11.4 C
Brussel
Søndag 14. april 2024
NyheterFra Guadeloupe og Over Seas til Europa, Pirbakas kjemper for bøndenes rettigheter

Fra Guadeloupe og Over Seas til Europa, Pirbakas kjemper for bøndenes rettigheter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mens landbrukssektoren i Frankrike forbereder seg på den årlige Salon de l'agriculture i Paris midt i en gjenoppblomstring av bønders mobilisering og økende misnøye, savner søkelyset ofte et kritisk segment av det franske jordbrukslandskapet – de oversjøiske territoriene. MEP Maxette Pirbakas, selv en femte generasjons bonde fra Guadeloupe, har hevet stemmen for å sikre at disse regionene ikke blir glemt.

I en kraftig uttalelse fremhevet Pirbakas de distinkte utfordringene bøndene står overfor i Frankrikes oversjøiske avdelinger og territorier. "I en tid da vi er vitne til en gjenoppblomstring av bondemobilisering, på grunn av økende misnøye bare noen dager før åpningen av Salon de l'agriculture i Paris; mens bondebevegelsen for tiden nyter betydelig offentlig støtte; og bønder blir kurtisert av alle politiske partier for politisk vinning; det er viktig å ikke glemme landbruksaktørene i de oversjøiske territoriene", sa Pirbakas.

Hun la vekt på de unike problemene disse territoriene står overfor, som skiller seg betydelig fra de på fastlandet. Disse inkluderer urettferdig konkurranse, utilstrekkelig prissetting av landbruksprodukter og et overskudd av normer og administrative begrensninger. Et spesifikt stridspunkt er prismodellen for sukkerrør i Guadeloupe, som har vært uendret i over 60 år, noe som har fått lokale bønder til å mobilisere.

De geografisk, klimatisk og historisk spesifikke egenskaper ved disse territoriene nødvendiggjør en skreddersydd tilnærming til landbruket. Til tross for vanlige utfordringer på tvers av disse regionene, står hvert territorium overfor unike hindringer på grunn av dets spesifikke geografiske, demografiske og klimatiske forhold og regionale miljø.

Pirbakas påpekte multifunksjonaliteten til jordbruk i oversjøiske territorier som en felles faktor, som omfatter økonomiske, økologiske og sosiale komponenter. Et bemerkelsesverdig trekk ved landbruket i disse regionene er utbredelsen av små og svært små gårder, eller mikrogårder, som spiller en avgjørende rolle for å forhindre urban eksodus og opprettholde landlig aktivitet, spesielt i områder med høyt potensial.

Dessuten står de større, mer produktive gårdene i disse territoriene, ofte fokusert på eksport som sukker og bananer, overfor sitt eget sett med distinkte utfordringer. Disse gårdene, sammen med deres mindre kolleger, bidrar betydelig til økonomien og spiller en grunnleggende økologisk og sosial rolle, mer enn deres fastlandskolleger.

Pirbakas fremhevet den administrative klassifiseringen av disse småskala gårdene som "Small-Scale Bioeconomic and Agroecological Agricultures" (APEBA), og ba om integrering av praksis som bevarer vann- og jordkvalitet, rehabiliterer vanningssystemer og reviderer offentlig landbrukspolitikk og prisnormer. å utjevne konkurransevilkårene med direkte konkurrenter som ikke møter de samme forpliktelsene.

Med de skjøre økosystemene i de oversjøiske territoriene, er det et presserende behov for å balansere landbruksproduksjon med respekt for miljøet. Dette inkluderer å ta tak i utfordringer som klimaendringer, som disse territoriene møter mer akutt enn fastlandet.

Refererer til en senatrapport fra 2016 med tittelen "Landbruk i oversjøiske territorier: Ingen fremtid uten tilpasning av det normative rammeverket,” Pirbakas stilte spørsmål ved hva offentlige myndigheter har gjort siden rapporten for å forbedre situasjonen for utenlandske bønder. Hun oppfordret offentlige og fagforeningsmyndigheter i storbyene til ikke å overse sine utenlandske kolleger i diskusjoner og forhandlinger. "Vi må bli representert og hørt,” konkluderte Pirbakas, og understreket behovet for en samlet tilnærming for å møte de spesifikke landbruksutfordringene i Frankrikes oversjøiske territorier.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -