4.8 C
Brussel
Tirsdag desember 5, 2023
Redaktørens valgAnti-kultbevegelse som jakter pasifister for politiet i Russland: Tilbake i USSR

Anti-kultbevegelse som jakter pasifister for politiet i Russland: Tilbake i USSR

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

At the European Times, har vi dekket den mangeårige foreningen mellom antikultbevegelsen, den russiske ortodokse kirke og krigshetserne i Kreml. Artikkelen vi publiserer i dag viser at anti-sekterene, som de kaller seg selv, jobber hånd i hånd med FSB og andre russiske rettshåndhevende byråer for å jakte på de russerne som ville våge å dele fredsbudskap mens krigen herjer Ukraina.

Nedenfor er den fullstendige oversettelsen av en samtale som har blitt lagt ut på nettstedet antisekta.ru, som er den offisielle nettsiden til Senter for religiøse studier – Saratov, ledet av Alexander Kuzmin, en russisk-ortodoks prest. Dette senteret er en gren av en annen organisasjon kalt Senter for religionsvitenskap i navnet of Hieromartyr Irenaeus av Lyon, ledet av Alexander Dvorkin, en ortodoks teolog som har blitt kritisert i en 2020-rapport av USCIRF (US Commission on International Religious Freedom) som en stor arkitekt bak nedslaget mot religiøse minoriteter i Russland.

Begge sentrene er medlemmer av FECRIS (European Federation of Centres for Research and Information on Sekter og Cults), en franskbasert paraplyorganisasjon som samler antikultforeninger over hele Europa og utenfor og er nesten fullstendig finansiert av den franske regjeringen.

Teksten du nå skal lese, av Alexander Kuzmin, skal forstås i sammenheng med den nye russiske loven som kan sende enhver person i fengsel i opptil 15 år for å "miskreditere de væpnede styrkene" eller "spredning av falske nyheter om militært", som inkluderer å si at det er en krig i Ukraina, da den russiske regjeringen forbød bruken av noe annet begrep enn "spesiell militæroperasjon".

Og her er oppfordringen, velkommen tilbake i USSR:

Adresse til leserne

02.03.2022

Kjære venner, og spesielt respekterte fedre som kjenner og leser meg! Mange av dere er klar over at når jeg er engasjert i anti-sekteriske aktiviteter, snakker jeg ofte om det faktum at sekter lenge har vært et verktøy for de vestlige hemmelige tjenestene. Dette har blitt enda viktigere i disse dager, og jeg må advare dere alle. Situasjonen er mer enn alvorlig!

I sosiale nettverk og meldingssystemene er vi alle, geistlige og lekmenn, gjenstand for nær oppmerksomhet fra deltakerne i informasjonskrigen mot Russland. Vesten har lenge forstått at vi ikke kan bli beseiret i krig på slagmarken, slik vi er i stand til å kjempe og hele verden vet det, men vi har ofte tapt informasjonskrigene, og det er nå en økende splittelse i sivilsamfunnet med innsatsen til sekteriske strukturer, spesielt av nyhedensk og pro-nazistisk overtalelse. Vesten har bestemt seg for å stole på informasjonsangrep, og nå er fokuset på disse angrepene på religion.

Gjennom tilhengerutsendelser, publikasjoner i opposisjonsmedia, så vel som den stadig mer frekke bruken av den individuelle tilnærmingen (personlige meldinger, korrespondanse i kommentarer og til og med telefonsamtaler), blir mange av oss i disse dager overbevist av angivelig "vanlige mennesker", angivelig " fredelige innbyggere i ukrainske byer» som visstnok er «sognebarn i ukrainske kirker», som antar at «Russland er angriperen», som antar at «de bomber sivile med vilje» og at det angivelig er «fjell med døde vernepliktige soldater» på ukrainsk jord og så videre og så videre for å så panikk, indignasjon over handlingene til våre statlige myndigheter, for å bringe folk ut på gatene for å protestere og for å få dem til å signere forskjellige petisjoner og uttalelser.

Dermed blir menneskelig atferdsstabilitet systematisk og kynisk undergravd, folk blir hekta av å regelmessig se opposisjonelle massemedier, og er fylt med indignasjon og anti-russiske følelser. Spesielt blir kirken vår angrepet, prester og lekmenn blir bedt om å "be for hvilen til de nylig avdøde vernepliktige soldatene," folk blir overtalt til å legge igjen innlegg og legge igjen sinte kommentarer om regjeringen i landet vårt. Fiender vet at hvis en prest blir talerøret for ideene deres, vil det ha mer resonans enn om det var en politiker eller en offentlig person. Neo-hedninger gjør dette også nå, og hater kristne og alt som har med våre kristne verdier å gjøre, inkludert vår patriotisme og ønske om rettferdighet. De spiller på akkurat disse følelsene.

Vennligst sjekk og sjekk informasjonen som kommer til deg, ikke gi etter for provokasjoner, ta vare på hverandre og ikke stol på følelser og forhastede konklusjoner.

Hjelp også til med å overvåke aktivitetene til slike provokatører. Vennligst send skjermbilder, deres utpekte data (navn og etternavn, telefonnumre og e-postadresser) for videre analyse, som er utført av våre anti-sekteriske organisasjoner sammen med rettshåndhevelsesbyråene i den russiske føderasjonen.

Kontakter for anti-sekterisk senter:

Telegram: https://t.me/anticekta

E-post: anticekta@mail.ru

Du kan se den opprinnelige samtalen på russisk her.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -