4 C
Brussel
Tirsdag desember 5, 2023
NyheterEuroparådet blir igjen oppfordret til å fremme menneskerettigheter

Europarådet blir igjen oppfordret til å fremme menneskerettigheter

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Medlemmer av Europaparlamentets funksjonshemmingsintergruppe og koalisjonen for psykisk helse og velvære talte denne uken til komiteen for bioetikk i Europarådet med et nytt krav om at komiteen holder seg til universelle menneskerettigheter.

Adressen bemerket at "Siden 2014 har denne komiteen arbeidet med et utkast til tilleggsprotokoll til konvensjonen om menneskerettigheter og biomedisin (Oviedo-konvensjonen) som regulerer ufrivillig behandling og plassering i psykiatrien. Dette arbeidet er basert på en anbefaling fra Ministerrådet, vedtatt for snart 20 år siden og gjenspeiler en utdatert medisinsk modell for funksjonshemming. Et stort flertall av land har siden den gang forpliktet seg til en menneskerettighetsmodell for funksjonshemming, basert på personens verdighet og integritet gjennom ratifiseringen av FNs konvensjon om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne.

Likevel fortsetter personer med funksjonshemminger, og spesielt personer med psykososiale og intellektuelle funksjonshemninger å være ofre for tvang i psykiatri og institusjoner på grunn av nasjonal lovgivning og politikk som tillater slike menneskerettigheter brudd. Ufrivillig behandling og plassering har økt i flere land, der lovgivning som ligner på utkastet til tilleggsprotokoll er på plass, spesielt siden starten av COVID-19-pandemien. Dette er grunnen til at Verdens helseorganisasjon er fremme rettighetsbaserte psykiske helsetjenester og Europarådets parlamentariske forsamling ba om tilbaketrekking av utkastet til protokoll og vedtakelse av en menneskerettighetsbasert tilnærming.

Vi, undertegnede medlemmer av Europaparlamentet, har stor tro på at denne komiteen og rådet for Europa som helhet, må avstå fra å vedta utkastet til tilleggsprotokoll til Oviedo-konvensjonen. Formålet med Europarådet var i utgangspunktet å opprettholde menneskerettigheter, demokrati og rettsstaten i Europa.

For å gjøre det, må den fremme de mest ambisiøse menneskerettighetsstandardene og respektere FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne undertegnet av alle medlemslandene i Europarådet, og ratifisert av 46 av dem.

Vi oppfordrer deg derfor til å stemme mot vedtakelsen av protokollen og i stedet foreslå utvikling av anbefalinger for å fremme tilgjengeligheten og tilgjengeligheten til psykiske helsetjenester basert på personens frie og informerte samtykke.»

EP Disability Intergroup letter cut Europe Council blir igjen oppfordret til å fremme menneskerettigheter
Europarådet blir igjen oppfordret til å fremme menneskerettigheter 4
European Human Rights Series logo Europarådet blir igjen oppfordret til å fremme menneskerettigheter
mental helse serien knapp Europarådet blir igjen oppfordret til å fremme menneskerettigheter

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -