0.5 C
Brussel
Tirsdag, april 23, 2024
Redaktørens valgVerdens NGO-dag 2024, EU lanserer €50 mill. initiativ for å beskytte sivilsamfunnet

Verdens NGO-dag 2024, EU lanserer €50 mill. initiativ for å beskytte sivilsamfunnet

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Brussel, 27. februar 2024 – I anledning World NGO Day, har European External Action Service (EEAS), ledet av høyrepresentant/visepresident Josep Borrell, bekreftet sin urokkelige støtte til sivilsamfunnsorganisasjoner (CSOer) over hele verden. Midt i en alarmerende global trend med krympende samfunnsrom og økende fiendtlighet mot NGO-arbeidere, menneskerettighetsforkjempere og journalister, EU har tatt et standpunkt for å beskytte og styrke disse viktige pilarene i demokratiet.

Sivilsamfunnet, ofte stemmen til de mest sårbare, står overfor enestående utfordringer. Fra å bli stemplet som "utenlandske agenter” For å møte overdreven makt under fredelige protester, blir miljøet for frivillige organisasjoner og sivilsamfunnsaktører stadig mer restriktive. I lys av disse utfordringene har EUs fordømmelse av angrep på organisasjonsfrihet og fredelig forsamling aldri vært mer relevant.

For å bekjempe disse aktuelle trendene, utnytter EU alle verktøyene den har til rådighet, inkludert betydelig økonomisk støtte. Et bemerkelsesverdig initiativ er EU System for Enabling Environment (EU SEE), lansert i 2023 med et budsjett på 50 millioner euro. Dette banebrytende systemet tar sikte på å overvåke og fremme samfunnsrom i 86 partnerland, med en EU SEE Monitoring Index, en tidlig varslingsmekanisme og en rask og fleksibel støttemekanisme (FSM). Disse verktøyene er utviklet for å styrke sivilsamfunnets motstandskraft og reagere raskt på enhver forringelse eller positiv utvikling i samfunnsfriheten.

EUs forpliktelse strekker seg utover EU SEE. Programmet Global Europe Civil Society Organizations (CSOs), med et budsjett på 1.5 milliarder euro for 2021-2027, støtter sivilsamfunnsorganisasjoner utenfor EU. Dette er supplert med andre programmer og kilder, inkludert ni partnerskap på til sammen 27 millioner euro fokusert på grunnleggende friheter og uavhengige medier, og initiativet "Team Europe Democracy", som samler 19 millioner euro fra 14 medlemsland for å styrke demokrati og samfunnsrom.

Videre fortsetter Protect Defenders.eu-mekanismen, med et budsjett på 30 millioner euro frem til 2027, å tilby viktig støtte til menneskerettighetsforkjempere (HRDs) i fare, etter å ha hjulpet mer enn 70,000 2015 individer siden oppstarten i 219. I tillegg, under instrumentet for førtiltredelseshjelp (IPA III) har EU forpliktet 2021 millioner euro til sivilsamfunnet og media på Vest-Balkan og Türkiye for 2023-XNUMX.

Mens verden forbereder seg på Fremtidens toppmøte, understreker EU viktigheten av en robust rolle for sivilsamfunnet, inkludert ungdom, i utformingen av FNs pakt for fremtiden. Dette engasjementet er avgjørende for å fremme bærekraftsmålene og opprettholde menneskerettighetene.

På Verdens NGO-dag hedrer EU sivilsamfunnets uvurderlige bidrag til å fremme robuste og inkluderende samfunn. EUs omfattende støtteramme understreker dens dedikasjon til å ivareta et trygt og åpent samfunnsrom over hele verden, og sikre at stemmene til de mest sårbare blir hørt og beskyttet.

Den avgjørende rollen til frivillige organisasjoner i å beskytte religions- eller trosfrihet

På Verdens NGO-dag tar vi et øyeblikk til å anerkjenne og feire det viktige arbeidet til ikke-statlige organisasjoner (NGOer) over hele verden, spesielt de som er dedikert til å beskytte den grunnleggende menneskerettigheten til religions- og trosfrihet (ForRB). Denne dagen tjener som en påminnelse om viktigheten av å støtte disse organisasjonene, siden deres innsats for å ivareta ForRB ikke bare er sentral i seg selv, men også legger til rette for et bredt spekter av andre humanitære hjelpetiltak.

Religions- eller trosfrihet er en hjørnestein i menneskerettighetene, nedfelt i Artikkel 18 i verdenserklæringen om menneskerettigheter. Den sikrer at enkeltpersoner og lokalsamfunn kan utøve sin religion eller tro fritt, uten frykt for diskriminering eller forfølgelse. Men i mange deler av verden er denne retten truet, med individer som står overfor vold, juridiske straffer og sosial utstøting for sin tro. I denne sammenhengen, NGOer som jobber for å beskytte ForRB spille en kritisk rolle i å fremme rettighetene til disse sårbare befolkningene, overvåke overgrep og gi støtte til ofre.

Beskyttelsen av FoRB er iboende knyttet til det bredere spekteret av humanitær bistand. Når enkeltpersoner og lokalsamfunn står fritt til å praktisere sin tro, fremmer det et miljø av toleranse og fred, som er avgjørende for effektiv levering av bistand. Dessuten, NGOer fokuserte på ForRB arbeider ofte i samarbeid med andre humanitære organisasjoner for å håndtere komplekse kriser som involverer elementer av religiøs forfølgelse. Ved å sikre at FoRB er beskyttet, bidrar disse frivillige organisasjonene til å skape stabile samfunn der andre former for humanitær bistand, som utdanning, helsetjenester og katastrofehjelp, kan implementeres mer effektivt.

Videre har arbeidet til disse frivillige organisasjonene i beskytter ForRB kan føre til langsiktige samfunnsmessige fordeler, inkludert fremme av pluralisme, demokrati og menneskerettigheter. Ved å gå inn for rettighetene til alle individer til å utøve sin religion eller tro fritt, bidrar disse organisasjonene til å bekjempe ekstremisme og bygge motstandsdyktige samfunn som er i stand til å motstå og komme seg fra konflikter.

På Verdens NGO-dag er det avgjørende å anerkjenne sammenhengen mellom menneskerettigheter og humanitær bistand. Å støtte frivillige organisasjoner som fokuserer på å beskytte religions- eller trosfrihet er ikke bare en forpliktelse til å opprettholde en grunnleggende menneskerettighet, men også en strategisk investering i det bredere humanitære oppdraget. Som vi hedrer uvurderlige bidrag av disse organisasjonene, la oss også forplikte oss til å støtte deres innsats ytterligere, og forstå at vi ved å gjøre det bidrar til å legge til rette for alle andre typer humanitær bistand og bidra til å skape en mer rettferdig og fredelig verden.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -