3.6 C
Brussel
Tirsdag desember 5, 2023
AmerikaI Europa bruker 24 millioner av 15-34 unge psykoaktive stoffer

I Europa bruker 24 millioner av 15-34 unge psykoaktive stoffer

Christian Mirre
Christian Mirre
PhD. i vitenskaper, har en Doctorat d'Etat ès Sciences fra University of Marseille-Luminy og har vært langtidsbiolog ved det franske CNRSs seksjon for biovitenskap. For tiden representant for Foundation for a Drug Free Europe.

Populært på 1960-tallet av artister og massemedier som: «Lucy in the Sky with Diamonds» (LSD) av Beatles, «Cocaine» av JJ Cale, «Purple Haze» (cannabis) av Jimmy Hendrix, etc., narkotikabruk har i stor utstrekning utviklet seg til å bli en del av vår kultur siden midten av forrige århundre med den psykedeliske musikken, Beat Generation (Kerouac, Ginsberg, Cassady, etc.), psykologen Timothy Leary "paven av LSD" og den motkulturelle hippie bevegelse. Narkotika invaderte alle aspekter av samfunnet, og ble et symbol på opprør blant ungdom, en politisk, kulturell og sosial dissens og en ny livsstil. I den siste europeiske narkotikarapporten fra EONN for 2020 nevnte det i Europa24 millioner unge mennesker bruker psykoaktive stoffer, hvorav 18 millioner bruker cannabis.

Innholdsfortegnelse

Problemet

Det viktigste stoffet som brukes i Europa er cannabis med marihuana og hasj som joint, bong (røkt), bhang (en drink) og brukt i Space-kaker. For ungdom, cannabis er inngangsdøren til narkotikaens verden. Hvis det opprinnelig ble brukt som et "mykt stoff" eller "rekreativt stoff" med 0,2 % av THC (det fettløselige psykoaktive stoffet), nådde det raskt med genteknologi et 20-30 % THC-område med et toksisitetsnivå som forstyrret med mange vitale funksjoner i kroppen og verre for barn.

Til tross for enkeltkonvensjonen fra 1961 om narkotiske stoffer UNODC klassifisering av cannabis på skjema IV, tiår med lobbyvirksomhet og utfordringer fra egeninteresser, med WHOs anbefalinger, som handler for å deklassifisere cannabis og relaterte cannabinoider, ble det avtalt 2. desember 2020, takket være noen kloke regjeringsrepresentanter, UNODC, INCB og eksperter om å bare omklassifisere cannabis i Schedule I, så fortsatt under kontroll og kun tilgjengelig for vitenskapelige og medisinske formål.

Den siste europeiske narkotikarapporten for 2020 av EONN nevnte at i Europa bruker 24 millioner av 15-34 unge psykoaktive stoffer (med 18 millioner cannabisbrukere), og det er anslått at minst 9,000 42 dødsfall ved overdose skjedde, gjennomsnittsalderen er 15, men starter ved XNUMX år.

Denne rapporten legger også vekt på de generelle høye sosiale kostnadene ved rusmidler som støttes av samfunnet, og går langt utover bruken av selve rusmidlene:

  • for folkehelsen med helsevesen og behandling: 135 000 personer gikk i behandling knyttet til cannabisbruk,
  • for offentlig sikkerhet: trafikkulykker, gjenger, forbrytelser, terrorisme,
  • for de tapte i arbeidsproduktivitet, hvitvasking av penger,
  • for å undergrave statens styring ved korrupsjon av tjenestemenn,
  • for nedbrytning av miljøet på grunn av giftige kjemikalier, avskoging, jordforringelse og vannproblemer.

Dessuten øker narkotikamarkedet i Europa. Det representerer et minimum på 30 milliarder euro i året delt som: rundt 12 milliarder for cannabis (39 % av EUs narkotikamarked) fra Marokko og EU; 9 milliarder for kokain (31 %) fra Sentral- og Sør-Amerika; 7,5 milliarder for heroin/opioider (25 %) fra Afghanistan; 1 milliard for amfetamin og metamfetamin og 0,5 milliarder for MDMA (5 %) fra EU, Midtøsten (captagon) og Afrika.

I tillegg for tiden, rundt 730 nye psykoaktive stoffer (NPS) finnes på det europeiske detaljmarkedet, samler de syntetiske cannabinoidene, syntetiske opioider og benzodiazepiner.

Og mer, narkotikamarkedet er knyttet til kriminelle aktiviteter som menneskehandel (seksuell utnyttelse, tvangsarbeid, organhøsting), utnyttelse av barn og migrantsmugling.

løsningen

Mye har vært diskutert om narkotikaproblemet, konvensjoner ble skrevet og signert av regjeringer, inkludert om narkotikabeskyttelse av de mest sårbare: barna (CRC artikkel 33, 1989).

Det som mangler er en grunnleggende utdanning om rusfaget: hva de er og hva de gjør. Dette bør settes opp som en tidlig grunnskoleforebyggende opplæring, før ungdommene blir kontaktet av forhandlere som skryter av den illusoriske kvaliteten på produktene deres for bedre å fange de uvitende og ved å unnlate å snakke om følgende katastrofale brukskonsekvenser. Denne utdanningen er først under ansvar av foreldrene, deretter det omkringliggende sivilsamfunnet og fremfor alt iverksatt av myndighetene, når de ikke tjener særinteresser.

Leonardo da Vinci sa allerede på 15-tallet: Det er uvitenhet som gjør oss blinde og villeder oss og Will Durant på 20-tallet la til: Utdanning er en progressiv oppdagelse av vår egen uvitenhet.

Å utdanne ungdommene og styrke dem mot de skadelige effektene av narkotikabruk er hovedprioriteringene til Foundation for a Drug Free Europe og dets hundre foreninger og grupper på tvers av tjue europeiske land, gjennom Drug Education Prevention Program Sannheten om narkotika som samarbeider med stadig flere land i verden for å sette en stopper for produksjonen ved å sette og stoppe etterspørselen. Mer informasjon om organisasjonen på: www.fdfe.eu

  • UNODC: FNs kontor for narkotika og kriminalitet
  • WHO: Verdens helseorganisasjon
  • INCB: International Narcotics Control Board
  • EONN: Europeisk overvåkingssenter for narkotika og narkotikamisbruk
  • CRC: Konvensjonen om barnets rettigheter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -