8 C
Brussel
Tirsdag, april 16, 2024
EuropaEU bekrefter på nytt sterk støtte til det demokratiske Hviterussland midt i økende undertrykkelse

EU bekrefter på nytt sterk støtte til det demokratiske Hviterussland midt i økende undertrykkelse

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

I et avgjørende trekk har EU nok en gang gitt uttrykk for sin faste støtte til det hviterussiske folks ambisjoner om demokrati, suverenitet og menneskerettigheter. Rådets siste konklusjoner understreker en dypt engasjement til et Hviterussland som er fritt, demokratisk og en integrert del av et fredelig og velstående Europa.

Høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, Josep Borrell, understreket at Hviterussland fortsatt er en prioritet for EU, og fordømmer Lukasjenka regimets pågående menneskerettighetsbrudd og undertrykkelse, spesielt i forkant av parlaments- og lokalvalget satt til 25. februar 2024. «De ansvarlige vil bli holdt til ansvar. Vi står i solidaritet med det hviterussiske folket og er fast bestemt på å mobilisere alle verktøy for å støtte deres søken etter fred og demokrati, sa Borrell.

Rådets konklusjoner uttrykker alvorlig bekymring over de forverrede menneskerettighetsforholdene i Hviterussland, og fordømmer sterkt regimets forfølgelse, trusler og forsøk på å undergrave rettferdigheten og legitimiteten til det kommende valget. Lukasjenka-regimets handlinger, som truer den nasjonale identiteten til Hviterussland ved å undertrykke det hviterussiske språket og kulturen, ble også fremhevet som områder med dyp bekymring.

I tillegg til innenlandsk undertrykkelse fordømte rådet Hviterussland sin støtte til Russlands angrepskrig mot Ukraina og regimets hybridangrep ved EUs ytre grenser, inkludert instrumentalisering av migranter. Disse handlingene forverrer ikke bare regionale spenninger, men bryter også internasjonale forpliktelser.

Som svar på disse handlingene har EU iverksatt målrettede sanksjoner mot Lukasjenka-regimet og er klar til å iverksette ytterligere tiltak dersom myndighetene fortsetter sine undertrykkende handlinger. Disse sanksjonene tar sikte på å holde regimet ansvarlig og støtte det hviterussiske folks streben etter demokratiske friheter.

Støtte til det hviterussiske sivilsamfunnet er fortsatt en hjørnestein i EUs strategi, med etableringen av EUs rådgivende gruppe med hviterussiske demokratiske krefter og det sivile samfunn som et bemerkelsesverdig skritt fremover. Denne gruppen fungerer som en plattform for dialog og støtte for de som kjemper for demokrati i Hviterussland.

Dessuten har EU lovet en omfattende økonomisk støttepakke verdt 3 milliarder euro til et fremtidig demokratisk Hviterussland. Denne planen har som mål å fremme motstandskraft, fremme demokratiske reformer, skape arbeidsplasser og forbedre levestandarden, og signalisere EUs langsiktige forpliktelse til Hviterussland sin integrering i den europeiske familien.

Rådets konklusjoner er en klar indikasjon på EUs urokkelige støtte til det hviterussiske folks demokratiske ambisjoner og dets beredskap til å stå imot enhver form for undertrykkelse. Når Hviterussland nærmer seg kritiske valg, følger det internasjonale samfunnet nøye med, i håp om en fredelig overgang mot demokrati og respekt for menneskerettighetene.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -