorisk og harmonisert.

MEP-medlemmer ønsker å se proporsjonal datainnsamling i tråd med EU-domstolens avgjørelser.

Ensartede regler for forhåndsinnhenting av passasjerinformasjon tar sikte på å øke EUs sikkerhet og dets evne til å bekjempe og forebygge alvorlig kriminalitet.

Parlamentets komité for borgerlige friheter vedtok i dag to utkast til rapporter om innsamling av forhåndspassasjerinformasjon (API) for å øke sikkerheten ved EUs ytre grenser og for å øke forebygging og bekjempelse av kriminalitet. De ble vedtatt med 50 stemmer for, 7 mot og 0 avholdende stemmer (grensestyring) og 53 stemmer for, 6 mot og 1 avholdende (lovhåndhevelse).

De nye reglene vil kreve at luftfartsselskaper samler inn og overfører passasjerdata systematisk til kompetente myndigheter. De vil gjelde flyvninger som ankommer et EU-land fra et tredjeland når det gjelder grensestyring, og også på flyvninger med avgang fra et EU-land i tilfelle deling av data med rettshåndhevelse. I tillegg kan EU-land velge å bruke sistnevnte regler på utvalgte flyvninger innenfor EU.

De innsamlede dataene vil inkludere passasjerens navn, fødselsdato, nasjonalitet, passdetaljer og flyinformasjon. For å harmonisere datainnsamlingen spesifiserer de nye lovene hvilke dataelementer som skal samles inn. Datakvaliteten vil også bli forbedret, siden den kun kan samles inn på en enhetlig og automatisert måte, og erstatter manuell logging.

EP presser på for proporsjonale og rettskompatible regler

I sin posisjon har MEP-er forsøkt å begrense typene API-data til det som er nødvendig, med respekt for proporsjonalitet og grunnleggende rettigheter, og i samsvar med EU-domstolens rettspraksis, og utelukke biometriske data fra anvendelsesområdet. De understreker at innsamling av API-data ikke er en grunn til å sjekke reisedokumenter før ombordstigning, for eksempel når du reiser innenfor Schengen-området. I stedet vil dataene bli samlet inn under innsjekkingsprosedyrer.

MEP'er ønsker også å forkorte tidsperioden for flyselskaper og grensemyndigheter som lagrer API-data etter avgang av en flytur fra 48 til 24 timer, med mindre flyselskapets reisetiltak krever mer tid. MEP-er har også foreslått å legge til en ny artikkel som sikrer at API-datainnsamling ikke fører til diskriminering basert på sensitive egenskaper som kjønn, kjønn, etnisk opprinnelse, språk, minoritetsstatus, funksjonshemming eller religion. Til slutt ønsker parlamentet bøter på opptil 2 % av et flyselskaps globale omsetning dersom de systematisk eller vedvarende bryter reglene.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -